Σώμα

Πως θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις ευρυαγγείες στα πόδια σου

Οι ευρυαγγείες απασχολούν 1 στις 2 γυναίκες.

Έχεις παρατηρήσει λεπτές γραμμές κόκκινου, μπλε ή μωβ χρώματος να εξαπλώνονται σαν ιστός αράχνης στα πόδια σου; Πρόκειται για ευρυαγγείες, δηλαδή μικρά «σπασμένα» αγγεία που συνήθως είναι αποτέλεσμα αυξημένου σωματικού βάρους, έλλειψης άσκησης, πολύωρης ορθοστασίας ή καθιστικής ζωής.

Ζητήσαμε από τον Dr. Τζερμιά, δερματολόγο εξειδικευμένο στα LASER, επιστημονικό διευθυντή των IQ Skin Clinics (Intensive Quality Skin Clinics) να μας μιλήσει για τη θεραπεία τους.

Οι ευρυαγγείες απασχολούν 1 στις 2 γυναίκες. Δεν κάνουν διακρίσεις σε καλλίγραμμα ή γυμνασμένα πόδια, ενώ εμφανίζονται ακόμα και σε νεαρές ηλικίες, πλήττοντας από νωρίς τη νεανικότητα του δέρματος. Τους χειμερινούς μήνες, πολλές γυναίκες επιχειρούν να τις κρύβουν φορώντας σκουρόχρωμα καλσόν, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες προσπαθούν να τις καλύπτουν με ειδικά προϊόντα μέικ-απ σώματος. Εσύ όμως δεν χρειάζεται να προσπαθείς να τις καμουφλάρεις τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να απαλλαγείς οριστικά από αυτές. Είναι ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα που λύνεται εύκολα, ανώδυνα και αποτελεσματικά με τα σύγχρονα LASER.

Η πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών στα πόδια βασίζεται σε σύγχρονα LASER και – εάν χρειάζεται συνδυαστικά – σκληροθεραπεία. Είναι ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από τις ευρυαγγείες ανώδυνα, γρήγορα και οριστικά μέσα σε λίγες συνεδρίες.

«Σβήσε» οριστικά τις ευρυαγγείες με LASER

Η θεραπεία με LASER είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε τύπο ευρυαγγείας χωρίς να αφήσει σημάδια ή ουλές.

Ενδείκνυται τόσο για τις πολύ λεπτές επιφανειακές ευρυαγγείες, όσο και για αυτές που έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και εντοπίζονται πιο βαθιά στο δέρμα. Η δέσμη του LASER στοχεύει με ακρίβεια τις ευρυαγγείες και η ενέργειά του απορροφάται μονάχα από την αιμοσφαιρίνη, την κόκκινη χρωστική ουσία του αίματος. Με τον τρόπο αυτόν, καταστρέφονται μόνο τα τοιχώματα των «σπασμένων» αγγείων, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω φυσιολογικοί ιστοί. Εάν χρειαστεί, μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά σκληροθεραπεία, μία συμπληρωματική ασφαλής μέθοδος που «σβήνει» τις ευρυαγγείες με την έγχυση ενός ειδικού διαλύματος.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, σύντομη και απλή, και σου επιτρέπει να επιστρέψεις άμεσα στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, τα αποτελέσματα είναι ορατά και συνήθως αρκούν 2-4 συνεδρίες για να σβηστούν ολοκληρωτικά οι ευρυαγγείες στα πόδια και το δέρμα σου να δείχνει και πάλι καθαρό και ομοιόχρωμο.

Ευχαριστούμε τον Dr. Χριστόφορο Τζερμιά, δερματολόγο εξειδικευμένο στα LASER, επιστημονικό διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.comwww.tzermias.gr)

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.missbloom.gr, Πηγή φωτογραφίας:ipop.gr