Μαλλιά

Τα χτενίσματα που μπορείτε να δημιουργήσετε σε μόλις 5 λεπτά

Δοκιμάστε αυτά τα πανεύκολα hairstyles & θα εντυπωσιάσετε τους πάντες

Ετοιμάζεστε για τη σημερινή σας βόλτα στην πόλη ή την εξοχή και δεν έχετε και πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, για να φτιάξετε τα μαλλιά σας; Πριν προλάβετε να πανικοβληθείτε και να τα αφήσετε στη μοίρα τους, εμείς σας έχουμε τις λύσεις. Και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες! Από τις πάντα κομψές αλογοουρές και τις ρομαντικές πλεξίδες μέχρι τους χαλαρούς κυματισμούς και τα επιμελώς ατημέλητα messy buns, σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο εύκολα και γρήγορα χτενίσματα, που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι σε μόλις 5 λεπτά. Δε χρειάζεται να είστε hair experts για να τα καταφέρετε. Αρκεί να έχετε μια λακ για δυνατό κράτημα, λαστιχάκια, ένα εργαλείο για μπούκλες και τσιμπιδάκια. Και φυσικά πολλή όρεξη!

The sleek ponytail

ponytail.jpg

Μια ψηλή και sleek αλογοουρά μπορεί να είναι απόλυτα κομψή και θα σας βγάλει από το δίλημμα του τι χτένισμα να κάνετε όταν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα, για να τραβήξετε τα μαλλιά προς τα πίσω σφιχτά για να δημιουργήσετε μια αλογοουρά που να κάθεται στο κέντρο του πίσω μέρους του κεφαλιού σας. Βεβαιωθείτε, μάλιστα, ότι θα πιάσετε όλες τις τούφες των μαλλιών σας. Ολοκληρώστε με μια λακ για δυνατό κράτημα και στερεώστε όσες τριχούλες πετάνε. Extra tip: Εάν έχετε πολύ σγουρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, επενδύστε σε ένα καλό hair oil, που θα τα τιθασεύσει και παράλληλα θα τα θρέψει.

The loose braid

1466430009-gigi-braid-inspiration.jpg

Οι πλεξίδες -και ειδικά οι ατημέλητες και loose- μπορεί να είναι μια κομψή επιλογή hair styling για κάθε περίσταση. Πώς μπορείτε να τις πετύχετε; Πρώτα χωρίστε τα μαλλιά σας σε τρία τμήματα στο ύψος του αυχένα του λαιμού σας. Περάστε το δεξί τμήμα πάνω από το μεσαίο τμήμα, στη συνέχεια το αριστερό τμήμα πάνω από το νέο μεσαίο τμήμα και συνεχίστε. Όπως ακριβώς ξέρετε να κάνετε και την πλεξίδα σας δηλαδή, ωστόσο ξεκινήστε από πιο χαμηλά, ώστε να είναι χαλαρή. Στερεώστε τη με ένα διάφανο λαστιχάκι και είστε έτοιμες. Extra tip: Εάν τα μαλλιά σας είναι ίσια και πολύ απαλά, χρησιμοποιήστε μια hair powder ή ένα dry shampoo για να γίνουν πιο σταθερά.

The waves

beach-waves.jpg

Αυτό το χτένισμα ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και είναι πανεύκολο να το πετύχετε. Αρχικά, εφαρμόστε ένα έλαιο για προστασία από τη θερμότητα στα μαλλιά σας κι έπειτα χωρίστε τα σε τρία μέρη. Ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού, πιάστε μια μια τις τούφες σας -φροντίστε να μην είναι πολύ λεπτές- και τυλίξτε τες γύρω από το ψαλίδι για μπούκλες. Αφήστε τες για 45 δευτερόλεπτα κι έπειτα ξετυλίξτε τες. Αμέσως μόλις τελειώσετε, ψεκάστε με λακ και περάστε τα δάχτυλά σας ανάμεσά τους, για να «χαλάσουν» και το αποτέλεσμα να είναι πιο ατημέλητο και φυσικό. Extra tip: Μπορείτε να βάλετε κι ένα hair clip στη μια πλευρά εάν κάνετε χωρίστρα στη μέση, για να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό ύφος.

The wet look

margot-robbie-wet-look-hair-rex.jpg
Image Source: Rex by Shutterstock

Ποιος είπε ότι το wet look είναι ακατάλληλο για εσάς που έχετε κοντά μαλλιά; Οι διασημότερες celebrities αλλά και οι απανταχού beautistas έρχονται να σας διαψεύσουν και να σας πείσουν να το δοκιμάσετε. Εδώ έχετε δύο επιλογές: Είτε να τα πάτε όλα πίσω και να δημιουργήσετε ένα total sleek look, είτε να κάνετε χωρίστρα στο πλάι και να τα χτενίσετε κανονικά. Όποιο στιλ κι αν επιλέξετε, να είστε σίγουρες πως θα πετύχετε μια απόλυτα σέξι εμφάνιση. Extra tip: Ολοκληρώστε με μια λακ για δυνατό κράτημα για να διαρκέσει το χτένισμά σας όλη μέρα.

The headbands

48bd5-gallery-3.jpg

Δεδομένου ότι οι στέκες και μάλιστα αυτές που είναι σε βελούδινη μορφή αποτελούν τεράστια τάση φέτος με εσάς να θέλετε να τις φορέσετε όσο τίποτε άλλο, καλό είναι να τις εντάξετε και στους κότσους που δημιουργείτε στο σπίτι για να δώσετε μια fashionable νότα στο χτένισμά σας. Προτιμήστε κυρίως εκείνα τα headbands που είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος για να πετύχετε μια δραματική πινελιά στο στιλ σας. Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα ψηλό ή και χαμηλό bun και προσθέστε την στο κέντρο του κεφαλιού. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως στιλάτο. Extra tip: Μάλιστα μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω, έτσι όπως θα έχετε δημιουργήσει τις μπούκλες σας, και να προσθέσετε τη στέκα σας σαν άλλη Blair Waldorf από το Gossip Girl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: glow.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://www.enimerotiko.gr/