Διατροφή

Απώλεια βάρους: 4 tips για να πετύχεις το στόχο σου

Κάνετε…upgrade στη δίαιτά σας με αυτές τις στρατηγικές και σύντομα θα απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

Ο δρόμος για την απώλεια κιλών πολλές φορές είναι μακρύς και δύσβατος. Εμείς, συχνά, τον κάνουμε να φαίνεται τόσο δύσκολος. Οι ειδικοί μας προτείνουν στρατηγικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε και να χάσουμε τα πρώτα κιλά:

Το πρωτεϊνικό shake

Την ώρα του πρωινού ποντάρετε σε ένα πρωτεϊνικό shake προσθέτοντας στο χυμό που θα χτυπήσετε στο μπλέντερ, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια. Ο μεταβολισμός σας θα πάρει φωτιά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα παραμείνουν σταθερά, επομένως δεν θα πεινάτε.

Δείτε επίσης: 5 super τροφές για λαμπερή επιδερμίδα

Επιλέξτε ζωικά προϊόντα ελεύθερης βοσκής

Την επόμενη φορά που θα πάρετε αυγά και κρέας προτιμήστε τα οργανικά ή εκείνα από ζώα ελεύθερης βοσκής. Στην Ευρώπη γίνεται μεγάλη συζήτηση για την μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στα ζώα, υπό προϋποθέσεις πάντα, τακτική που δυστυχώς ακολουθείται αρκετά στις μεγάλες φάρμες μαζικής παραγωγής.

Προτιμήστε τα καλά λιπαρά

Αυτά περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και όχι επιλογές όπως το σογιέλαιο, το ηλιέλαιο κ.ά. Τα καλά λιπαρά είναι αντιφλεγμονώδη και προάγουν την καλή υγεία.

Δείτε επίσης: Πρωινό για αδυνάτισμα| Τι επιλέγουν οι διατροφολόγοι

Αντικαταστήστε τον καφέ με πράσινο τσάι

Η καφεΐνη ανεβάζει την έκκριση ορμονών του στρες. Το πράσινο τσάι έχει αρκετά αντιοξειδωτικά και δρα κατά των φλεγμονών παρέχοντας προστασία στον οργανισμό. Μια ωφέλιμη επιλογή καφέ παραμένει ο ελληνικός, ειδικά στη χόβολη, επειδή μελέτες έδειξαν ότι λειτουργεί κατά της φλεγμονής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: elle.gr/Πηγή φωτογραφίας:pinterest