Σώμα

Ξηρές φτέρνες; 3 tips για τις περιποιηθείς

Ένας πλήρης οδηγός για την περιποίηση των άκρων σου

Άμμος, σανδάλια, ατελείωτο περπάτημα, κουβάλημα και βάρος επιβαρύνουν τις φτέρνες σου με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου οι φτέρνες σου να είναι σκληρές, γεμάτες μικρές ανοιχτές πληγές και φουσκάλες δημιουργώντας δυσφορία στην περιοχή των ποδιών.

Φτιάξαμε ένα πλήρη οδηγό περιποίησης των πιο ταλαιπωρημένων σημείων των ποδιών, συγκεντρώνοντας τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις οπωσδήποτε πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από τις διακοπές, καθώς και απαραίτητα μια φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα!


1ο Βήμα: Ποδόλουτρο

Βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να μαλακώσουν τα σκληρά σημεία. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο βελτιώνεις την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα σου και απομακρύνεις την ένταση και την κούραση.

Τρίψε τις σκληρές και άγριες περιοχές με μια ειδική λίμα, τη λεγόμενη ράσπα, και λείανε τις φτέρνες σου. Έπειτα, απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί σε αυτές κάνονας ελαφρύ μασάζ με ένα απαλό scrub που μπορείς να φτιάξεις η ίδια με υλικά από την κουζίνα σου.

Συγκεκριμένα, θα χρειαστείς:
– Μέλι
– Καστανή ζάχαρη

Φτιάξε ένα πηχτό μείγμα που αλείφεται εύκολα και τρίψε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που έχουν περισσότερο ανάγκη. Σκούπισε ταμποναριστά τα άκρα σου με μια ζεστή πετσέτα.

Ξηρές φτέρνες μετά τις διακοπές; Αντιμετώπισέ τες με 3 βασικές κινήσεις

3ο Βήμα: Ενυδάτωση

Η περιποίηση ολοκληρώνεται με το πιο σημαντικό βήμα, την ενυδάτωση. Εδώ θα βρεις τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να δώσεις μια μαλακή αίσθηση στις φτέρνες σου.

Ελαιόλαδο: Εφάρμοσε στις φτέρνες σου μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου και έπειτα φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές βαμβακερές κάλτσες, που θα διατηρήσουν ζεστά τα πόδια σου και θα αφήνουν την επιδερμίδα να απορροφήσει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες.
Extra tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα, φόρεσε τις κάλτσες το βράδυ και κοιμήσου με αυτές.

Κρέμα ποδιών: Αν, ωστόσο, θεωρείς αρκετά λιπαρή την εναλλακτική του ελαιόλαδου, εφάρμοσε τα ίδια βήματα απλώνοντας στις φτέρνες σου μια ειδική κρέμα ποδιών με αποσμητική δράση, που θα μαλακώσει τις ευαίσθητες περιοχές και θα δώσει παράλληλα μια ευχάριστη μυρωδιά στα άκρα σου.

Λεμόνι και βαζελίνη: 
Η οξύτητα του λεμονιού καταπολεμά τις οσμές ενώ παράλληλα μαλακώνει τις τραχιές επιφάνειες. Βάλε σε μια ποσότητα βαμβακιού λίγο χυμό λεμονιού και ακούμπησέ το στις περιοχές με το πρόβλημα. Έπειτα, άπλωσε λίγη ποσότητα βαζελίνης και τύλιξε τα πόδια σου με μεμβράνη. Άφησε την να δράσει για 10-15 λεπτά και ξέπλυνε ελαφρώς τα πόδια σου.

Μην ξεχνάς:
Η απολέπιση και η ενυδάτωση των άκρων σου δεν συνιστά μια διαδικασία που οφείλεις να κάνεις μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα, αλλά λειτουργεί προληπτικά και προσφέρει υγιή εμφάνιση και μαλακή υφή στις φτέρνες σου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.missbloom.gr