Μαλλιά

Argan oil: Γιατί πρέπει να το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για τo έλαιο αργκάν ή argan oil. Το βρίσκεις σχεδόν στα περισσότερα προϊόντα για τα μαλλιά και όπως το καστορέλαιο, το έλαιο καρύδας και το ελαιόλαδο, είναι ιδανικό για βαθιά ενυδάτωση. Πώς όμως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Το έλαιο αργκάν έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά σου καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, οπότε σίγουρα θα θέλεις να το εφαρμόσεις, κυριολεκτικά παντού. Όμως πρέπει να θυμάσαι ότι θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά έλαια και για αυτό του έχουν δώσει και την ονομασία “υγρός χρυσός”. Οπότε καλύτερα χρησιμοποίησέ το με μέτρο.

Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου τότε διάβασε προσεκτικά τους τρόπους που μπορείς να το κάνεις, χωρίς να σπαταλήσεις ούτε μισή σταγόνα.

Θεραπεία νυκτός, πριν το λούσιμο
Χώρισε τα μαλλιά σου σε μικρά μέρη και άπλωσέ το σε όλο το μήκος τους, ομοιόμορφα. Έπειτα απόλαυσε τον βραδινό σου ύπνο, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα στο μαξιλάρι σου και το πρωί λούσου κανονικά.

Καταπράυνση του τριχωτού
Κάνε μία φορά την εβδομάδα μασάζ με έλαιο αργκάν στο τριχωτό σου. Έτσι θα αυξήσεις την κυταρρική ανάπλαση, θα καταπραϋνεις την περιοχή και θα καταπολεμήσεις την ξηρότητα. Ξεκίνα το μασάζ από τον αυχένα σου και με τα δύο χέρια «δούλεψε» το έλαιο στο κεφάλι σου μέχρι να φτάσεις στην κορυφή. Έπειτα προχώρησε στην βάση των αφτιών σου.

Για να κλείσεις τα «λέπια» της τρίχας
Φαντάσου το έλαιο αργκάν σαν την κρέμα χεριών που εφαρμόζεις μετά το πλύσιμό τους. Αφού λούσεις τα μαλλιά σου, εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα από τη μέση της τρίχας μέχρι τις άκρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: gr.hellomagazine.com/Πηγή φωτογραφίας:https://www.southernliving.com/