Μαλλιά

Avocado Superpower: 2 homemade μάσκες μαλλιών με αβοκάντο

Συν όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το συγκεκριμένο έλαιο για τα μαλλιά σου.

Μπορεί μέχρι πρότινος να είχες στο μυαλό σου το αβοκάντο ως ένα εξωτικό φρούτο που απολάμβανες να δοκιμάζεις σε συνταγές μαγειρικής, όμως λάβε υπόψη σου ότι το έλαιο αβοκάντο αποτελεί πηγή άπειρων πλεονεκτημάτων για τα μαλλιά σου.

Τι περιέχει το έλαιο αβοκάντο;

Το έλαιο από αυτό το τόσο νόστιμο superfruit περιέχει ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και Ε, καθώς και κάλιο, λεκιθίνη και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Είναι γνωστό για τις μαλακτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα θρέψης και ενυδάτωσης των μαλλιών.

Το έλαιο αβοκάντο έχει τα εξής πλεονεκτήματα για την τρίχα:

Θρέφει και δυναμώνει τα μαλλιά.

-Ευνοεί την ανάπτυξη της τρίχας ώστε να μακραίνουν πιο εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά χάρη στη βιοτίνη που περιέχει – η οποία ανήκει στην οικογένεια βιταμινών Β.

– Κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά

– Η ελαφριά σύνθεση του ελαίου έχει τη δυνατότητα να εισβάλει στο εσωτερικό της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής χωρίς να τη λαδώνει, σε αντίθεση με άλλα έλαια που κάθονται στην επιφάνειά τους.

– Το κοκτέιλ βιταμινών και λιπιδίων που περιέχει προστατεύει από την πιτυρίδα και την ξηρότητα, και γενικότερα συμβάλλει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, ένα ελαφρύ μασάζ στις ρίζες με λίγο έλαιο αβοκάντο στα δάχτυλά σου ενεργοποιεί τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

– Προστατεύει από τη UV ακτινοβολία και τους ρύπους της ατμόσφαιρας μέσω των αντιοξειδωτικών που περιέχει.

– Είναι κατάλληλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους μαλλιών – δώσε προσοχή παρ᾽όλα αυτά σε τυχόν αλλεργίες που μπορεί να εμφανιστούν.

Θες και άλλα facts για να σε πείσουμε να το ενσωματώσεις στην περιποίηση των μαλλιών σου;

Εάν θες να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς για πιο μεταξένια και υπέροχα μαλλιά, ακολούθησε τις παρακάτω DIY hair masks με έλαιο αβοκάντο. Δοκίμασέ τες τώρα που έχεις πολύ χρόνο και θα μας θυμηθείς.

Για αντιμετώπιση της πυτιρίδας:

-1 κ.σ. έλαιο αβοκάντο

-1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

-μισή κ.σ. μέλι

Κάνε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό με το μείγμα, άφησέ το να δράσει περίπου 15-20᾽ και ξέπλυνε καλά.

Για ενίσχυση της λάμψης των μαλλιών:

-1 κ.σ. έλαιο αβοκάντο

-1 κ.σ. μέλι

-1 ασπράδι αυγού

Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά και στο τριχωτό, άφησέ το περίπου 20᾽ και ξέπλυνε καλά.

Plus tip: Χρησιμοποίησέ το μόνο του σαν λάδι μαλλιών, απλώνοντάς το από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες τους και χτένισέ τα καλά ώστε να πάει ομοιόμορφα σε όλα τα τμήματα της τρίχας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.missbloom.gr/Πηγή φωτογραφίας:jenny.gr/