Πρόσωπο

Αντιγήρανση: Τα μυστικά που πρέπει όλες να γνωρίζετε

Η αισθητικός των celebrities, Joanna Czech, αποκαλύπτει τα καλύτερα μυστικά αντιγήρανσης

 

Η skicare ρουτίνα που ακολουθεί η ίδια και η τεχνική που μπορεί να μεταμορφώσει την επιδερμίδα.

Το 2020 όλοι θεωρούνται skincare experts. Οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχοντας πλέον γνώσεις για τα συστατικά τους από πληθώρα πηγών, όπως το Youtube και το Reddit. Ποιες από όλες αυτές τις πληροφορίες είναι όμως χρήσιμες; Η αισθητικός αποκαλύπτει τα μυστικά περιποίησης της ώριμης επιδερμίδας.

 

Μασάζ προσώπου

Η Czech πιστεύει πολύ στο μασάζ προσώπου, καθώς σε συνδυασμό με μία θεραπεία με φως LED μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά το πρόσωπο. Η ίδια θεωρεί πως πρόκειται για μια συνήθεια που θα πρέπει να μπει για τα καλά στη ζωή των γυναικών, όπως η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική. Η ολιστική προσέγγιση που έχει απέναντι στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι ο λόγος που τόσοι celebrities του Hollywood, όπως οι Michelle Williams, Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Kim Kardashian, Jennifer Aniston, Mandy Moore, Cate Blanchett, Kate Winslet και Uma Thurman την εμπιστεύονται εδώ και χρόνια.

Skincare ρουτίνα

Η δική της ρουτίνα περιποίησης είναι πολύ απλή: “καθαριστικό προσώπου, τονωτική λοσιόν, ορός και ενυδατική κρέμα”. Μερικές φορές, όπως λέει η ίδια, χρησιμοποιεί κρέμα ματιών και άλλες όχι. Τάσσεται ενάντια στο botox, τη ρετινόλη και τα fillers, ενώ δεν πίνει αλκοόλ, καθώς προκαλεί φλεγμονή.

Έχοντας δοκιμάσει botox τέσσερις φορές, παραδέχεται πως “ποτέ δεν ένιωσε άνετα” με τους “παγωμένους” μύες της και το γεγονός ότι έπρεπε να αντλήσει μεγάλη προσπάθεια για να κουνήσει τα φρύδια της. Πιστεύει επίσης πως το botox επηρεάζει την ποιότητα του δέρματος. “Το χρώμα της επιδερμίδας αρχίζει να αλλάζει γιατί υπάρχει μικρότερη ροή αίματος στην περιοχή, οι πόροι διαστέλλονται ύστερα από λίγο, η επιδερμίδα γίνεται πιο θαμπή και λεπτή”, λέει.

 

“Όλοι κάνουν λέιζερ. Όλοι κάνουν υπερβολική απολέπιση. Όλοι κάνουν κατάχρηση της ρετινόλης”, λέει. “Εάν χρησιμοποιείτε 17 διαφορετικά προϊόντα, η επιδερμίδα μπορεί να πάψει να καταλαβαίνει τι της συμβαίνει”, εξηγεί. Η ίδια πιστεύει σε αυτό που ονομάζει “καθαρή επιστήμη”, το πάντρεμα των φυσικών συστατικών, των ασφαλών συνθετικών ουσιών και των αβλαβών συντηρητικών σε φόρμουλες που πραγματικά λειτουργούν. 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.shape.gr/ Πηγή φωτογραφίας:shape.gr