Διατροφή

4 μύθοι για το αδυνάτισμα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

ΜΥΘΟΣ: Αν θες να αδυνατίσεις, πρέπει να πεινάσεις

Η αλήθεια: Εάν βάλεις τον εαυτό σου στη δοκιμασία της πείνας, το μόνο που σίγουρα θα καταφέρεις είναι κάποια στιγμή να εξαντληθείς τόσο που δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στο πιο λιπαρό και παχυντικό γεύμα, με αποτέλεσμα στο τέλος να πάρεις (κι άλλα) αντί να χάσεις κιλά. Ακόμα όμως κι αν είσαι απόλυτα εγκρατής, ο δραστικός περιορισμός των θερμίδων που καταναλώνεις, θα κάνει το μεταβολισμό σου να δουλεύει αργά, οπότε και πάλι δεν θα χάνεις -τουλάχιστον όχι όσο θα μπορούσες. Η λύση; Αντί να περιορίσεις τη διατροφή σου, δοκίμασε να την αλλάξεις! Κι αντί να αρχίσεις να αφαιρείς τροφές, δοκίμασε να προσθέσεις εκείνες που θα κάνουν το μεταβολισμό σου να τρέχει. Με λίγα λόγια, φάε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που θα σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη ώστε να τρως λιγότερο από άλλες, πιο παχυντικές τροφές.

ΜΥΘΟΣ Αν κάνεις γυμναστική, δεν χρειάζεται να προσέχεις τι τρως

Η αλήθεια: Θεωρητικά, θα μπορούσες να κάνεις τόση γυμναστική ώστε να “κάψεις” τις θερμίδες που σου προσφέρει ένα πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες γεύμα, όμως στην πράξη η ημέρα δεν έχει τόσες ώρες όσες θα έπρεπε να τρέχεις για να το καταφέρεις! Αυτό φυσικά δεν αναιρεί τη σημασία της γυμναστικής που έχει απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό -αλλά και για τη σιλουέτα σου, αφού μεγαλύτερη μυική μάζα σημαίνει πιο γρήγορος μεταβολισμός. Όταν όμως το ζητούμενο είναι η απώλεια βάρους, τότε η μείωση των θερμίδων που καταναλώνεις είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος!

ΜΥΘΟΣ: Αν αρχίσεις να πίνεις πολύ νερό θα αδυνατίσεις

Η αλήθεια: Το νερό δεν έχει καμία “μαγική” ιδιότητα που βοηθάει στο αδυνάτισμα. Βέβαια, επειδή έχει μηδέν θερμίδες, εάν αντικαταστήσεις μ’ αυτό τα αναψυκτικά, το χυμό ή τον καφέ που πίνεις με τρεις κουταλιές ζάχαρη είναι σίγουρο ότι θα δεις αποτέλεσμα και στη ζυγαριά σου. Εξάλλου, το νερό είναι απαραίτητο στη διατροφή και στη δίαιτα και μάλιστα για πολλούς λόγους. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα, θα μειώσεις κάπως το αίσθημα της πείνας και ίσως μπορέσεις να φας λιγότερο.

ΜΥΘΟΣ: Εάν τρως ανάμεσα στα γεύματα, θα σαμποτάρεις την προσπάθεια για αδυνάτισμα

Η αλήθεια: Τα ενδιάμεσα σνακ όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά είναι απαραίτητα στη δίαιτα, αρκεί να τα επιλέξεις σωστά. Έτσι, ανάλογα με την επιλογή σου, ένα σνακ μπορεί να είναι είτε ευεργετικό είτε καταστροφικό για την προσπάθειά σου να χάσεις κιλά. Το κλειδί είναι να προγραμματίζεις τα ενδιάμεσα γεύματα, όπως και τα κυρίως, ώστε να μην παρασυρθείς από την πείνα και πέσεις με τα μούτρα στη χειρότερη δυνατή επιλογή. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα υγιεινό σνακ, όπως ένα φρούτο, λίγους ξηρούς καρπούς ή μια μπάρα δημητριακών, ώστε να αποφεύγεις τους πειρασμούς όταν πεινάς.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.madamefigaro.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.ant1.com.cy/