Διατροφή

Διατροφή για λαμπερή επιδερμίδα με 3 απλές κινήσεις

Μάθετε τι πρέπει να τρώτε για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να είναι σούπερ λαμπερή.

Επειδή είναι δύσκολο να κόψετε τις κακές συνήθειες διατροφής -και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος- ζητήσαμε από τη guru για τη φροντίδα του δέρματος και αισθητικό των celebrity Renée Rouleau να μας βοηθήσει να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Η Rouleau μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές για τη σωστή διατροφή για τέλειο δέρμα.

Οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες εξαιτίας της κακής διατροφής μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος, κάνοντάς τα λιγότερο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα ρυτίδες, ξηρότητα και εξάρσεις ακμής.

Τα δεδομένα

Η φλεγμονώδης αντίδραση στη γλουτένη θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες του λεπτού εντέρου, ένα σημείο του οργανισμού σου από το οποίο θεωρείται πως ξεκινά η ακμή. Επιστημονικά στοιχεία έχουν δείξει πως οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να πυροδοτούν φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η ακμή, σύμφωνα με την ειδικό.

Αντίστοιχα, τα γαλακτοκομικά μπορεί να είναι προβληματικά αν είσαι επιρρεπής στην κυστική ακμή στο σαγόνι και τη γραμμή του πηγουνιού. “Καθώς οι περισσότερες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής παίρνουν ορμόνες ανάπτυξης, η κατανάλωση γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού γίνεται παράγοντα που επηρεάζει τις ενδογενείς ορμόνες και μιμείται τις ορμόνες που πυροδοτούν την παραγωγή λαδιού στο πρόσωπο, ενεργοποιώντας τη διαδικασία της ακμής” εξηγεί η Rouleau. Εάν βασανίζεστε με σακούλες και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, να θυμάστε πως η κατάσταση επιδεινώνεται από τις τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο. Αποφύγετε τα αλμυρά, ειδικά το βράδυ και πίνετε πολύ νερό για να καθαρίζει ο οργανισμός σας”.

Διατροφή για τέλειο δέρμα

Βήμα 1: Καταναλώνετε τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως αβοκάντο, φρούτα του δάσους, σπανάκι, σταφύλια με σκούρα φλούδα και πεπόνι. Τα αντιοξειδωτικά έχουν τη δύναμη να σας προστατεύουν από ασθένειες και καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα.

Βήμα 2: Προσλαμβάνετε πολλή βιταμίνη C κάθε μέρα! Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση της επιδερμίδας σας και να καθυστερήσετε τη γήρανση από μέσα προς τα έξω, προσπαθήστε να προσλαμβάνετε περισσότερη C μέσα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, πεπόνι, kale, γλυκοπατάτες, κόκκινες πιπεριές, φράουλες, πορτοκάλια, ντομάτες και γκρέιπφρουτ.

Βήμα 3: Τα καλύτερα ψάρια που μπορείτε να τρώτε είναι του ψυχρού νερού. Προσπαθήστε να συμπεριλαμβάνετε όσο συχνότερα γίνεται στη διατροφή σας σαρδέλες, τόνο, σκουμπρί, ρέγκα και πέστροφα. Όλα τους σου προσφέρουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για πιο λείο, πιο ενυδατωμένο δέρμα, αυξημένη ενέργεια και πιο δυνατό ανοσοποιητικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.harpersbazaar.gr/Πηγή φωτογραφίας:www.mednutrition.gr/