Διατροφή

Πρωτεϊνικά σνακ: Οι 5 καλύτερες επιλογές για καύση λίπους, ενέργεια, γράμμωση

Τα καλύτερα σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη που μπορείς να έχεις μαζί σου όλη μέρα.

Αν θέλεις να διατηρήσεις τη μυική σου μάζα (ή να την αυξήσεις), να επιλέξεις τροφές κατάλληλες για καύσεις λίπους, περισσότερη ενέργεια αλλά και γράμμωση. Τα σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη είναι η ιδανικότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Γιατί πρωτεΐνη;

Αρχικά, ας δούμε γιατί η πρωτεΐνη είναι τόσο σημαντική. Πρώτον, είναι το κλειδί για την οικοδόμηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Δεύτερον, απαιτείται πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την επισκευή άλλων κυττάρων όπως του εγκεφάλου, του δέρματος και των μαλλιών. Και τρίτον, δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, οπότε σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για πολλές ώρες.

Παρακάτω θα βρεις τις πέντε καλύτερες επιλογές πρωτεϊνικών σνακ, που παράλληλα δεν χρειάζονται πολλή (έως καθόλου) προετοιμασία και μπορείς να έχεις μαζί σου όλη μέρα.

Πρωτεϊνικά σνακ: Οι 5 καλύτερες επιλογές για καύση λίπους, ενέργεια, γράμμωση

1. Δύο αυγά – 10,2 γραμμάρια πρωτεΐνης

τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό

Φθηνά, εύχρηστα και ευπροσάρμοστα, τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, προσφέρουν μια σειρά θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη D για ισχυρά οστά, η βιταμίνη Α για υγιή μάτια και η βιταμίνη Β12 για τη λειτουργία του αίματος και του νευρικού συστήματος.

2. Σπιτικό smoothie φρούτων (ένα φλιτζάνι γάλα με μειωμένα λιπαρά, δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά και μία μπανάνα) – 13 γραμμάρια πρωτεΐνης

Πρωτεϊνικά σνακ: Οι 5 καλύτερες επιλογές για καύση λίπους, ενέργεια, γράμμωση

Τα γαλακτοκομικά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Τροφές όπως το γάλα και το γιαούρτι παρέχουν επίσης υδατάνθρακες με τη μορφή λακτόζης. Αυτός ο συνδυασμός τα καθιστά ιδανική επιλογή για ανάκαμψη, ειδικά μετά την προπόνηση, αλλά και για άλλες στιγμές της ημέρας.

3. Koνσέρβα τόνου – 17,1 γραμμάρια πρωτεΐνης

Πρωτεϊνικά σνακ: Οι 5 καλύτερες επιλογές για καύση λίπους, ενέργεια, γράμμωση

Μια άλλη επιλογή με γνώμονα την ευκολία, είναι η κονσέρβα τόνου. Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αλλά και καλών λιπαρών ωμέγα-3 που ενισχύουν την καρδιά και τον εγκέφαλό σου.

Επιπλέον, μπορείς να τον διατηρήσεις στο ντουλάπι ή στο συρτάρι του γραφείου για τη στιγμή της εβδομάδας που δεν θα έχεις φρέσκο φαγητό ή και δεν είσαι οργανωμένη.

4. Ένα φλιτζάνι φασόλια edamame – 8,4 γραμμάρια πρωτεΐνης

Φυτικές πηγές πρωτεΐνης

Όλα τα όσπρια περιέχουν πρωτεΐνες, γι ‘αυτό αποτελούν βασικό συστατικό για χορτοφάγους. Τα φασόλια edamame δεν είναι μόνο μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά περιέχουν και πολλές ίνες που αγαπούν το έντερο. Τα φασόλια Edamame είναι ιδανικά για σαλάτες και Buddha bowls, ενώ είναι τα όσπρια εκείνα που μπορείς να καταναλώσεις και σκέτα σαν σνακ.

5. 80 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου χωρίς δέρμα – 23,8 γραμμάρια πρωτεΐνης

Πρωτεϊνικά σνακ: Οι 5 καλύτερες επιλογές για καύση λίπους, ενέργεια, γράμμωση

Το κοτόπουλο όχι μόνο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, αλλά περιέχει επίσης σίδηρο που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου και ψευδάργυρου για την υποστήριξη της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις από την άποψη του μεγέθους της μερίδας. Η συνιστώμενη μερίδα είναι μόλις 80 γραμμάρια, όχι ολόκληρο το στήθος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.shape.gr/