Νύχια

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο μανικιούρ

Δες τι πρέπει να αλλάξεις στον τρόπο που φτιάχνεις τα νύχια σου για να πετύχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα.

1. Δεν αφαιρείς τα πετσάκια γιατί ουσιαστικά αγνοείς σε ποιο σημείο βρίσκονται

Το μόνο πράγμα που πρέπει να απομακρύνεις είναι τα πετσάκια, εκείνη τη λεπτή μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί από νεκρά κύτταρα. Αν παρατηρήσεις τα νύχια σου θα δεις ότι βρίσκεται ακριβώς κάτω από το επωνύχιο και εξαπλώνεται πάνω τους. To πιο παχύ μέρος στη βάση των νυχιών πρόκειται για το επωνύχιο και είναι “ζωντανός” ιστός. Το συγκεκριμένο δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις. Με το ειδικό εργαλείο pusher, λοιπόν, σπρώχνεις με κυκλική κίνηση τα πετσάκια ώστε να ανασηκωθούν και να είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να τα κόψεις.

 

2. Μπορεί το ψαλιδάκι να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ένα mani με επαγγελματικό αποτέλεσμα; Κι όμως, ναι!

Ο τρόπος που κρατάς το ψαλιδάκι για τα πετσάκια μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μανικιούρ. Τοποθέτησέ το ευθεία πάνω τους χωρίς να το στρίβεις. Διαφορετικά θα κόβεις τα πετσάκια σε άνισα μήκη και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά περιποιημένο θα δείχνει.

3. Η ενυδάτωση θυμίζει ξεχασμένο σπορ

Το δέρμα στη βάση των νυχιών χρειάζεται εξίσου φροντίδα για να δείχνει το μανικιούρ σου καθαρό και περιποιημένο. Πώς θα το πετύχεις; Πόνταρε σε μερικές σταγόνες από ένα ειδικό λάδι για τα πετσάκια ή σε μια κρέμα χεριών για να τους χαρίσεις ενυδάτωση.
Εναλλακτικά μπορείς να ακολουθήσεις το παρακάτω smart tip που παράλληλα θα σου εξοικονομήσει χρόνο: Κατά τη διάρκεια του ντους, και ενώ θα έχουν μαλακώσει τα πετσάκια από το ζεστό νερό, πέρασε πάνω τους ελάχιστο κοντίσιονερ κάνοντας κινήσεις μασάζ και στη συνέχεια σπρώξε τα προς τα πίσω για να τα απομακρύνεις από την επιφάνεια των νυχιών.

 

4. Η λίμα που έχεις στο νεσεσέρ σου είναι ακατάλληλη

Για να επενδύσεις σε μια καλή λίμα η οποία δεν θα τραυματίσει τα νύχια σου, χρειάζεται να κάνεις πρώτα μια μικρή έρευνα πριν την αγορά. Προτίμησε για το μανικιούρ εκείνες με ένδειξη στη συσκευασία τους “180-240 grit”. Ενώ για το πεντικιούρ είναι ιδανικές όσες αναγράφουν “180 grit”.

 

5. Χρησιμοποιείς λάθος τη λίμα

Δώσε τους σχήμα με μια λίμα και με φορά από τις άκρες προς τη μέση, χωρίς να κάνεις μπρος πίσω κινήσεις με αυτή. Αν η βάση τους είναι λεπτή, ακολούθησε τον παραπάνω τρόπο αλλά κρατώντας τη λίμα σε μία ευθεία με το νύχι και με ελαφριά κλίση προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις το σπάσιμο.

6. Δεν προετοιμάζεις τα νύχια σου

Τα ασετόν περιέχουν συνήθως λάδι ή λανολίνη, ουσίες που τα καθιστούν λιγότερο σκληρά για τα νύχια. Τα συγκεκριμένα συστατικά όμως αφήνουν υπολείμματα στην επιφάνεια των νυχιών, εμποδίζοντας το βερνίκι να απλωθεί σωστά. Η λύση; Περνάς τη βάση τους με ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με φαρμακευτικό οινόπνευμα.

 

7. Παραλείπεις το base coat

Πόνταρε σε βερνίκι βάσης ώστε να αποτρέψεις το κιτρίνισμα και το ξεφλούδισμα στα νύχια σου και περίμενε δύο λεπτά πριν περάσεις στην εφαρμογή χρώματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://elle.gr/ Πηγή φωτογραφίας:mylife.com.cy