Σώμα

Home Workout: Πανεύκολες ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι

Η παραμονή στο σπίτι δε χρειάζεται να συνδέεται με πολύ φαγητό και αποχή από την άσκηση. Αντίθετα, υπάρχουν πολλές ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις ακόμα και από το σπίτι σου, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό. Έτσι, η αδράνεια δεν είναι μονόδρομος! Με ένα συνδυασμό ασκήσεων για όλο το σώμα μπορείς να διατηρήσεις τη φόρμα σου.

Δες λοιπόν τις μέρες αυτές σαν μια ευκαιρία να τονώσεις το σώμα σου κι όχι να χαλαρώσεις από το πρόγραμμα γυμναστικής σου. Φόρεσε λοιπόν το κολάν σου και ανακάλυψε 5 αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι!

5 Ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι για ένα δυνατό σώμα!

1. Σχοινάκι

ξανθιά γυναίκα κάνει σχοινάκι ασκήσεις σπίτι

Η αερόβια άσκηση είναι απαραίτητη για την καύση λίπους και για τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης. Φυσικά μέσα στο σπίτι σου δε μπορείς να τρέχεις επομένως αν δεν έχεις διάδρομο ή ποδήλατο στο σπίτι πρέπει να βρεις μια εναλλακτική. Και δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική από το σχοινάκι, που θα σε κάνει να ανεβάσεις παλμούς και να ιδρώσεις. Εξάλλου, το σχοινάκι είναι μια ευχάριστη άσκηση αφού μας κάνει να νιώθουμε για λίγο παιδιά!

2. Σανίδα

γυναίκα κάνει σανίδα στρώμα

Η σανίδα είναι μια μοναδική άσκηση καθώς γυμνάζει πολλές μυϊκές ομάδες συγχρόνως: κοιλιακούς, ραχιαίους, γλουτούς και ώμους. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται κανέναν εξοπλισμό για να την πετύχεις. Ξάπλωσε λοιπόν μπρούμυτα ακουμπώντας στους αγκώνες, τέντωσε τα πόδια (ή και με τεντωμένους αγκώνες, ανάλογα με τη δύναμη σου), στηρίξου στα δάχτυλα των ποδιών και τους αγκώνες και σήκω από το έδαφος. Επανάλαβε 5 φορές προσπαθώντας να μείνεις σε σανίδα για 20 δευτερόλεπτα. Καθώς αποκτάς εμπειρία μπορείς να αυξήσεις τη διάρκεια.

3. Κάθισμα

κοπέλα κάνει κάθισμα στρώμα

Το κάθισμα είναι η τέλεια άσκηση για τους γλουτούς. Ταυτόχρονα όμως γυμνάζονται και οι τετρακέφαλοι, οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι. Για να την εκτελέσεις σκέψου ότι κάθεσαι σε μια αόρατη καρέκλα, προσέχοντας ώστε τα γόνατα να μην ξεπερνάν τα δάχτυλα των ποδιών. Δοκίμασε να κάνεις 4 σετ των 10-12 επαναλήψεων και είναι σίγουρο ότι θα αντιληφθείς τη διαφορά στους γλουτούς σου μετά από λίγο καιρό.

4. Βυθίσεις τρικεφάλου

γυναίκα κάνει βυθίσεις τρικεφάλου καρέκλα

Ο τρικέφαλος είναι ένα σημείο που εύκολα σημειώνει χαλάρωση αλλά δύσκολα γυμνάζεται. Μια πολύ καλή άσκηση για να τον δυναμώσεις είναι οι βυθίσεις τρικεφάλου. Κάθισε λοιπόν στο πάτωμα, μπροστά από μια καρέκλα τοποθετώντας τις παλάμες πάνω στην καρέκλα τεντωμένες. Βάζοντας δύναμη μόνο στα χέρια χαμήλωσε το σώμα λυγίζοντας τους αγκώνες σου χωρίς να κουνάς τη λεκάνη και τα πόδια. Επανάλαβε 8 φορές για 3 σετ και είσαι έτοιμη!

5. Κλασικοί κοιλιακοί

κοπέλα κάνει κοιλιακούς ασκήσεις σπίτι

 

Η κοιλιά είναι ένα σημείο του σώματος που θέλεις συχνή δουλειά. Γι’ αυτό πρέπει να το συντηρείς αυτές τις μέρες έστω και με το να κάνεις τους απλούς κοιλιακούς. Ξάπλωσε λοιπόν στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα στο πάτωμα και με τους αγκώνες σου ανοιχτούς. Χωρίς να σπρώχνεις το κεφάλι σου σήκω βάζοντας δύναμη μόνο στην κοιλιά. Αν είσαι έμπειρη μπορείς να σηκώσεις τα πόδια σου στον αέρα, είτε σε ορθή γωνία είτε τελείως τεντωμένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:ediva.gr,Πηγή φωτογραφίας:www.iefimerida.gr/