Μαλλιά

Λαμπερά μαλλιά| Όσα πρέπει να γνωρίζετε για θεραπεία με ελαιόλαδο

Χρησιμοποιήστε το σωστά και θα δείτε βελτίωση στην ποιότητα της τρίχας σας

Το ελαιόλαδο έχει εδραιωθεί ως το πλέον θεραπευτικό συστατικό για τα μαλλιά με τα άπειρα beauty articles να το αποθεώνουν και να σας το συστήνουν ανεπιφύλακτα. Οι λόγοι για να το προτιμήσετε είναι πολλοί: Αποτελεί μια θεραπεία που βρίσκεται στην κουζίνα σας ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, περιέχει πολλά από τα συστατικά που συναντάτε στις ετικέτες των hair products. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε μόνο του είτε να αποτελέσει βασικό υλικό σε ευεργετικές DIY μάσκες μαλλιών. Σε κάθε περίπτωση το ελαιόλαδο θα σας χαρίσει λαμπερά, απαλά και πάνω από όλα υγιή μαλλιά!

The dos

Το ελαιόλαδο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ενίσχυση της ενυδάτωσης των μαλλιών, αλλά όχι με τον τρόπο που μπορεί να σκεφτείτε. Πρόκειται για ένα μονοακόρεστο λίπος. Τα μαλλιά έχουν στην πραγματικότητα την ικανότητα να απορροφούν τέτοιου είδους λίπη, σύμφωνα με σχετικές έρευνες. Φυσικά, κάτι τέτοιο τους προσφέρει τη μέγιστη ενυδάτωση και τα κάνει πιο απαλά και λαμπερά, αλλά χωρίς να δείχνουν πως είναι λιπαρά.

hair3.jpg

Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης μια μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών από τις βιταμίνες Ε και Κ. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Οι ρύποι της ατμόσφαιρας δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά, ενώ το οξειδωτικό στρες μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη φθορά τους, οπότε τα αντιοξειδωτικά στοιχεία θα βοηθήσουν στο να εξουδετερωθούν και να μετριαστούν τυχόν μελλοντικοί παράγοντες, που θα επηρεάσουν την ποιότητα των μαλλιών σας.

Επίσης, το ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει ως συστατικό, που θα μειώσει τη θραύση. Πιο συγκεκριμένα, μια σημαντική ζημιά στα μαλλιά συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ντους: Είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, οπότε όταν προσθέτετε το σαμπουάν και μετά τρίβετε το κεφάλι σας, προκαλείτε φθορά της τρίχας. Επομένως, όταν εφαρμόζετε ελαιόλαδο πριν το λούσιμο, οι ουσίες του θα βοηθήσουν στον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

The don’ts

Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί ότι το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στην πιτυρίδα και είναι αντιμικροβιακό. Ωστόσο, οι περισσότεροι δερματολόγοι του εξωτερικού διαφωνούν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δερματολόγο Whitney Bowe, «η πιτυρίδα ουσιαστικά αποτελείται από ένα μαλακό στρώμα στο τριχωτό της κεφαλής και αν χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο το ενισχύετε, κάτι που μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη».

Κάτι ακόμα που θέλει προσοχή είναι το εξής: Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή στο στήθος ή στην πλάτη σας, και τα μαλλιά σας είναι αρκετά μακριά, οπότε και αγγίζουν εκείνες τις περιοχές, τότε το ελαιόλαδο ίσως φράξει τους πόρους σας και οδηγήσει σε πιο σοβαρά breakouts. Τέλος, μην εφαρμόζετε ποτέ ελαιόλαδο πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι ή χρησιμοποιήσετε την ισιωτική, διότι είναι πιο εύκολο να… ψηθεί και τελικά να κάψει τις τρίχες σας. Επιλέξτε έλαια ειδικά σχεδιασμένα για τη θερμότητα, ώστε να προστατέψετε τα μαλλιά σας.

hair2.jpg

Ποιοι τύποι μαλλιών πρέπει να το χρησιμοποιούν και ποιοι όχι

Οι ξηροί τύποι μαλλιών ή όσες από εσάς είστε σγουρομάλλες, μπορεί να επωφεληθείτε από το ελαιόλαδο, αφού έτσι η τρίχα μπορεί να μαλακώσει και να γίνει πιο απαλή. Από την άλλη, όσες από εσάς έχετε ίσια μαλλιά, καλό είναι να το αποφύγετε, ειδικά στο τριχωτό της κεφαλής σας, διότι έτσι θα προκαλέσετε αυξημένη λιπαρότητα σε εκείνο το σημείο, κάτι που θα είναι αντιαισθητικό. Αντιθέτως, προτιμήστε πιο ήπια έλαια, όπως το argan ή jojoba oil.

The olive oil treatments

Pre-shampoo treatment: Πριν κάνετε ντους, εφαρμόστε ομοιόμορφα λίγη ποσότητα ελαιόλαδου στα μαλλιά σας. Αν έχετε ξηρό τύπο μαλλιών, καλύτερα να το βάλετε σε όλο το μήκος τους. Παρόμοια, εάν είστε επιρρεπείς στη λιπαρότητα, μπορείτε απλά να το τοποθετήσετε από τη μέση μέχρι τις άκρες.

Για τις άκρες: Παρόλο που τίποτα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως τις σπασμένες και ταλαιπωρημένες άκρες, εκτός από το συστηματικό κούρεμα, μπορείτε να βελτιώσετε ωστόσο προσωρινά την εμφάνισή τους. Το ελαιόλαδο προσθέτει λάμψη στην περιοχή εκείνη, κάνοντας τις άκρες να φαίνονται λιγότερο κατεστραμμένες.

Για τον περιορισμό του φριζαρίσματος: Η εφαρμογή του ελαιόλαδου μπορεί να περιορίσει το φριζάρισμα. Πως θα το εφαρμόσετε; Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα με τα δάχτυλά σας στα μαλλιά, χτενίστε τα και πείτε «αντίο» στο ενοχλητικό φριζάρισμα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: glow.gr/