Μαλλιά

Έχετε τριχόπτωση; 5 τρικς που θα σας χαρίσουν πλούσια & υγιή μαλλιά

Αναμφίβολα, οι περισσότερες από εσάς που πατήσατε σε αυτό το άρθρο, έχετε βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή σας την τριχόπτωση ή έστω τη βιώνετε αυτή τη στιγμή και ψάχνετε μανιωδώς τρόπους, για να απαλλαγείτε από αυτήν μια και καλή. Οι αιτίες που την προκαλούν μπορεί να οφείλονται στο άγχος, την κακή ποιότητα της διατροφής σας, την έλλειψη σιδήρου ή ύπνου. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσετε και να αποκτήσετε πιο πλούσια από ποτέ μαλλιά. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τα 5 σωτήρια hair tips, που αξίζει να δοκιμάσετε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, ώστε να τα δείτε να αλλάζουν προς το καλύτερο.

1. Περιορίστε το styling

Το καθημερινό styling των μαλλιών, όπως το πιστολάκι και η ισιωτική, μπορούν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Αλήθεια, πόσες φορές ισιώνατε τα μαλλιά σας και παρατηρήσατε πολλές τρίχες κάτω στο πάτωμα; Είμαστε σίγουρες πως η απάντηση θα είναι πολλές. Γι’ αυτό, λοιπόν, μπορείτε να τα ισιώνετε μια φορά την εβδομάδα και τις άλλες να διατηρείτε ένα επιμελώς ατημέλητο μαλλί. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε κάθε μέρα διαφορετικά χτενίσματα και δε θα βαριέστε την εικόνα σας. Φυσικά, προσπαθήστε να περιορίσετε και την ισιωτική κι εξασκηθείτε στο να τα ισιώνετε με πιστολάκι, που καταπονεί λιγότερο την τρίχα.

Extra tip: Προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, ώστε να μην ταλαιπωρείτε την τρίχα με τη θερμότητα του σεσουάρ.

shutterstock-258303494.jpg


2. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο

Όπως προαναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου, η έλλειψη σιδήρου ευνοεί την τριχόπτωση, οπότε αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αυξήσετε τη ποσότητά του στον οργανισμό σας και άρα να αντιμετωπίσετε αργά και σταθερά την πτώση των τριχών σας. Για παράδειγμα, το ελαιόλαδο, που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την κατάσταση. Πως; Μια φορά την εβδομάδα πριν από το λούσιμο, εφαρμόστε στα μαλλιά σας μια γενναία ποσότητα από αυτό και κάνε απαλό μασάζ. Στη συνέχεια, αφήστε το για μισή ώρα περίπου, ώστε να εισχωρήσει καλά μέσα στην τρίχα. Τέλος, ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό και εφαρμόστε τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας, όπως σαμπουάν, conditioner ή hair mask. Είστε έτοιμες!

3. Κοιμηθείτε σωστά

Αυτό σημαίνει να αποχωριστείτε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες και να επιλέξετε άλλες, μεταξωτές. Είναι σίγουρα πιο φιλικές για την τρίχα και θα τη βοηθήσουν στο να δυναμώσει. Μάλιστα, το γεγονός ότι είναι απόλυτα απαλές και μαλακές, δηλώνει πως δεν ταλαιπωρούν καθόλου τα μαλλιά σας. Plus, προσπαθήστε να κοιμάστε 8 ώρες καθημερινά, καθώς η μελατονίνη, η αντιοξειδωτική ορμόνη του ύπνου, επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση της τρίχας, ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει από τους ρύπους του περιβάλλοντος. Βρίσκεστε λοιπόν ακόμη πιο κοντά στο να απαλλαγείτε από την τριχόπτωση!

jennifer-yepez-023-fake-tan-beach-hair-how-to-homepage-1280x720.jpg

4. Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας

Το lifestyle που υιοθετεί μια γυναίκα μπορεί να επηρεάσει το θέμα της τριχόπτωσης. Για παράδειγμα, οι εξαντλητικές δίαιτες που ακολουθεί κάποια μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα της τριχόπτωσης και να μειώσουν την ποιότητα της τρίχας. Plus, το στρες είναι ακόμη ένας παράγοντας που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στα μαλλιά σας, γι’ αυτό προσπαθήστε να οργανώνετε τις αρμοδιότητές σας και να τηρείτε ένα πρόγραμμα σε ό,τι κι αν κάνετε, ώστε να μην έχετε πάντα άγχος για το αν θα προλάβετε να τα φέρετε όλα εις πέρας. Αυτό που θα μπορούσατε λοιπόν να κάνετε είναι να φροντίζετε να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά, να περιορίσετε τη ζάχαρη και να μη στερείστε τρόφιμα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

5. Αλλάξτε σαμπουάν

Μπορεί να φαντάζει σαν ένα tip, που δε θα κάνει τεράστια αλλαγή στα μαλλιά σας, αλλά η αλήθεια είναι πως τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε καθημερινά, μπορεί να αλλάξουν την ποιότητα των μαλλιών σας και να οδηγήσουν ακόμη και προς την τριχόπτωση. Για παράδειγμα, επιλέξτε σαμπουάν με φυσικά συστατικά, όπως αμύγδαλο και μέλι, τα οποία θα βελτιώσουν την τρίχα σας και σίγουρα θα τη δυναμώσουν. Μάλιστα, οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες, που περιέχουν αυτού του είδους τα συστατικά, θα καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και δε θα αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: glow.gr/Πηγή φωτογραφίας:mylife.com.cy/