Gossip, Ομορφιά

Aκαταμάχητα μυστικά ομορφιάς της Marilyn Monroe

Τα πρότυπα ομορφιάς  μπορεί να αλλάζουν με την πάροδο των χρόνων, κάποια icons όμως παραμένουν πάντα αναλλοίωτα.

Αποκωδικοποιήσαμε τα μυστικάενός αυθεντικού sex symbol και διαπιστώσαμε πως η Marilyn Monroe  ήταν ένα beauty icon μπροστά από την εποχή του. Ποια είναι όμως τα βήματα που ακολουθούσε και τελικά μπορούν να έχουν εφαρμογή στη σημερινή εποχή;

-Μπορεί να μην υπήρχε τότε το dry shampoo, η Marilyn έβαζε όμως στις ρίζες της παιδική ταλκ κάθε δυο μέρες για να αποφεύγει το καθημερινό λούσιμο.

-Έπλενε το πρόσωπό της μόνο με χλιαρό νερό, αφού διατηρεί τα φυσικά έλαια του προσώπου και βοηθά στη διατήρηση του ph του δέρματος.

-Πλέον επιλέγουμε ανάλαφρες υφές για την επιδερμίδα μας και έχουμε πρόσβαση σε highlighters. Η Marilyn Monroe όμως πριν το μακιγιάζ της άπλωνε στο πρόσωπό της βαζελίνη για να δείχνει πιο λαμπερό, ενώ συνήθιζε να το εφαρμόζει και στο σώμα της για έξτρα λάμψη.

-Το αφρόλουτρό της ήταν μια πραγματική ιεροτελεστία. Γέμιζε τη μπανιέρα της με γάλα και λίγο ελαιόλαδο, καθώς το γάλα όχι μόνο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ περιέχει και λακτικό οξύ που κάνει ήπια απολέπιση. Από την άλλη το ελαιόλαδο θρέφει και μαλακώνει το δέρμα.

διατροφή της ήταν επίσης μέρος της ρουτίνας ομορφιάς της. Επέλεγε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως ξηροί καρποί, ελιές, μύδια και στρείδια. Επιπλέον σοκολάτα για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

-Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ την ατάκα της που έμεινε στην ιστορία, πως όταν κοιμάται φορά μόνο λίγες σταγόνες Chanel No.5.

-Απέφευγε τον ήλιο και προτιμούσε να διατηρεί αναλλοίωτο το λευκό της δέρμα αφού ταίριαζε περισσότερο με τον ξανθό των μαλλιών της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://elle.gr/ Πηγή φωτογραφίας:www.dailyrecord.co.uk