Διατροφή

Οι 5 καλύτερες τροφές για λαμπερά, δυνατά και πυκνά μαλλιά

Η ειδικός στο αδυνάτισμα, ιατρός βιοπαθολόγος Δρ Μαρία Ψωμά, αποκαλύπτει τις τροφές για τέλεια μαλλιά.

Από τη Μαρία Αθ. Ψωμά M.D. Ph.D. DU ιατρό-βιοπαθολόγο Ιατρική της Παχυσαρκίας διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Πανεπιστήμιο Παρισιού VI).

Εντάσσοντας τις παρακάτω τροφές στο διαιτολόγιο σου, θα έχεις περισσότερο λαμπερά και υγιή μαλλιά. Η υγειά των μαλλιών προέρχεται από ένα συνδυασμό σωστής διατροφής. ‘Όταν προσέχεις το σώμα σου τότε και αυτό διατηρείται υγιές για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Οι τροφές που καταναλώνεις επηρεάζουν άμεσα το τριχωτό της κεφαλής και τα θυλάκια, που αποτελούν την ρίζα της τρίχας. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί. Εστίασε σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, βήτα-καροτίνη, φολικό οξύ, βιοτίνη και Ω3 λιπαρά οξέα, και θα δεις σίγουρα τη διαφορά.

Θα πρέπει ωστόσο να λάβεις υπόψη ότι οι αλλαγές στα μαλλιά θα χρειαστούν μερικούς μήνες για να εμφανιστούν.

Τροφές για λαμπερά μαλλιά

Φακές

Το σημαντικό στις φακές δεν είναι η πρωτεΐνη που περιέχει αλλά ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, και η βιοτίνη, τα οποία αποτελούν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για λαμπερά μαλλιά. Συγκεκριμένα, η βιοτίνη αναζωογονεί την κυτταρική ανάπτυξη, η οποία θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και θα δυναμώσει τα εύθραυστα μαλλιά.

Καρύδια

Πλούσια σε βιοτίνη και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα καρύδια αποτελούν ένα υπέροχο σνακ για να πάρουν πάλι ζωή τα μαλλιά σου. Η έλλειψη βιοτίνης στο σώμα, οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Προσθέτοντας καρύδια στην διατροφή σου, δημιουργείς πιο δυνατά μαλλιά.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η θρεπτική κυτταρική λειτουργία, καταναλώνοντας γλυκοπατάτες, βοηθά στην παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής που οδηγούν σε ισχυρότερα και πιο ζωηρά μαλλιά.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, β-καροτένιο και βιταμίνη C, η οποία διατηρεί τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής και θρέφει τον θύλακα της τρίχας. Το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό γιατί ανανεώνει τα κύτταρα που προάγουν την τριχοφυΐα.

Σολωμός

Ο σολωμός διοχετεύει στον οργανισμό Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του. Αυτά τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη της τρίχας, η οποία θα κρατήσει με τα έλαια το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο. Επίσης, ο σολωμός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, οι οποίες αποτελούν το δομικό στοιχείο των κυττάρων και κατά συνέπεια και των μαλλιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.missbloom.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.mednutrition.gr/