Μόδα

Sneakers Combo| Πώς να είστε κομψή με τα on-trend παπούτσια

Είναι cool, πολύ βολικά, άνετα και μπορείτε να τα φορέσετε με διαφορετικούς τρόπους. Ο λόγος για τα sneakers που ευτυχώς για όλες μας εδώ και χρόνια έχουν πάψει να θεωρούνται “παπούτσια για το γυμναστήριο” και έχουν αναδειχθεί σε must have κομμάτι που κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει. Η μεγάλη γοητεία τους, όμως, κρύβεται στο γεγονός πώς μπορούν να φορεθούν είτε είστε 30, 40, 50 ή 60 και να δημιουργήσετε stylish εμφανίσεις.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των fashion experts, οι all time classic συνδυασμοί που αγαπούν και επιλέγουν είναι εκείνοι που αποπνέουν μία διαχρονικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο συνδυασμός των sneakers με το κοστούμι. Ο strict χαρακτήρας του κοστουμιού και το coolness των sneakeres συνδυάζονται τέλεια και σας βοηθούν να δημιουργήσετε relaxed office looks. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, καλό είναι να επιλέξετε μαύρα ή λευκά sneakers σε ένα κλασικό σχέδιο.

Για casual chic εμφανίσεις, αρκεί να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας φορέματα με sneakers είτε μονόχρωμα είτε με σχέδια. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν τα sneakers ταιριάζουν με όλα τα φορέματα, η απάντηση είναι ναι. Mini, midi ή maxi, μονόχρωμα ή εμπριμέ, denim ή slip, αυτό το combo είναι διαχρονικό και chic.

Τέλος, το look που μπορείτε σίγουρα να δημιουργείτε σε κάθε ηλικία είναι blazer-denim παντελόνι-sneakers. Απλό, κομψό και διαχρονικό.

Sneakers με φόρεμα

Πώς θα είστε κομψές με sneakers σε κάθε ηλικία

dress

Getty Images

Sneakers με denim παντελόνι

denim

denim

Getty Images

Sneakers με κοστούμι

suit
suit

Extra Tip

Φέτος την άνοιξη, τα double denim σύνολα είναι ο ορισμός του power dressing. Συνδυάστε τα με λευκά ή ακόμα και πολύχρωμα sneakers για street style εμφανίσεις που δεν περνούν απαρατήρητες.

extra tip

Πώς θα φροντίσετε τα sneakers σας

Tip 1

Κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι χρειάζεται να καθαρίζετε τυχόν λεκέδες από τα sneakers σας. Εάν παρατηρήσετε κάποια μικρή γρατζουνιά μπορείτε να την “εξαφανίσετε” χρησιμοποιώντας μία μικρή ποσότητα από βερνίκι νυχιών στην ίδια απόχρωση με τα παπούτσια. Εάν απλώς υπάρχει κάποιος λεκές, αρκεί να καθαρίσετε τοπικά με ένα σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων ή με ξύδι. Σημαντική βοήθεια σε αυτούς τους μικρούς και ενοχλητικούς λεκέδες είναι η οδοντόβουρτσα. Χρησιμοποιήστε την αντί για σφουγγάρι για να τρίψετε τους τοπικούς λεκέδες.

Tip 2

Τα sneakers σας, και ιδίως τα λευκά sneakers, θα πρέπει να μένουν μακριά από τον ήλιο. Εάν σκέφτεστε δηλαδή να τα αφήσετε στο μπαλκόνι, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν κιτρινίλες στα sneakers. Προτιμήστε να τα φυλάξετε στο κουτί τους ή στην παπουτσοθήκη.

Tip 3

Εάν προκληθεί κάποιος μεγάλος λεκές στα sneakers και χρειαστεί να τα πλύνετε με νερό, θα πρέπει να προσθέσετε απορροφητικό χαρτί κουζίνας στο εσωτερικό τους όταν αυτά στεγνώνουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χαθεί το σχήμα των παπουτσιών και θα στεγνώσουν πιο εύκολα.

Don’t

Παρόλο που πολλές γυναίκες επιλέγουν να βάλουν τα sneakers στο πλυντήριο, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Τα προγράμματα του πλυντηρίου, ακόμα και τα πιο ελαφριά, μπορούν να προκαλέσουν φθορές ή να καταστρέψουν τα παπούτσια σας. Προτιμήστε το τοπικό καθάρισμα και τη σωστή αποθήκευση. Έτσι, θα τα φοράτε για πολλά χρόνια.

 

Πηγή:www.harpersbazaar.gr/Πηγή φωτογραφίας:/fashionista.com/