Μαλλιά, Ομορφιά

6+1 Tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Νομίζω ότι είναι το μαράζι πολλών γυναικών να μπορούν να μακραίνουν τα μαλλιά τους γρήγορα.  Αναγκαστικά τα κόβουμε κάθε τόσο, ώστε να γλιτώσουμε από ψαλίδα και να δυναμώσουν. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να κάνουμε τα μαλλιά να μακρύνουν γρήγορα!

Προφανώς, δε μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς σε εκείνες τις περιπτώσεις πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό. Αν, όμως, το θέμα σου είναι να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα απ’ ό,τι θα μάκραιναν μόνα τους, έχω τα μαγικά tips για να τα καταφέρεις!

1. Πρόσληψη πρωτεΐνης

πρωτεϊνη για μάκρος μαλλιών

Έχουμε ξαναπεί εκατοντάδες φορές ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για πολλά θέματα που σχετίζονται με το σώμα αλλά και την υγεία μας. Ένας φυσικός τρόπος να επιταχύνεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου είναι να φροντίζεις να προσλαμβάνεις με τη διατροφή σου την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεΐνης.

Ένας μέσος ενήλικας χωρίς ιδιαιτερότητες (πχ έντονη άσκηση κλπ), χρειάζεται να παίρνει περίπου 0,83γρ για κάθε κιλό του βάρους του. Αν δηλαδή είσαι 60 κιλά, πρέπει να παίρνεις ημερησίως περίπου 49,8γρ (δηλ 60 Χ 0,83). Πηγές πρωτεΐνης είναι σολομός, στήθος κοτόπουλου, αυγά, όσπρια κλπ.

2. Συχνό κούρεμα

κούρεμα δυναμώνει μαλλιά

Όσο παράδοξο και να ακούγεται, το μυστικό για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σου είναι να τα κόβεις συχνά. Δε θα σου φαίνεται τόσο παράλογο πια όταν σου το λέει η κομμώτριά σου αν καταλάβεις την εξήγηση. Μπορείς να τα κουρέψεις ακόμη και μόνη σου σπίτι αν σκέφτεσαι το κόστος.

Οι κομμωτές συστήνουν κούρεμα στις άκρες των μαλλιών τουλάχιστον κάθε 6 με 8 εβδομάδες, καθώς έτσι απομακρύνεις το “άρρωστο” κομμάτι της τρίχας. Αν αφήσεις τα μαλλιά σου με την ψαλίδα, τότε είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Αντιθέτως, αν τα κόβεις με την άνω συχνότητα, η τρίχα σου δυναμώνει και τα μαλλιά σου είναι πιο γερά και υγιή.

3. Αιθέρια έλαια

αιθέρια έλαια που μακραίνεις μαλλιά

Ευτυχώς ζούμε σε έναν τόπο που μας παρέχει πλουσιοπάροχα ό,τι χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών μας.  Τα αιθέρια έλαια πέρα από το ότι μυρίζουν υπέροχα, περιέχουν συστατικά που βοηθούν τα μαλλιά μας να μακρύνουν. Το καστορέλαιο είναι ένα από τα πιο γνωστά έλαια που συνηθίζονται να χρησιμοποιούνται για ενδυνάμωση της τρίχας.

Ένα άλλο αιθέριο έλαιο που αποδεδειγμένα βοηθά στην ανάπτυξη της τρίχας είναι το μινθέλαιο (δηλ. αιθέριο έλαιο μέντας). Άλλο αιθέριο έλαιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρήγορα είναι αυτό από δεντρολίβανο. Τα έλαια τα χρησιμοποιείτε κάνοντας με αυτά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

4. Μάσκα με κρόκο

κρόκος αυγού

Πέρα από τη μεγάλη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη, το αυγό μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια να μακρύνεις τα μαλλιά και με άλλο τρόπο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις 2 αυγά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και να αραιώσεις με μισή κούπα νερό. Άπλωσε σε στεγνά και χτενισμένα μαλλιά για μισή ώρα. Έπειτα λούσου κανονικά.

Ο κρόκος αυγού περιέχει λεκιθίνη, μια ουσία η οποία θρέφει και τονώνει την τρίχα των μαλλιών. Έτσι τα μαλλιά σου δε βγάζουν ψαλίδα και σταματάνε να σπάνε εύκολα. Τέλος, τα αυγά περιέχουν θείο που βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

5. Θεραπείες καφεΐνης

καφείνη για να μακρύνεις μαλλιά

Φυσικά δεν εννοώ να προσθέσεις κι άλλα ποτήρια καφέ στο ημερήσιο πρόγραμμα! Αυτό που εννοώ είναι να αγοράσεις προϊόν περιποίησης μαλλιών (είτε σαμπουάν είτε conditioner) με βασικό συστατικό την καφεΐνη.

Σύμφωνα με μελέτες, η καφεΐνη συμβάλλει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό οφείλεται στο ότι δρα θετικά στη ροή του αίματος στο κρανίο, πράγμα απαραίτητο για την ανάπτυξη της τρίχας. Εκτός αυτού, η καφεΐνη καταπολεμά την διυδροτεστοστερόνη, την ορμόνη που συνδέεται με την τριχόπτωση!

6. Μαξιλαροθήκη από μετάξι

μαξιλαροθήκη μεταξένια για προστασία μαλλιών

Κι όμως!Μέχρι και η μαξιλαροθήκη που χρησιμοποιείς παίζει ρόλο στο πόσο γρήγορα θα μακρύνεις τα μαλλιά σου. Το μετάξι, ως υλικό, είναι πολύ απαλό για τα μαλλιά και τα εμποδίζει από το να μπερδεύονται και να “σπάνε”.

Όσο λιγότερο σπάνε τα μαλλιά σου, λοιπόν, τόσο πιο μακριά θα καταφέρεις να τα κάνεις. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα μαξιλαροθήκες από μετάξι. Πρόσεχε, όμως, γιατί κυκλοφορούν απομιμήσεις που δεν έχουν σχέση με το πραγματικό υλικό.

7. Προσεκτικό βούρτσισμα

χτένισμα μαλλιών

Το πώς βουρτσίζεις τα μαλλιά σου συνδέεται απόλυτα με το αν θα καταφέρεις να τα μακρύνεις γρήγορα. Αυτό που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να μη “σπάσεις” ή χάσεις τα μακριά σου μαλλιά είναι να μην τα τραβολογάς με μίσος κάθε φορά που χτενίζεσαι!

Αν και υπάρχει ο μύθος ότι πρέπει να τα βουρτσίζεις όταν είναι υγρά, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε σπασίματα. Σου προτείνω τα εξής 3 πράγματα:

  • χτένισε τα μαλλιά σου πριν λουστείς, απαλά
  • πάρε μια επαγγελματική βούρτσα ειδική για ξεμπέρδεμα μακριών μαλλιών
  • πάρε ένα προϊόν που να τα μαλακώνει πριν το χτένισμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.ediva.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://www.savoirville.gr/