Μόδα

CPHFW 2020: H Εβδομάδας Μόδας στην Κοπεγχάγη μας δείχνει τα fashion trends

Τα κορίτσια του street style απέδειξαν για ακόμα μία φορά τις εξαιρετικές στιλιστικές τους ικανότητες

Ο τρόπος διεξαγωγής των Fashion Weeks 2020 εν μέσω πανδημίας είναι ένα ερώτημα που βασανίζει ολόκληρο το χώρο της μόδας. Θα γίνουν ψηφιακά, με φυσική παρουσία ή και τα δύο μαζί; Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου θα περιλαμβάνει και τους δύο τρόπου όπως έχει ανακοινωθεί από τους σχεδιαστές και τους διοργανωτές. Η Copenhagen Fashion Week πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε κλειστό κύκλο, με λίγες παρουσίες αλλά και μικρά shows, τα οποία όμως έφεραν μαζί τους και το street style, που η αλήθεια είναι ότι μας είχε λείψει όλο αυτό το διάστημα.

Κάθε χρόνο η CPHFW δέχεται όλο και περισσότερη αναγνώριση αλλά και καταξίωση με τους νέους σχεδιαστές όπως οι Cecilie Bahnsen και Ganni να δέχονται τις καλύτερες κριτικές για τη διακριτική και άψογη αισθητική τους. Από την άλλη πλευρά τα #scandigirls έχουν αποκτήσει τεράστια επιρροή στον κόσμο του street style με τις υπόλοιπες fashion lovers να ανυπομονούν να δουν τα μοντέρνα και άκρως stylish looks που θα παρουσιάσουν. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος μία σειρά από τάσεις δημιουργήθηκαν από τις fashionistas που παρευρέθηκαν στην Εβδομάδα Μόδας.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δε θα δείτε τις fashion lovers έξω από τα shows να φοράνε κλασικά και «ήσυχα» κομμάτια. Πρόκειται για μία Fashion Week, η οποία βασίζεται στη fun διάθεση, στον πειραματισμό, στο προσωπικό στιλ και στα χρώματα. Ναι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι fashion days στην Κοπεγχάγη ήταν μία ωδή στα χρώματα, τα οποία επηρεάζουν με τον πιο θετικό τρόπο την ψυχολογία μας. Πολύχρωμα φορέματα σε midi γραμμές σε συνδυασμό με colourful flip flops και φωτεινές αλλά και έντονες αποχρώσεις σε printed items που ταιριάζουν υπέροχα μεταξύ τους.

Συνεχίστε να διαβάζετε παράγω και γνωρίστε τις πιο hot τάσεις που ξεχωρίσαμε στους δρόμους της Κοπεγχάγης και μη χάσετε χρόνο να τις αποκτήσετε και να τις παρουσιάσετε στα προσωπικά, καθημερινά σας σύνολα!

White shirts

white-shirt-R3xgy.jpg
Image source: @cgstreetstyle, Style du monde

Το κομμάτι εκείνο που εντοπίστηκε πιο συχνά στα street style outfits ήταν το λευκό πουκάμισο. Το παρατηρήσαμε σε όλες του τις εκδοχές, από το κλασικό Oxford μέχρι τα πιο μοντέρνα σχέδια με fun αλλά και glam λεπτομέρειες αλλά και oversized γραμμές. Φαίνεται ότι το πιο διαχρονικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας θα μονοπωλήσει για ακόμα μία σεζόν το ενδιαφέρον και δε θα θεωρηθεί ποτέ out of fashion όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ανακαλύψτε το design που σας λείπει, αποκτήστε το και απογειώστε τα σύνολα σας.

Pink

Την τελευταία σεζόν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι οι έντονες και φωτεινές αποχρώσεις ήρθαν για να μείνουν ανεξαρτήτως εποχής. Είτε σας αρέσει είτε όχι, το χρώμα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα όπως όλα δείχνουν θα είναι για ακόμη μία χρονιά το ροζ. Το άλλοτε παρεξηγημένο χρώμα της Barbie έχει κερδίσει μία σημαντική θέση σε όλες τις εμφανίσεις των fashionistas. Το ίδιο ισχύει και για την CPHFW. Το αγαπημένο χρώμα των Ganni και Stine Goya ήταν παντού από βασικά κομμάτια μέχρι αξεσουάρ. Η απόκτηση ενός τέτοιου item όπως φαίνεται είναι μονόδρομος για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Bold floral

floral-3.jpg
Image source: @cgstreetstyle

To brand Ganni φαίνεται να ηγείται όσον αφορά της τάσεις κυρίως στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης. Άλλο ένα trend που είδαμε να βρίσκεται παντού ήταν τα floral items. Από φορέματα μέχρι τσάντες και υποδήματα ο «βασιλιάς» των prints δεν έλειπε από καμία εμφάνιση. Να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι όσο πιο φωτεινά είναι τα χρώματα στο μοτίβο τόσο πιο μοντέρνο και stylish το κομμάτι που έχετε επιλέξει.

Preppy

preppy.jpg
Image source: Style du mode, @cgstreetstyle

Για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020, οι σχεδιαστές έχουν επαναφέρει στην πρώτη γραμμή το preppy style για όλα τα γούστα. Τα κομμάτια που κυριάρχησαν κατά την Εβδομάδα Μόδας ήταν τα πλεκτά γιλέκα μαζί με πουκάμισα σε rugby αισθητική. Φυσικά η μοντέρνα πινελιά δε μπορούσε να λείπει καθώς τα σύγχρονα αξεσουάρ όπως it bags και εκκεντρικά sneakers πήγαιναν το στιλ των fashionistas ένα βήμα παρακάτω.

Dress

dress-3.jpg
Image source: @dimodaaa@ninasandbech

Οι street style εμφανίσεις κατά την διάρκεια της Fashion Week ήταν μία παρέλαση από από φανταστικά φορέματα όλων των ειδών και για όλα τα γούστα. Κάνοντας ένα γρήγορο scroll στο Instagram θα παρατηρήσετε vintage dresses από βελονάκι μέχρι πολύχρωμα midi με όγκους και ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Σίγουρα έχετε όλες από ένα κρεμασμένο στη ντουλάπα σας.

Boxy blazers

blazer-3.jpg
Image source: @cgstreetstyle, Harper’s Bazaar

Αυτές τις μέρες πολλές από τις influencers θέλουν να παρουσιάσουν πλήθος τάσεων για το φθινόπωρο ανεξαρτήτως τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό συνέβη και την εβδομάδα που μας πέρασε στη Σκανδιναβική πρωτεύουσα. Τα boxers blazers επρόκειτο να αποτελέσουν βασικό κομμάτι για τη νέα σεζόν με υπερβολικά έντονους ώμους και σε φαρδιές γραμμές. Για ακόμα μία φορά η Emilie Sindlev παρουσίασε ένα από τα πιο αξιοζήλευτα σύνολα.

Bra

bra.jpg
Image source: @cgstreetstyle, Harper’s Bazaar

Η τάση των bras είναι γνωστή εδώ και καιρό αλλά κατά τη διάρκεια της CPHFW απογειώθηκε. Έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το το εσώρουχο μπορεί να φορεθεί ως βασικό κομμάτι και να δημιουργήσει μοντέρνα και ενημερωμένα σύνολα για τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Οι ιδέες που ξεχωρίσαμε ήταν μαζί με ανοιχτά πουκάμισα ή με see through oversized blouses αλλά και blazers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://glow.gr/,Πηγή φωτογραφίας:https://hypebae.com/