Μόδα

Εβδομάδα Μόδας Λονδίνο: Τα ωραιότερα beauty looks που ξεχωρίσαμε

Λίγο πριν η LFW ρίξει αυλαία, αναπολούμε τα ωραιότερα beauty looks που παρουσιάστηκαν.

Με τις fashion addicts να παρακολουθούν τα shows από τον καναπέ τους, οι φετινές εβδομάδες μόδας δεν θυμίζουν σε τίποτα την στιλιστική φρενίτιδα των προηγούμενων χρόνων. Αυτό δεν έκανε ωστόσο τους σχεδιαστές λιγότερο δημιουργικούς. Τρανό παράδειγμα ήταν η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, όπου οι σχεδιαστές τόσο με τις δημιουργίες τους, όσο και με τα beauty looks που τις συνόδευαν χάρισαν φως και αισιοδοξία σε μία κατά τ’ άλλα σκοτεινή περίοδο στις ζωές όλων. Ακολουθούν τα beauty looks που ξεχώρισαν:

Pastels

Το fashion brand Preen By Thornton Bregazzi επέλεξε να φωτίσει τη φθινοπωρινή συλλογή του με τα σκουρόχρωμα γεωμετρικά prints και τα φθινοπωρινά floral με παστέλ σκιές στα μάτια. Τα μοντέλα υιοθέτησαν το single-color eyeshadow trend, με τα μάτια τους να είναι τονισμένα με μία μόνο σκιά στο κινητό βλέφαρο. Το υπόλοιπο μακιγιάζ διατηρήθηκε απλό με αψεγάδιαστη επιδερμίδα, φυσικά φρύδια και “γυμνά” χείλη.

Embellishments

Μερικές φορές more is more, όπως απέδειξε το show του οίκου Burberry. O διάσημος οίκος επέλεξε για τα μοντέλα του ένα αιθέριο μακιγιάζ που κέρδισε τις εντυπώσεις: Η επιδερμίδα διατηρήθηκε αψεγάδιαστη και ματ, τα μάτια “γυμνά” και τα χείλη ελαφρώς λαμπερά. Το focal point του makeup look ήταν τα διακοσμητικά ασημένια αστέρια και τα στρας τα οποία είχαν τοποθετηθεί διάσπαρτα στο πρόσωπο των μοντέλων δημιουργώντας “αστερισμούς”.

“Ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πώς τα αστέρια θα δείχνουν πολύ όμορφα, σχεδόν σαν βγαλμένα από όνειρο, οπότε δημιουργήσαμε αυτούς τους “αστερισμούς”. Μας γυρίζουν πίσω στη φύση, σε αυτήν την απεραντοσύνη ενός νυχτερινού ουρανού”, είπε η Isamaya Ffrench, Global Beauty Director του οίκου.

Ballet Inspired

Για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 η Erdem Moralioglu άντλησε έμπνευση από την τέχνη του μπαλέτου και τη σχέση των θρυλικών χορευτών Rudolf Nureyev και Margot Fonteyn. “Η ταινία του 1948, The Red Shoes, που αφηγείται την ιστορία μιας μπαλαρίνας, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συλλογή Erdem αυτής της σεζόν. Ήθελα να δημιουργήσω ένα look που θα προκαλεί την αίσθηση που βιώνουν οι χορευτές κατά τη διάρκεια μιας παράστασης“, λέει η Global Artistry Director του brand NARS, Jane Richardson, η οποία επιμελήθηκε το μακιγιάζ.

Η Richardson εμπνεύστηκε από την Fonteyn, δημιουργώντας έντονα eye looks με το eyeliner να εκτελεί τη δική του αισθητική ερμηνεία ενός arabesque, με κάθε άκρο να στρέφεται κάτω και πάνω από τα μάτια, προτού καταλήξει σε εντυπωσιακά cat eyes. Άλλα μοντέλα είχαν κόκκινα ματ χείλη à la Moira Shearer, αλλά μένοντας πιστά στους κανόνες μινιμαλισμού το μπαλέτου, κανένα μοντέλο δεν συνδύαζε τα δύο looks.

Κοινός παρανομαστής των δύο makeup looks ήταν η φυσική επιδερμίδα, που το concealer είχε πάρει τη θέση του foundation, χαρίζοντας ένα λαμπερό και φρέσκο αποτέλεσμα. Το μακιγιάζ ολοκληρώθηκε με ένα χρώμα υγείας στα μάγουλα και φυσικά φρύδια.

Lady Like

Η Emilia Wickstead αρνήθηκε να ενδώσει στον πειρασμό μιας ακόμη loungewear συλλογής και έτσι παρουσίασε σοφιστικέ κομμάτια με ιδιαίτερα prints και θηλυκές γραμμές. Το beauty look των μοντέλων ήταν εξίσου κομψό. Χαρακτηριζόταν από αψεγάδιαστη, ματ επιδερμίδα, πλούσια και περιποιημένα φρύδια και διακριτικό contouring, ενισχύοντας έτσι τον πολυτελή χαρακτήρα της συλλογής.

Full Bloom

Στο show του Bora Aksu, η makeup artist Janeen Witherspoon “στόλισε” τα μάτια των μοντέλων με άνθη Astrantia , τα οποία τοποθέτησε κάτω από τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων, ολοκληρώνοντας την αιθέρια αισθητική της συλλογής. Το υπόλοιπο makeup look διατηρήθηκε απλό: Λαμπερή επιδερμίδα, “γυμνές” βλεφαρίδες και διακριτικό ρουζ στα μάγουλα.

Blusher to the Max

Η Molly Goddard πάντα καταφέρνει να ξεχωρίζει με τις ιδιαίτερες δημιουργίες της και η FW21 συλλογή της δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Τον ίδιο έντονο χαρακτήρα με τη συλλογή είχε και το μακιγιάζ των μοντέλων. Η makeup artist Miranda Joyce δημιούργησε ένα χαοτικά υπέροχο μακιγιάζ, εφαρμόζοντας γενναιόδωρα έντονο φούξια ρουζ στα μήλα κάνοντας blending προς τα φρύδια και τα μάτια. Το makeup look ολοκληρώθηκε με καλοσχηματισμένα κόκκινα χείλη.

Το χτένισμα των μοντέλων άντλησε ξεκάθαρα έμπνευση από τη δεκαετία του 1980, με τα μαλλιά να είναι πλούσια, ογκώδη, σχεδόν σαν να μην έχουν βάρος, ακριβώς όπως και οι tutus της συλλογής.

Sleek Elegance

Στην παρουσίαση της συλλογής 16Arlington, τα μοντέλα είχαν το απόλυτο sleek look, με το πρόσωπό τους να είναι σχεδόν γυμνό και τα φρύδια τους ανύπαρκτα, ενώ τα μαλλιά τους, τα οποία είχαν ένα glass hair φινίρισμα, να είναι χτενισμένα είτε σε έντονες πλαϊνές χωρίστρες, είτε σε choppy αφέλειες.

Πηγή:www.harpersbazaar.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.allure.com/