Ομορφιά, Πρόσωπο

12+1 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή τους προβλήματα αισθητικής. Εδώ θα βρείτε 13 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις σακούλες, σύμφωνα με τους skin experts.
Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή τους προβλήματα αισθητικής. «Από τα 25 χρόνια η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να εμφανίζει πρηξίματα», εξηγεί η δρ. Natasha Sandy στην αμερικανική Vogue, ενώ η πλαστικός χειρουργός δρ. Chaneve Jeanniton εξηγεί ότι «κάτω από την επιφάνεια του δέρματος υπάρχουν στρώματα που αποτελούνται από μύες, συνδετικό ιστό, συνδέσμους και λίπος, που συμβάλλουν στις αλλαγές που βλέπουμε εξωτερικά». Και παρόλο που είναι δελεαστικό να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε την τελευταία εξειδικευμένη κρέμα κάτω από τα μάτια, η δρ. Jeanniton προσθέτει ότι «πρέπει να προσεγγίσετε το πρόβλημα με μια πιο ολιστική αντιμετώπιση».

Εδώ θα βρείτε 13 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις σακούλες, σύμφωνα με τους skin experts:

Κάντε έλεγχο για υποκείμενα προβλήματα υγείας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλά υποκείμενα προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσουν σακούλες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν ειδικό. «Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι η λειτουργία του θυρεοειδούς σας είναι ισορροπημένη και ότι ο ρινικός κόλπος λειτουργεί σωστά», λέει η δρ Jeanniton. «Αυτές οι καταστάσεις προκαλούν φλεγμονές που μπορεί να εκδηλωθούν ως πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Η ενδεικνυόμενη θεραπεία είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος». Επίσης, πρέπει να ξέρετε ότι και η έμμηνος ρήση μπορεί να συμβάλει στο πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Βελτιώστε τη διατροφή σας

Τα αλμυρά τρόφιμα είναι συνήθεις ένοχοι κατακράτησης νερού, συνεχίζει η δρ. Jeanniton. Συμπληρώματα με κολλαγόνο, τροφές με βιταμίνη Α όπως καρότα και πιπεριές, καθώς και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι χρήσιμα, καθώς είναι αντιφλεγμονώδη και υδατοδιαλυτά. «Ο ανανάς επίσης περιέχει ένα ένζυμο (Bromelain) που αποτρέπει τα οιδήματα και το πρήξιμο», προσθέτει η δρ. Sandy.

Αποφύγετε το αλκοόλ

«Η κατακράτηση υγρών μπορεί να προκληθεί από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ», εξηγεί η δρ. Jeanniton. «Σίγουρα πρέπει να το μειώσετε», προσθέτει η δρ Sandy. Σε κάθε περίπτωση, αν πρέπει να πιείτε, συνοδεύστε το ποτό σας με άφθονο νερό.


©unsplash

Προσοχή στις αλλεργίες

«Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργίες και δεν το συνειδητοποιούν», λέει η δρ. Sandy. «Αυτές όμως μπορεί να ευθύνονται για τη συσσώρευση υγρού στην περιοχή των ματιών, προκαλώντας την εμφάνιση πρηξίματος». Η λύση είναι τα αντιισταμινικά όπως το Zyrtec και το Claritin για όσους έχουν εποχικές αλλεργίες, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Η απαραίτητη ξεκούραση

«Η ανάπαυση είναι σημαντική γιατί θα μειώσετε τα επίπεδα άγχους και επομένως τα επίπεδα της κορτιζόλης, που ευθύνονται για τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια», λέει η δρ Sandy. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αϋπνίας, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που αξίζει να δοκιμάσετε.

Διαχειριστείτε το άγχος

Το στρες επηρεάζει τα επίπεδα κορτιζόλης τα οποία, με τη σειρά τους, αυξάνουν την εμφάνιση και την ένταση των οιδημάτων κάτω από τα μάτια. Σύμφωνα με τη δρ Sandy ο διαλογισμός είναι μια καλή λύση, όπως επίσης η άσκηση.

Μείνετε ενυδατωμένοι

«Η κατακράτηση υγρών είναι συνήθως υπεύθυνη για το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, αλλά και η αφυδάτωση μπορεί επίσης να παίξει ρόλο», λέει η δρ. Jeanniton. «Η διατήρηση της σωστής ενυδάτωσης ενισχύει την κυκλοφορία και βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρού από την περιοχή των ματιών». Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο σας ή δίπλα στο κρεβάτι σας και θέστε στόχο να το ξαναγεμίσετε πολλές φορές την ημέρα.

Προσοχή στον ήλιο

Η δερματολόγος Macrene Alexiades, MD τονίζει τη σημασία της καθημερινής χρήσης αντηλιακού και γυαλιών ηλίου για προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV, οι οποίες γερνούν το δέρμα γρηγορότερα. «Η περιοχή των ματιών παραμελείται συνήθως όταν οι άνθρωποι φορούν αντηλιακό», λέει η δρ. Sandy. «Οι ακτίνες UVA και UVB όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος, αλλά και να προκαλέσουν ρυτίδες και ατέλειες καθώς ο ήλιος καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας σακούλες, χαλάρωση και πρήξιμο».


