Νύχια

Πώς να κάνω τα νύχια μου ματ; 3 τρόποι για να το καταφέρεις

Οι δύο εξ αυτών είναι DIY!

Ένα γρήγορο σκρολάρισμα στα feed των αγαπημένων σου Instagram nail artists σίγουρα θα σε αφήσει να αναρωτιέσαι «πώς να κάνω τα νύχια μου ματ». Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις! Ακολουθούν 3 εύκολοι τρόποι να μετατρέψεις κάθε κλασικό high shine polish στη matte εκδοχή του, 2 από τους οποίους -ω ναι!- είναι DIY:

Πώς να κάνω τα νύχια μου ματ;

 

1. Χρησιμοποίησε το buffer

Αφού στεγνώσει ΠΛΗΡΩΣ το βερνίκι, μπορείς να χρησιμοποίησες το buffer έτσι ώστε να απαλλάξεις τα νύχια σου από το high gloss φινιρισμά τους. Λίγες μόνο απαλές κινήσεις είναι αρκετές.

Προσοχή! Μην το παρακάνεις με το buffer! Αφαιρώντας όλο το topcoat, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μειώσεις σημαντικά τη διάρκεια ζωής του μανικιούρ σου.

 

2. Εκμεταλλεύσου τη δύναμη του ατμού

Όσο το βερνίκι είναι ακόμα νωπό, τοποθέτησε τα νύχια σου πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό ή πάνω από το facial steamer, που χρησιμοποιείς για το πρόσωπό σου, έτσι ώστε να μειωθεί το glossy φινίρισμα του μανικιούρ σου.

Προσοχή! Φρόντισε τα χέρια σου να έχουν αρκετή απόσταση από το καυτό νερό έτσι ώστε να τα προστατεύσεις από τυχόν εγκαύματα.

 

3. Εμπλούτισε τη συλλογή σου με ένα matte topcoat

Είναι ο πιο basic, αλλά ταυτόχρονα και ο πιο εύκολος τρόπος να κάνεις τα νύχια σου ματ. Εμπλούτισε λοιπόν τη συλλογή σου με ένα matte topcoat, με το οποίο, αφού έχει στεγνώσει το βερνίκι, μπορείς να «κλειδώσεις» το χρώμα, χαρίζοντάς του μεγάλη διάρκεια ζωής και -φυσικά- ματ τελείωμα.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://www.missbloom.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://www.teta.gr/