Πρόσωπο

Σκασμένα Χείλη| Τι πρέπει να κάνετε για να τα κρατήσετε ενυδατωμένα

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο των σκασμένων χειλιών – και όχι μόνο όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Παρατηρείται επίσης το καλοκαίρι, λόγω της αφυδάτωσης που προκαλούν η ζέστη και η εφίδρωση, όπως και όλες τις εποχές, εξαιτίας της ελλιπούς φροντίδας τους. Γιατί, ναι, εστιάζουμε μετά μανίας στο πρόσωπο και στα μάτια, προκειμένου να απομακρύνουμε όσο μπορούμε τα σημάδια που αφαιρούν φρεσκάδα και προσθέτουν χρόνια, όμως για τα χείλη ελάχιστα κάνουμε – ας μην κρυβόμαστε πίσω από τη δικαιολογία «το κραγιόν μου είναι θρεπτικό, ενυδατικό, αντιγηραντικό…». Φυσικά και πρέπει να τα διαθέτει όλα αυτά, αλλά πριν από την εφαρμογή του είναι σημαντικό να ακολουθείται μια φροντίδα ανάλογη με εκείνη της υπόλοιπης επιδερμίδας, για να είναι πάντα τα χείλη όσο όμορφα και ποθητά τους αξίζει.

Πρώτο βήμα η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα scrub/peeling που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα κραγιόν. Το Pure Color Envy Smoothing Sugar Scrub της Estée Lauder κάνει μασάζ με απαλούς κρυστάλλους ζάχαρης, παρέχοντας την απαραίτητη ποσότητα χάρη στο στόμιο ακριβείας και λειαίνοντας την περιοχή, ώστε να δεχθεί την κατάλληλη φροντίδα με κρέμες που ενίοτε ενδείκνυνται και για την επίσης ευαίσθητη περιοχή των ματιών.


©Estée Lauder

Μια τέτοια είναι η βασισμένη στην επιστήμη της επιγενετικής και εμπλουτισμένη με αντιγηραντικά μόρια από πολυφαινόλες σταφυλιών Σαντορίνης Wine Elixir Lifting της Αpivita, που απαλύνει τις ρυτίδες, προσφέρει ένα μοναδικό εφέ lifting, ενισχύει την πυκνότητα και την ελαστικότητα με εκχύλισμα μαστίχας και ενυδατώνει χάρη στο υαλουρονικό οξύ, στο βούτυρο καριτέ, στο λάδι ελιάς και στο έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού.


©Apivita

Η Vichy αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της ορμονικής επιβράδυνσης στο περίγραμμα των ματιών και των χειλιών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης με το εξειδικευμένο 2 σε 1 Νeovadiol Lips and Eyes Contours από την πρωτοποριακή σειρά Neovadiol, το οποίο βελτιώνει την πυκνότητα και λειαίνει τις ρυτίδες με δύο συστατικά αναδόμησης των ιστών: το Proteic Gf και το Proxylane, που σε συνδυασμό με το Eperuline περιορίζουν τη μελάγχρωση. Για βέλτιστα αποτελέσματα δεν πρέπει να παραλείπεται η νυχτερινή κούρα, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε: Όσο κοιμόμαστε, συντελείται αυξημένη κυτταρική δραστηριότητα και η επιδερμίδα αναπλάθεται, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενισχύονται τα επίπεδα ενυδάτωσης.


©Vichy

Οι σύμμαχοι για να τα καταφέρετε είναι η διορθωτική θεραπεία για τα χείλη και το περίγραμμα Prime Lip Repair της Valmont και η Lip Sleeping Mask της Laneige. Εμπλουτισμένη η τελευταία με το αποκλειστικό Βerry Mix Complex (συνδυασμός βατόμουρου, φράουλας, κράνμπερι και μπλε μύρτιλου), θρέφει βαθιά τα χείλη και αποκαθιστά τον όγκο τους, ενώ η αποκλειστική τεχνολογία Μoisture Wrap σφραγίζει την υγρασία στο εσωτερικό τους.


©Valmont

©Laneige

Αν, τώρα, δεν διακρίνεστε για την υπομονή σας και θέλετε με μία μόνο κίνηση το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτή είναι ένα καλό ενυδατικό balm. Σας προτείνουμε το Lip Balm της Korres, με έλαιο ελληνικού βαλσαμόχορτου, βούτυρο karite, βούτυρο κακάο, macadamia, κερί από ηλίανθο και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε.


©Korres
Πηγή:vogue.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://look.athensvoice.gr/