©Apivita

Kρέμα προσώπου ελαφριάς υφής SPF30 με χρώμα, Apivita


©Lancaster

Sun Sensitive Delicate Fresh BB Cream SPF50, Lancaster


©Frezyderm

Sun Screen Cream-To-Powder SPF50+, Frezyderm


©La Mer

The SPF50 UV Protecting Fluid, La Mer

Η λύση στην… κουζίνα

Ο δερματολόγος Suneel Chilukuri συνιστά την εφαρμογή κρύων αγγουριών πάνω στα μάτια για πέντε λεπτά. Ο χυμός τους και η υψηλή θερμοκρασία λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδεις κομπρέσες. Η δρ. Jeanniton προσθέτει ότι τα παγωμένα σακουλάκια πράσινου τσαγιού είναι επίσης ευεργετικά. «Είναι μια τόσο απλή θεραπεία, αλλά πολύ αποτελεσματική! Ο συνδυασμός της υψηλής θερμοκρασίας και της καφεΐνης βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων που με τη σειρά τους θα μειώσουν τα πρησμένα βλέφαρα». Η δρ. Sandy συνιστά επίσης να βάζετε ένα παγάκι και να κάνετε μασάζ κάτω από τα μάτια για να μειώσετε το πρήξιμο.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα και συστατικά

Ο δρ. Chilukuri συστήνει το τετραπεπτίδιο-5 και τη θειική ηπαρίνη ως συστατικά που μειώνουν το πρήξιμο και περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες. Συνιστά επίσης ήπιες ρετινόλες που διεγείρουν το κολλαγόνο χωρίς να ερεθίζουν το λεπτό δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών. Η δρ Αlexiades, πάλι, παραθέτει μερικά από τα βασικά συστατικά που πρέπει να έχετε κατά νου: καφεΐνη, εκχύλισμα σπόρων καφέ, εκχύλισμα τσαγιού, feverfew και εκχύλισμα κακάο. H δρ Sandy προσθέτει την Arnica και τη Βιταμίνη Κ.


©Elemis

Αντιγηραντική κρέμα ματιών Peptide4 Eye Recovery Cream, Elemis


©Lierac Paris

Τζελ λείανσης για διόρθωση στις σακούλες Dioptipoche, Lierac Paris


©La Roche Posay

Φροντίδα εντατικής επανόρθωσης με καθαρή ρετινόλη και καφεΐνη, Redermic [R] Eyes, La Roche Posay 


©Kiehl’s

Youth Dose Eye Treatment, Kiehl’s 

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία

«Η λεμφική παροχέτευση είναι μια τεχνική που διδάσκω στους ασθενείς μου οι οποίοι υποφέρουν από κατακράτηση υγρών στην περιοχή των ματιών», λέει η δρ. Jeanniton και προτείνει μασάζ με πέτρα gua sha προς τα πάνω και προς τα έξω. «Είναι ευεργετικό σε συνδυασμό με ορό ματιών ή κρέμα», τονίζει.

Μια άλλη επιλογή είναι το δημοφιλές jade roller, αν και η δρ. Alexiades προειδοποιεί να μην το χρησιμοποιείτε εάν δεν ξέρετε. «Ο σωστός τρόπος χρήσης του είναι να το ωθείτε απαλά προς τη μύτη», λέει και συστήνει να το βάζετε προηγουμένως στο ψυγείο. «Τα τζελ ματιών είναι τέλεια γι’ αυτό», προσθέτει η δρ. Sandy. «Μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και μετά στα μάτια σας για να μειώσετε τις σακούλες και το πρήξιμο».


©Dos Cosmetics

Jade Roller with Gua Sha, Dos Cosmetics 


©Skin Gym

Eye Flowies Treatment, Skin Gym

Θεραπείες στον ειδικό

Ο δρ. Chilukuri χρησιμοποιεί μεθόδους όπως το Exilis Ultra και το Botox για να τονώσει την παραγωγή κολλαγόνου και να διατηρήσει το δέρμα σφριγηλό και υγιές. Η δρ. Alexiades χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό του λέιζερ Vbeam Prima που συστέλλει τα αγγεία και μειώνει την αγγειακή δυσλειτουργία και τo πρήξιμο με το Pico Genesis FX που συσφίγγει τους ιστούς. Η δρ. Sandy προσθέτει ότι μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία με λέιζερ erbium γύρω από τα μάτια.

Αφαιρέστε το ανεπιθύμητο μακιγιάζ

Μερικές φορές το μακιγιάζ κολλάει στις γωνίες των ματιών, προκαλώντας πρήξιμο. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να «απολεπίζετε απαλά τα βλέφαρα μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ σας κάθε βράδυ!» τονίζει η δρ. Sandy.


©Korres

Μαντηλάκια καθαρισμού και ντεμακιγιάζ Τσάι του Ολύμπου, Κορρές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:vogue.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.pronews.gr/