Σώμα

5 ασκήσεις γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες

Ποιος είπε ότι δε μπορείς να γυμναστείς και να κάνεις ικανοποιητικές καύσεις χωρίς να πας στο γυμναστήριο; Τώρα λοιπόν που για κάποιο καιρό δε θα μπορούμε να επισκεφθούμε το γυμναστήριο μας υπάρχουν αρκετές ασκήσεις γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες και που μπορείς να τις κάνεις είτε από το σπίτι είτε σε εξωτερικό χώρο.

Δε χρειάζεται μια άσκηση να είναι περίπλοκη ή να απαιτεί βαρύ εξοπλισμό για να είναι και αποτελεσματική. Δες 5 ασκήσεις γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες και μπορείς να κάνεις σχεδόν παντού!

5 Εύκολες ασκήσεις για να κάψεις πολλές θερμίδες από το σπίτι!

1. Σχοινάκι

γυναίκα πηδάει σχοινάκι φύση

Το σχοινάκι είναι η ιδανική αερόβια άσκηση και το τέλειο είναι ότι μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε, αρκεί φυσικά να έχεις ένα σχοινάκι! Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και μερικά μόνο λεπτά είναι αρκετά για να ιδρώσεις και να νιώσεις μεγάλη κούραση. Αν μάλιστα κάνεις σχοινάκι με γρήγορο ρυθμό μπορείς να κάψεις μέχρι και 700 θερμίδες σε μία ώρα. Μπορείς λοιπόν να κάνεις σχοινάκι σαν ολοκληρωμένη άσκηση ή απλά σαν προθέρμανση πριν ξεκινήσεις το πρόγραμμα σου.

2. Jumping jacks

γυναίκα κάνει jumping jacks σπίτι

Τα jumping jacks είναι ακόμα μια αερόβια άσκηση που θα σε εξουθενώσει αν την κάνεις για ώρα. Μπορεί να μοιάζει παιδική άσκηση αφού εκτελείται ανοίγοντας χέρια και πόδια ενώ χοροπηδάς αλλά είναι ότι πρέπει αν θέλεις να κάψεις λίπος και να πετύχεις συμμετοχή όλων των μυών του σώματος. Συγκεκριμένα, κάνοντας jumping jacks για μια ώρα καις περίπου 600 θερμίδες, βελτιώνεις τη λειτουργία της καρδιάς και τις αντοχές σου.

3. Mountain climbers

γυναίκα κάνει mountai climbers σπίτι

Τα mountain climbers ή αλλιώς ορειβασίες είναι μια άσκηση κυρίως για τον κορμό αλλά απαιτεί τη συμμετοχή όλου του σώματος! Ξεκινάς από θέση σανίδας με τα πόδια επάνω και φέρνεις εναλλάξ τα γόνατα μπροστά στο στήθος. Προσπάθησε να εναλλάσσεις τα πόδια σου γρήγορα, σαν να τρέχεις ώστε να πετύχεις τις μέγιστες καύσεις. Με αυτό τον ρυθμό σε μια ώρα θα κάψεις γύρω στις 600 θερμίδες.

4. Κάθισμα με άλμα

γυναίκα κάνει κάθισμα γήπεδο

Τα καθίσματα από μόνα τους είναι μια απαιτητική άσκηση που γυμνάζει τέλεια γλουτούς και τετρακεφάλους και σίγουρα μετά από μερικές επαναλήψεις θα νιώσεις πιασμένη. Αν όμως θέλεις να πας τα καθίσματα στο επόμενο επίπεδο και να τα κάνεις ακόμα πιο δύσκολα τότε μια παραλλαγή τους είναι να προσθέσεις ένα αλματάκι σε κάθε επανάληψη. Έτσι, θα πετύχεις μεγαλύτερη συμμετοχή των γαμπών, θα πετύχεις καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και φυσικά θα ιδρώσεις περισσότερο.

5. Burpees

γυναίκα κάνει push ups ασκήσεις καίνε πολλές θερμίδες

Μπορεί για πολλές από εμάς τα burpees να αποτελούν εφιάλτη αλλά αν μάθεις ότι με μια ώρα άσκησης μπορείς να κάψεις μέχρι και 700 θερμίδες ίσως αλλάξεις γνώμη. Ξεκίνα από όρθια θέση, λύγισε τα πόδια ερχόμενη σε κάθισμα και με αναπήδηση στείλε τα πόδια σου πίσω. Έτσι, θα φτάσεις σε θέση σανίδα. Στη συνέχεια πάλι με άλμα έλα σε θέση καθίσματος. Τέλος σήκω όρθια και ολοκλήρωσε την άσκηση με αναπήδηση. Μπορεί να είναι απαιτητικό αλλά τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:ediva.gr