Νύχια

DIY time: Tips για να τελειοποιήσεις το μανικιούρ σου

Σε περίπτωση που δεν έχεις προλάβει να κλείσεις ραντεβού σε nail studio, οι χρήσιμες συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να πετύχεις μόνη σου άψογο αποτέλεσμα στα νύχια.

1. The cool way

Μπορεί ο ζεστός αέρας να στεγνώνει πιο γρήγορα τα νύχια, όμως την ίδια στιγμή τα θαμπώνει. Τοποθετήστε τα, λοιπόν, προσεκτικά σε κρύο νερό με παγάκια για δύο λεπτά για να εξοικονομήσετε χρόνο στο στέγνωμα, αλλά και για να δείχνουν σούπερ λαμπερά. Επίσης, στην αγορά θα βρείτε σταγόνες που στεγνώνουν το βερνίκι ή το top coat το οποίο έχετε απλώσει στα νύχια, σε χρόνο ρεκόρ.

2. Έξυπνη επιλογή

Βάση και top coat: Τα δύο απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο μανικιούρ μόνες σας. Απλώνετε πρώτα τη βάση (base coat), η οποία προστατεύει τα νύχια από τις χρωστικές των βερνικιών, ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν μαγνήτης σταθεροποιώντας το χρώμα. Το top coat αποτελεί το τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Σφραγίζει το χρώμα προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια και λάμψη στο μανικιούρ.

3. Σωστή περιποίηση

Αντικαταστήστε το ψαλιδάκι ή τον νυχοκόπτη με μια λίμα για να κοντύνετε τα νύχια και να τους δώσετε σχήμα. Συνήθως τα κόβουμε πολύ περισσότερο από όσο θέλουμε και προσπαθούμε στη συνέχεια να τα διαμορφώσουμε, χωρίς να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Στην περίπτωση που έχετε εξαιρετικά μακριά νύχια, τότε κόψτε μόνο το μισό από αυτό που θέλετε και στη συνέχεια λιμάρετε. Θυμηθείτε ότι παίζει σημαντικό ρόλο η λίμα να ακολουθεί μόνο μία κατεύθυνση, από τη μία γωνία στην άλλη, γιατί όταν η κίνηση γίνεται μπρος πίσω, οι άκρες των νυχιών τραυματίζονται και ξεφλουδίζουν.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:elle.gr, Πηγή φωτογραφίας:www.telegraphindia.com/