Σώμα

Work it out: Oι ασκήσεις της Jennifer Aniston για τέλειους γλουτούς

Αυτό είναι το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί η γνωστή ηθοποιός για καλογυμνασμένους γλουτούς.

Η περίπτωση της Jennifer Aniston μας αποδεικνύει περίτρανα ότι το γυμνασμένο και δυνατό σώμα στην ηλικία των 50 δεν είναι ακατόρθωτο. Η τελευταία της εμφάνιση στα SAG Awards τη βρήκε μέσα σε ένα vintage Dior λευκό φόρεμα που διέγραφε τόσο το καλλίγραμμο σώμα της, όσο και τους γυμνασμένους της γλουτούς και μας ξεσήκωσε να αναζητήσουμε το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί.

Ο προσωπικός της γυμναστής, Leyon Azubuike, αποκάλυψε πρόσφατα τη ρουτίνα γυμναστικής που ακολουθεί η πρωταγωνίστρια των Friends για να διατηρεί τους γλουτούςτης σε φόρμα, κάνοντας μία σειρά από βασικές ασκήσεις με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Τι θα χρειαστείτε

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο για να γυμναστείτε σωστά. Στη συνέχεια αναζητήστε κάποιο μικροόργανο ισορροπίας όπως τα yoga blocks ή απλά χρησιμοποιείστε μερικά βιβλία. Επίσης αξιοποιείστε έναν τοίχο του σπιτιού σας χωρίς διακόσμηση για να στηρίξετε την πλάτη σας όσο κάνετε τις ασκήσεις.

Ποιες ασκήσεις προτείνει ο γυμναστής της Jennifer Aniston

Ο Azubuike δίνει έμφαση σε δύο βασικές ασκήσεις που εστιάζουν στην περιοχή των γλουτών και τα πόδια. Βρείτε εδώ της λεπτομέρειες:

Άσκηση 1η

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την κλασική άσκηση της προβολής αλλά με την υποβοήθηση του αντικειμένου που επιλέξατε για ισορροπία. Ισιώστε τον κορμό σας, ρουφήξτε την κοιλιά και τοποθετείστε εναλλάξ τα πόδια μπροστά λυγίζοντάς τα. Ξεκουράστε τα χέρια σας στο πόδι που λυγίζει. Σύμφωνα με τον γυμναστή, η υποστήριξη της ισορροπίας θα βοηθήσει να επιτύχετε σταδιακά πιο βαθιά κατεβάσματα.

Άσκηση 2η

Στηρίξτε την πλάτη σας στον τοίχο, χωρίς να αφήνετε όλο το βάρος να πέσει στη μέση σας, κρατήστε μέσα την κοιλιά και ισιώστε τον κορμό. Κατεβείτε σιγά με λυγισμένα πόδια, δημιουργώντας γωνία περίπου 90 μοιρών. Οι γλουτοί πρέπει να παραμένουν σφιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Επαναλάβετε τη διαδικασία για ένα λεπτό.

Συμπληρωματικές ασκήσεις

Ανάμεσα στις δύο προηγούμενες ασκήσεις μπορείτε να εντάξετε και μερικές σε στάση push-up: Σταυρώστε τα πόδια σας ενώ είστε σε θέση push-up, χαμηλώστε λυγίζοντας τα χέρια μέχρι η κοιλιά να ακουμπήσει το πάτωμα και σηκώστε ελαφρά τα χέρια από το έδαφος για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναφέρετε την αρχική στάση και επαναλάβετε με σφιχτούς γλουτούς και κοιλιά.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://vogue.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://gr.hellomagazine.com/