Πρόσωπο

Δώρα Ραΐδη: Η αγαπημένη μας makeup artist μας αποκαλύπτει τα πάντα για το microblading φρυδιών

Γράφει η Δώρα Ραΐδη, Makeup Artist, Makeup Educator

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

 

Τι είναι η μέθοδος microblading?

Είναι η πιο φυσική τεχνική ημιμόνιμου τατουάζ! Πρόκειται για εμφύτευση υποαλλεργικών χρωμάτων στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Γίνεται με ένα εργαλείο που μοιάζει με στυλό και τοποθετούνται σε αυτό βελόνες μιας χρήσης! Πρόκειται για ημιμόμινη τεχνική. Είναι χειροκίνητο, δεν έχει ηλεκτρισμό, δεν έχει δόνηση, δεν χτυπάει στο δέρμα ώστε να φτάσει στο χόριο να εγχύσει μελάνι. Γι’ αυτό ακριβώς λέγεται και ημιμόνιμο.

Πολλοί το θεωρούν μειονέκτημα ενώ ουσιαστικά είναι πλεονέκτημα να ξέρεις ότι μπορείς μετά από λίγα χρόνια να απαλλαγείς απ’ αυτό. Μπορεί να αλλάξει η μόδα και να θέλεις να το προσαρμόσεις σε νέα δεδομένα. Το microblading λοιπόν, ολοκληρώνετε σε δύο συνεδρίες, μία βασική και μία επαναληπτική μετά από 1- 1,5 μήνα.

Η διάρκειά του είναι 1 έως 3 χρόνια ανάλογα τον τύπο δέρματος και την δική σας φροντίδα!

 

Υπάρχει πόνος?

Δεν είναι πόνος. Είναι ενόχληση, ωστόσο τοποθετούνται νωρίτερα αναισθητικές κρέμες και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!

 

Υπάρχουν αντενδείξεις? Μπορούν όλοι να κάνουν microblading?

Πριν την συνεδρία η τεχνήτρια παίρνει ιστορικό της πελάτισσας. Φυσικά και υπάρχουν αντενδείξεις, κάποιες από αυτές είναι : σαγχαρώδης διαβήτης, εγκυμοσύνη, θηλασμός, σμηγματοροϊκή δερματίτιδα, χυλωειδή και πολλά ακόμη!

 

 

Έξτρα πληροφορίες:

  • Η απόχρωση πρέπει να είναι ακριβώς το χρώμα της φυσικής τρίχας. Σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα είναι φυσικό !
  • Η συγκεκριμένη τεχνική δεν μπορεί να μιμηθεί τον τρόπο που συνηθίζατε να βάφετε το φρύδι σας καθώς στόχος της είναι να δημιουργήσει προσομοίωση της αληθινής τρίχας!
  • Από την μέρα εφαρμογής και για περίπου μία εβδομάδα τα φρύδια είναι αρκετά σκούρα, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό! Η απόχρωση μετά την 6η-7η μέρα επανέρχετε πλήρως!
Θα την βρείτε στο δικό της κέντρο αισθητικής, ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας στο κέντρο του Βόλου, και συγκεκριμένα 2ας Νοεμβρίου 101.
Το D.R Brow & Makeup Bar  πρόκειται για ένα beauty bar εξειδικευμένο στην περιποίηση φρυδιών!!
Θα υπάρχουν υπηρεσίες ημιμόνιμου τατουάζ φρυδιών , περιποίησης φρυδιών, επαγγελματικού μακιγιάζ, μακιγιάζ με αερόγραφο, και extension βλεφαρίδων.