Μαλλιά

Εύκολα χτενίσματα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι θερμοκρασίες σιγά σιγά ανεβαίνουν. Σύντομα λοιπόν θα νιώθεις ότι τα μαλλιά σου σε ζεσταίνουν και θα ψάχνεις να βρεις λύσεις που θα σε ανακουφίσουν. Ευτυχώς, υπάρχουν στιλάτοι τρόποι που μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ώστε η ζέστη να γίνει πιο υποφερτή.

Πράγματι, τα μακριά μαλλιά σου μπορούν να σε δυσκολέψουν πολύ όταν η ζέστη έξω είναι ανυπόφορη. Δες λοιπόν 5 κομψούς τρόπους που μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου όταν έχει πολλή ζέστη!

1. Ψηλό bun

Τα αγαπημένα top buns είναι το τέλειο καλοκαιρινό πιάσιμο αφού είναι εύκολο και χαλαρό και δε χρειάζεται να ιδρώσεις μέχρι να το φτιάξεις! Μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου ένα ψηλό bun σχεδόν παντού, από την παραλία μέχρι ακόμα και το γραφείο αν το κάνεις πιο προσεκτικά. Το μεγάλο πλεονέκτημα του χτενίσματος αυτού είναι αφήνει ακάλυπτο το σβέρκο σου με αποτέλεσμα να μη λιώνεις από τη ζέστη ακόμα κι όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο.

 

2. Faux καρέ

To faux καρέ είναι το τέλειο καλοκαιρινό χτένισμα για να είσαι κομψή αλλά να μη ζεσταίνεσαι ακόμα και σε πιο επίσημα events. Πράγματι, το να βρεις ένα χτένισμα που θα μπορείς να κάνεις σε ένα γάμο το καλοκαίρι χωρίς όμως να σε ζεσταίνει δεν είναι πολύ εύκολο. Το ψεύτικο καρέ όμως είναι η ιδανική λύση. Όσο μακριά λοιπόν κι αν είναι τα μαλλιά σου μπορείς να τα κάνεις να μοιάζουν με καρέ αν αναδιπλώσεις και φέρεις προς τα μέσα το κάτω μέρος τους.

 

3. Σινιόν δεμένο με φουλάρι

Τα σινιόν είναι δροσερά και εύκολα να τα πετύχεις. Αν όμως θέλεις να ανανεώσεις λίγο το κλασικό σινιόν και να του δώσεις μια καλοκαιρινή νότα τότε πρέπει θα δέσεις ένα φουλάρι! Προτίμησε ένα πολύχρωμο φουλάρι που θα δώσει χρώμα στην καλοκαιρινή σου εμφάνιση. Με τον τρόπο αυτό δε θα έχεις απλά ένα δροσερό χτένισμα αλλά και ένα χτένισμα απόλυτα ταιριαστό στην εποχή.

 

4. Half-up μαλλιά

Αν δε νιώθεις άνετα με όλα τα μαλλιά σου πιασμένα επάνω τότε υπάρχουν και δροσερές εναλλακτικές. Μια όμορφη και απλή ιδέα είναι να μαζέψεις τα μισά μαλλιά επάνω και να αφήσεις τα κάτω μαλλιά χαλαρά. Έτσι, θα απομακρύνεις τα μαλλιά που πέφτουν στο πρόσωπο και σε ζεσταίνουν το καλοκαίρι και θα είσαι έτοιμη για τις πρωινές και απογευματινές σου βόλτες!

 

 

5. Πλεξούδα πιασμένη ψηλά

Η πλεξούδα αλά Lara Croft είναι εύκολη, βολική και πολύ θηλυκή. Ακόμα κι αν δεν πιάνει το χέρι σου δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να πετύχεις μια ψηλή πλεξούδα. Η διαδικασία βέβαια είναι πολύ απλή: αρχικά πιάνεις μια ψηλή αλογοουρά και πλέκεις τα μαλλιά που κρέμονται σε μια πλεξούδα, είτε κανονική είτε ψαροκόκαλο. Έτσι, θα απαλλαγείς από τα μαλλιά που σε ζεσταίνουν μπροστά στο πρόσωπο σου ενώ ταυτόχρονα θα είσαι στιλάτη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.ediva.gr/ Πηγή φωτογραφίας:www.missbloom.gr/