Μαλλιά

Σάκης Γιαννούλας: Οι νέες τάσεις στα νυφικά χτενίσματα το καλοκαίρι του 2020.

 

Γράφει ο Σάκης Γιαννούλας, κομμωτής/ hair expert

 

 

Νύφη και νυφικό χτένισμα.

 

Αναμφίβολα για όλες τις γυναίκες εκείνη η  μέρα είναι από τις ωραιότερες τη ζωής τους. Και από τα βασικότερα πράγματα είναι η εμφάνιση της. Ξεκινάμε πρώτα από το νυφικό φόρεμα και έπειτα προχωράμε στο νυφικό χτένισμα και το νυφικό μακιγιάζ. Μία μέλλουσα νύφη ίσως χρειαστεί αρκετό καιρό για να βρει το ιδανικό νυφικό φόρεμα για εκείνη, αλλά είναι εξίσου σημαντικά και τα μαλλιά της την ημέρα του γάμου.

Έτσι λοιπόν σαν hair expert θα μιλήσουμε για τα μαλλιά και το νυφικό χτένισμα. Το ιδανικό χτένισμα μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση μίας νύφης κάνοντας την κατάλληλη επιλογή για εκείνη, το στυλ της, το σχήμα του προσώπου της και φυσικά σε συνδυασμό με το νυφικό φόρεμα. Αφού έχετε επιλέξει το νυφικό που ονειρεύεστε και είναι ιδανικό για σας και ταιριάζει στο στυλ και το ύφος του γάμου σας, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας και να βρείτε μαζί το ιδανικό χτένισμα που θα ολοκληρώσει την εμφάνιση σας, θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, αλλά θα είναι και σύμφωνο με τις τάσεις της εποχής και το στυλ του νυφικού σας.

                                                             

 

Όταν έχετε κανονίσει την ημερομηνία γάμου καλό θα ήταν να ενημερώσετε και τον κομμωτή σας για να είναι διαθέσιμος εκείνη την ημερομηνία και να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για οποιαδήποτε αλλαγή στα μαλλιά σας. Στο χρονικό διάστημα πριν την ημερομηνία του γάμου χρειάζεται να ξεκινήσετε να κάνετε κάποιες θεραπείες ή κάποιες αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σας. Φυσικά θα το συζητήσετε με τον κομμωτή σας ώστε να βρείτε τη χρυσή τομή για ότι χρειάζεται να κάνετε. Θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές ώστε εκείνη την ημέρα τα μαλλιά σας να είναι υγιή, λαμπερά και να μπορέσουν να αναδείξουν όλο το στυλ όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

Για μαλλιά ταλαιπωρημένα και εύθραυστα: Θα πρέπει να κάνετε κάποιες θεραπείες αναδόμησης σε συνεργασία με τον κομμωτή σας ώστε να δυναμώσετε την τρίχα, να μην σπάνε τα μαλλιά σας και να είναι υγιή και λαμπερά.

Για μαλλιά ξηρά και αφυδατωμένα: Θα πρέπει να κάνετε κάποιες θεραπείες ενυδάτωσης ώστε να επανέλθει η υγρασία της τρίχας , να είναι ενυδατωμένα και λαμπερά για εκείνη την ημέρα.

 

Είτε για κοντά μαλλιά είτε για μακριά μαλλιά: Θα χρειάζεται να κάνετε ένα καθάρισμα στην ψαλίδα, και αυτό θα πρέπει να γίνεται όσο συχνά κρίνει ο κομμωτής σας. Καλό θα ήταν η αλλαγή χρώματος  να γίνει 2 με 3 μήνες νωρίτερα για να μπορεί η μέλλουσα νύφη να συνηθίσει τον εαυτό της με το καινούργιο χρώμα . Εμείς οι κομμωτές μπορούμε να φανταστούμε την πελάτισσα μας με ένα νέο χρώμα μαλλιών  σε συνδυασμό με το χτένισμα, ενώ η ίδια  δεν μπορεί τόσο εύκολα. Τα δοκιμαστικά χτενίσματα καλό θα ήτανε να ξεκινήσετε να τα κάνετε ένα μήνα περίπου πριν την ημέρα του γάμου. Ο λόγος που γίνονται τα δοκιμαστικά είναι για να δει η μέλλουσα νύφη το στυλ των μαλλιών και να βεβαιωθεί ότι είναι αυτό που της ταιριάζει απόλυτα. Το στυλ του νυφικού παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή επιλογή του χτενίσματος. Αυτό που ζητάω από τις νύφες μου είναι μια φωτογραφία τους ενώ  φοράνε το νυφικό.

Κάθε σεζόν έχουμε και καινούργια trends. Φέτος οι τάσεις στο νυφικό χτένισμα είναι τα Hollywood waves,  οι 3D μπούκλες και τα μαζεμένα μαλλιά είτε μισά-μισά, είτε μα ζεμένα χαμηλά σε σινιόν. Από τα νυφικά trends δεν θα γινόταν να λείπουν και τα ανάγλυφα καθώς και τα πολύ ανάλαφρα μαλλιά. Εμείς προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε νέες προτάσεις για τις μέλλουσες νύφες μας.

 

Βρείτε τον Σάκη στις σελίδες του στο  Facebook και το Instagram, ενώ όσοι είστε τυχεροί και μένετε στα Τρίκαλα μπορείτε να τον βρείτε στη διεύθυνση: Ιπποκράτους 10. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2431 771300