Μαλλιά

6 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση

Μπορείς να αντιστρέψεις το πρόβλημα κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής σου.

Άλλαξε τον τρόπο ζωής σου

Για κάθε τρίχα που χάνεις πρόωρα ενοχοποίησε τον τρόπο ζωής που κάνεις, λένε οι δερματολόγοι. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι το κάπνισμα, το αλκοόλ και η κακή διατροφή κάνουν το θυλάκιο της τρίχας ένα αφιλόξενο περιβάλλον με αποτέλεσμα να πέφτουν τα μαλλιά σου. Η αποφυγή των καταχρήσεων μόνο καλό μπορεί να κάνει στην πιθανότητα των μαλλιών σου να αντισταθούνσθεναρά απέναντι σε κάθε είδους τριχόπτωση.

Πρόσεχε το πιστολάκι

Το συνεχές φορμάρισμα με το σεσουάρ καταστρέφει τα μαλλιά –ειδικά τα αδύναμα και ξηρά– δημιουργώντας φλεγμονή στο θύλακα της τρίχας και, συνεπώς, τριχόπτωση. Το ίδιο πρόβλημα προκαλούν οι συχνές βαφές, οι ηλεκτρικές βούρτσες και τα θερμαινόμενα ρόλεϊ.

Αναβάθμισε το σαμπουάν σου

Όλοι οι δερματολόγοι είναι εναντίον του συχνού λουσίματος των μαλλιών, γιατί δεν επιτρέπει στο φυσικό λίπος της τρίχας να θρέψει το τριχωτό της κεφαλής και να επαναφέρει τη στιλπνότητα των μαλλιών. Ειδικά σε περιόδους τριχόπτωσης συνιστούν να λούζεσαι στη μισή συχνότητα με ένα σαμπουάν με πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυσικά συστατικά όπως μέλι, πεύκο, δενδρολίβανο ή αμύγδαλο: αυτός ο συνδυασμός δυναμώνει την τρίχα καταπολεμώντας ταυτόχρονα τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, δεν της αφαιρεί τα πολύτιμα φυσικά έλαιά της. Όσο περισσότερο λάδι τόσο το καλύτερο.

Κοιμήσου καλά!

Μπορείς να κοιμάσαι χωρίς διακοπή για 8 ώρες κάθε βράδυ; Ευρήματα πρόσφατων μελετών απέδειξαν ότι η μελατονίνη, αυτή η αντιοξειδωτική ορμόνη του ύπνου, επιδρά στο δέρμα και τα τριχοθυλάκια, επιβραδύνοντας την πρόωρη «γήρανση» της τρίχας και προστατεύοντας τη ρίζα της από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Στην τριχόπτωση που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, η μελατονίνη αποτρέπει τη λέπτυνση της τρίχας και ενεργοποιεί την ανάπτυξή της. Κυκλοφορεί και σε αμπούλες, που θα βρεις στο φαρμακείο. Μάλιστα, εκεί θα βρεις και άλλα βοηθήματα για να σώσεις τα μαλλιά σου.

Πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα όλων των επιστημονικών ερευνών σχετικά με τη δράση των βιταμινών B5, B6 και PP (γνωστή και ως βιταμίνη Β3 ή νικοτινικό οξύ) στην εποχιακή τριχόπτωση. Αποδείχθηκε ότι βελτιώνουν δραστικά την ποιότητα της τρίχας, ενώ συνδυαστικά με μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο, συμβάλλουν στην ανάπτυξη υγιούς τρίχας και δρουν αγγειοδιασταλτικά στο βολβό της τρίχας. Ψάξε για ένα συμπλήρωμα με όλα αυτά τα συστατικά και κοιμήσου ήσυχη.

Κάνε μασάζ με λάδι ελιάς

Το ελαιόλαδο έχει διαπιστωμένη θεραπευτική δράση στα μαλλιά, κυρίως λόγω του σιδήρου που περιέχει. Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με μασάζ, ενισχύει την καλή κυκλοφορία της περιοχής που μπορεί να είναι αιτία πολλών προβλημάτων στο τριχωτό της κεφαλής. Μία φορά την εβδομάδα, πριν από το λούσιμο, κάνε ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι με ελαιόλαδο αφήνοντάς το να δράσει τουλάχιστον για 15 λεπτά. Μετά λούζεσαι και ξεβγάζεις κανονικά. Αλλά άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους, χωρίς καυτό αέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.shape.gr/ Πηγή φωτογραφίας: kmax.gr/