Σώμα

Body Positivity: Πως να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου

Η αυτοπεποίθηση του σώματος δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά σε κάθε γυναίκα. Στην πραγματικότητα, το ταξίδι μέχρι εκεί είναι συνεχώς εξελισσόμενο και αλλάζει από στιγμή σε στιγμή. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι, είναι σημαντικό να δώσεις στο σώμα σου τη φροντίδα και την προσοχή που του αξίζει!

Κάνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν πιο θετικό χώρο

Εντάξει, ας είμαστε ρεαλιστές – παρόλο που όλοι οι χρήστες θα θέλαμε να κάνουμε μια παύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι πάντα εφικτό στη σημερινή εποχή. Αντί λοιπόν να προσπαθήσεις να τα σβήσεις από τη ζωή σου, μπορείς να είσαι προσεκτική με τους λογαριασμούς που ακολουθείς. Αν κάποια influencer, εταιρεία ή ακόμα και κάποιος φίλος σου σε κάνει να νιώθεις άβολα ή ανασφαλής για το σώμα σου, πάτα το unfollow χωρίς δεύτερη σκέψη! Τα likes, οι ακόλουθοι και τα σχόλια κάτω από το περιεχόμενό σου μπορεί να έχουν δύναμη στον αλγόριθμο του Instagram, αλλά δεν σε βοηθάνε να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Κάνε μια προσπάθεια να μετατρέψεις τον χρόνο σου στα social media σε μια αναζωογονητική στιγμή της ημέρας.

Άφησε στον περίγυρό σου μόνο υποστηρικτικούς φίλους

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τις σχέσεις σου – ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε εμψυχώνουν στην καθημερινότητα σου και ποιοι σε κάνουν να νιώθεις άσχημα. Κατάβαλε προσπάθεια να αφαιρέσεις την αρνητικότητα και να εστιάσεις στα άτομα που σου δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι σημαντικό να έχεις στη ζωή σου φίλους που ενισχύουν την εμπιστοσύνη τόσο στον εαυτό σου, όσο και στο σώμα σου. Και μην ξεχνάς να περιτριγυρίζεσαι από άτομα που σου υπενθυμίζουν πόσο όμορφη είσαι, εσωτερικά και εξωτερικά!

Εστίασε στην άνεση

Τράβηξε περισσότερες φωτογραφίες με τον εαυτό σου – Μόνο για εσένα
Μερικές φορές, είναι ωραίο να θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο όμορφο είναι, χωρίς να αναζητάς επιβεβαίωση από άλλους. Ξεκίνα, λοιπόν, να τραβάς πολλές selfies και βίντεο με τον εαυτό σου που θα κάνεις κάτι αστείο ή να αποτυπώνεις μια σημαντική στιγμή που νιώθεις υπερήφανη. Προσοχή όμως μην τις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο! Σκέψου αυτές τις στιγμές ως μια διασκεδαστική προσωπική τράπεζα αναμνήσεων που “μαρτυρούν” ότι κάποτε αισθανόσουν και μόνη σου όμορφη.

Ντύσου για σένα 
Ακόμα κι αν μένεις στο σπίτι όλη την ημέρα ή απλά πηγαίνεις στο μανάβικο, φόρεσε τα αγαπημένα σου ρούχα. Αυτά που σου βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου. Δοκίμασε τολμηρά looks που έχεις δει στο Pinterest ή στο Instagram που δεν θα φορούσες κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τόλμησε διαφορετικά χτενίσματα ή συνδυασμούς ρούχων. Παίξε με τη δημιουργικότητά σου για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.marieclaire.gr/Πηγή φωτογραφίας:freepik