Σώμα

Sugaring| Η νέα μέθοδος για να κάνεις μόνη αποτρίχωση στο σπίτι

Ξέρεις τι είναι η μέθοδος sugaring;

Το ξυραφάκι δεν δίνει αποτελέσματα που διαρκούν, το κερί πονάει πολύ και οι αποτριχωτικές κρέμες κοστίζουν πολύ. Τι θα κάνεις λοιπόν τώρα που θέλεις να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι; Μάλλον είσαι καταδικασμένη να υιοθετήσει το au naturel look. Κι αν σου λέγαμε πως ξέρουμε μια μέθοδο, που έχει σχεδόν μηδενικό κόστος, δεν πονάει πολύ και χαρίζει αψεγάδιαστο αποτέλεσμα; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα για το sugaring.

Πώς να κάνω αποτρίχωση στο σπίτι;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά…

Τι είναι αυτό το περιβόητο sugaring;

Sugaring ονομάζεται η αποτρίχωση με μία homemade πάστα από ζάχαρη, χυμό λεμονιού και νερό. Πρώτοι λέγεται ότι το χρησιμοποιήσαν οι Πέρσες σχεδόν 4.000 χρόνια πριν.

Η συγκεκριμένη μέθοδος αγαπάται από πολλές γυναίκες γιατί έχει σχεδόν μηδενικό κόστος, ενώ μπορεί μπορεί να απομακρύνει ακόμα και τις πιο μικρές τρίχες, που το ξυραφάκι αδυνατεί. Αξίζει επίσης να πούμε, ότι σε αντίθεση με την αποτρίχωση με κερί, με αυτήν τη μέθοδο ο πόνος είναι πολύ λιγότερος, ενώ η πιθανότητες να σπάσουν οι τρίχες είναι ελάχιστες.

Τέλος, αν είσαι κι εσύ υπέρμαχος του κινήματος «natural is always better» ή αν απλά είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς γιατί έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε το sugaring είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, αφού δεν περιέχει χημικά και αρώματα, που μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησίες.

Αποτρίχωση στο σπίτι | Πώς μπορείς να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα χρησιμοποιώντας ζάχαρη

How to

Τι θα χρειαστείς:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Ρίχνεις όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια ξεκινάς να τα σιγοβράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει. Βγάζεις το μίγμα από τη φωτιά, το ρίχνεις σε ένα δοχείο και το αφήνεις να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα ξύλινο στικ απλώνεις την πάστα στο σημείο που θέλεις να κάνεις αποτρίχωση και αφού σταθεροποιηθεί την τραβάς με φορά αντίθετη από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες είτε με το χέρι σου, είτε με μια αποτριχωτική ταινία. Τα αποτελέσματα τυπικά διαρκούν για 3-5 εβδομάδες.

Bonus Tips

-Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, πριν ξεκινήσεις να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι, κάνε απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα ήπιο body scrub.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, εφάρμοσε μια κρέμα σώματος για να βεβαιωθείς ότι τα πόδια σου θα διατηρηθούν απαλά και ενυδατωμένα.

Απόφυγε το sugaring αν η επιδερμίδα σου είναι ερεθισμένη.

-Μπορείς να κάνεις αποτρίχωση κατ’ αυτόν τον τρόπο στα πόδια, τα χέρια, τις μασχάλες αλλά και το άνω χείλος.

-Θέλεις να κάνεις ξανά αποτρίχωση στο σπίτι; Μπορείς να αποθηκεύσεις το sugar wax σε ένα microwave-safe δοχείο στο ψυγείο και να το ζεσταίνεις ελαφρώς στα μικροκύματα κάθε φορά που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις.

Μην εφαρμόσεις το καυτό μίγμα στην επιδερμίδα σου γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σοβαρών εγκαυμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.missbloom.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://lashwaxboutique.com/