Μαλλιά

Βαμμένα μαλλιά; Πως να διατηρήσετε λαμπερό το χρώμα τους στο σπίτι

Όταν ξέρετε πως η μέρα για την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο αργεί

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως το χρώμα των μαλλιών σας αρχίζει να ξεθωριάζει και να χάνει την έντασή του αφού το επόμενο ραντεβού με το κομμωτήριο ίσως αργήσει δεδομένων των συνθηκών. Είμαστε πολύ σίγουρες μάλιστα πως αυτό σας ρίχνει το ηθικό, αφού τα μαλλιά αποτελούν ένα κατεξοχήν μέσο δυναμικότητας και αυτοπεποίθησης για κάθε γυναίκα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σωτήριες DIY συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι και θα διατηρήσουν το χρώμαζωηρό για ένα διάστημα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τις θαυματουργές hair recipes με υλικά που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην κουζίνα σας και θα σας χαρίσουν ένα λαμπερό κι έντονο αποτέλεσμα.

Για ξανθιές

27059e8a410d78989d079092f1c0cc1e.jpg

Υλικά:

  • 1 λεμόνι
  • 1 ωμή πατάτα
  • μισή κούπα τσάι χαμομήλι σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ τοποθετήστε την πατάτα αφού την έχετε τρίψει πρώτα, στύψτε το λεμόνι και ρίξτε μετά και το τσάι. Ανακατέψτε πολύ καλά τα τρία υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Έπειτα, απλώστε την σε στεγνά μαλλιά και τυλίξτε τα με μία μεμβράνη. Αφήστε τα έτσι για 30 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μετά λούστε τα με ένα σαμπουάν.

Για μελαχρινές & καστανομάλλες

dualipa-130f46b9723f4c06a2d2caeaadb3ffaa.jpg

Υλικά:

  • μισή κούπα κακάο
  • μισή κούπα γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά απλώστε την πάστα που φτιάξατε σε νωπά μαλλιά και αφήστε την για μισή ώρα. Ξεπλύνετέ την πολύ καλά και λούστε τα μαλλιά σας με το αγαπημένο σας σαμπουάν για να φύγουν τυχόν υπολείμματα των υλικών.

Για κοκκινομάλλες

bd3a15e9f8c4a6168bf8203f0a9e3ec9.jpg

Υλικά:

  • 3 καρότα μεσαίου μεγέθους
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση: Τρίβετε τα καρότα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και το γιαούρτι. Ανακατεύετε πολύ καλά και η πάστα σας είναι έτοιμη. Έπειτα, απλώνετε τη μάσκα σας σε βρεγμένα μαλλιά και κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Την αφήνετε για 2 λεπτά και τέλος ξεπλένετε πολύ καλά. Λούζεστε με το σαμπουάν και είστε έτοιμες!

Για ανταύγειες

72972688-157823622254283-9092537281410019270-n.jpg

Υλικά:

  • νερό
  • 1 σακουλάκι από τσάι χαμομηλιού

Εκτέλεση: Το χαμομήλι αποτελεί ένα φυσικό συστατικό που έχει την ικανότητα να ανοίγει το χρώμα της τρίχας. Εναλλακτικά μάλιστα μπορείτε να προτιμήσετε και το μαύρο τσάι που επίσης έχει αυτές τις ιδιότητες να ξανθύνει και να διατηρεί την τρίχα ανοιχτόχρωμη.

Αρχικά, βράζετε νερό και μόλις είναι έτοιμο ρίχνετε μέσα το σακουλάκι τσαγιού. Το αφήνετε για 10 λεπτά μέσα μέχρι να βγουν όλες οι ουσίες του χαμομηλιού ή του μαύρου τσάι. Στη συνέχεια, το αφαιρείτε και αρχίζετε να απλώνετε το τσάι που φτιάξατε στις ανταύγειες σας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο βαφής. Αφήνετε τις τούφες σας έτσι για 15 λεπτά ή και περισσότερο -όσο θέλετε εσείς να ανοίξει το χρώμα- και μετά ξεπλένετε με νερό. Μάλιστα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές ανάλογα με τη ζωηρότητα του χρώματος που επιθυμείτε να πετύχετε. Τέλος, λούζεστε με το αγαπημένο σας σαμπουάν και είστε έτοιμες!

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://glow.gr/,Πηγή φωτογραφίας: vita.gr