Πρόσωπο

Μαύροι κύκλοι; Αντιμετωπίστε τους με αυτούς τους φυσικούς τρόπους

Αποκτήστε flawless πρόσωπο με τη σωστή διατροφή

Οι μαύροι κύκλοι δεν προειδοποιούν πότε θα εμφανιστούν στο πρόσωπό σας. Η δημιουργία τους οφείλεται στην κληρονομικότητα, την έλλειψη ύπνου, τη μη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας, την αφυδάτωση και φυσικά την κακή διατροφή. Μένοντας στον τελευταίο λόγο της εμφάνισής τους, όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπισή τους, τις οποίες πρέπει να τις εντάξετε άμεσα στο καθημερινό σας τραπέζι. Κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες, τις οποίες αναλύουμε παρακάτω.

Τροφές με σίδηρο και βιταμίνη B12

sweet-and-salty-figs-toast.jpg

Τα τρόφιμα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι το αλεύρι σίκαλης, ο κρόκος αυγού, οι γαρίδες, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και σύκα, οι ηλιόσποροι, το κακάο, τα φιστίκια και ειδικότερα τα κάσιους και τα αμύγδαλα, ο καφές, φρούτα όπως τα κεράσια, οι σταφίδες, το φραγκοστάφυλο, τα όσπρια, όπως τα ρεβίθια, οι φακές και τα φασόλια, οι σαρδέλες, η σουπιά, τα μύδια και το πλιγούρι. Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρεται συχνά όσον αφορά στον σίδηρο είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε όλα τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Μπορεί να πρόκειται για συστατικά που καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, αλλά σίγουρα ευεργετούν τον οργανισμό -ειδικά όταν συνδυάζονται μεταξύ τους.

Τροφές με κάλιο, φολικό οξύ, βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β

miso-tahini-avocado-toast-with-black-sesame-gomashio-lindsey-love-l.jpg

Μερικές από τις τροφές, όπου συναντά κανείς τα παραπάνω στοιχεία είναι το ελαιόλαδο, όλοι οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, η πατάτα και η γλυκοπατάτα, τα μανιτάρια, οι μελιτζάνες, οι μπάμιες, τα ρεβίθια, το καλαμπόκι και γενικά όλα τα φρούτα. Επιπλέον, η πατάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να βοηθήσει στο να υποχωρήσουν οι μαύροι κύκλοι, κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Από την άλλη, το αβοκάντο έχει και πολλές φυτικές ίνες. Μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να τις βάλετε στα μάτια ή να φτιάξετε μία μάσκα ματιών με έλαιο αβοκάντο -την οποία παραθέτουμε παρακάτω. Με λίγα λόγια, μόλις βρήκατε αντικαταστάτες για τις φέτες αγγουριού!

Μάσκα ματιών με έλαιο από αβοκάντο

Υλικά: 

  • 3 σταγόνες έλαιο αβοκάντο
  • 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση: Αναμείξτε τα δύο έλαια και απλώστε τα με ελαφριές κινήσεις στην περιοχή των ματιών. Κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή για να διευκολύνετε την απορρόφησή τους. Περιμένετε μέχρι το δέρμα σας να τα απορροφήσει εντελώς. Ξεπλυθείτε με ζεστό νερό και εφαρμόστε τη συνηθισμένη σας κρέμα ματιών.

Νερό

236857-generic-large.jpg

Έχει τον σπουδαιότερο ρόλο για την ενυδάτωση του οργανισμού και κατά συνέπεια της επιδερμίδας. Παράλληλα όμως, η καθημερινή απαιτούμενη πρόσληψη νερού συμβάλλει έτσι ώστε, όλες οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που λαμβάνετε από το φαγητό σας, θα απορροφηθούν πιο εύκολα από τον οργανισμό σας, ακόμα και από τα πιο μικρά αγγεία, όπως αυτά που υπάρχουν κάτω από την περιοχή των ματιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:glow.gr Πηγή φωτογραφίας:https://m.eirinika.gr/