Πρόσωπο

Soap Brows | Το νέο viral trend για να περιποιηθείς τα φρύδια σου

Πιθανόν να έχεις ακούσει να χρησιμοποιείται ο όρος “soap brows” στα social media και σε διάφορα makeup tutorials από influencers και makeup experts. Γνωρίζεις πού αναφέρεται όμως; Αν και οι περισσότεροι τον χρησιμοποιούν για να περιγράψουν έναν τύπο και στυλ φρυδιών, στην πραγματικότητα αναφέρεται σε μια τεχνική grοoming φρυδιών. Για την ακρίβεια, σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει η φράση: το να χρησιμοποιείς σαπούνι αντί για brow gel για να σταθεροποιήσεις, να χτενίσεις, να περιποιηθείς τα φρύδια σου με τέτοιον τρόπο ώστε να πετύχεις το πολυπόθητο fluffy αποτέλεσμα που είναι τόσο στη μόδα σήμερα.

Μολονότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι ευρέως γνωστή στους επαγγελματίες της ομορφιάς εδώ και χρόνια, ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο το 2016 μέσω των social media κάνοντας δυνατό buzz για μια περίοδο. Πρόσφατα, είδαμε να χρησιμοποιείται το εν λόγω trend και στο fashion show του Jason Wu στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης για το Φθινόπωρο- Χειμώνα ᾽21.

Οι makeup experts μάλιστα φαίνεται να προτιμούν τη συγκεκριμένη μέθοδο μιας και είναι εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη με δυνατό αποτέλεσμα και διάρκεια στα φρύδια.

Πώς ακριβώς χρησιμοποιείται όμως το σαπούνι στα φρύδια;

Εδώ ταιριάζει η φράση “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”. Θα χρειαστείς ένα spoolie brush (αν δεν έχεις, τσέκαρε μήπως υπάρχει στη μια μεριά του brow pencil σου), ένα σαπούνι και νερό ή setting spray. Σ᾽αυτό το σημείο να πούμε ότι είναι καλό να προσέξεις να μην βάλεις οποιοδήποτε σαπούνι έχεις στο μπάνιο σου, αλλά να προτιμήσεις ένα με γλυκερίνη που έχει σχετικά χαμηλο pH και θα εμποδίσει την εμφάνιση τυχόν ερεθισμών στην περιοχή. Επίσης, προτίμησε κάποιο διάφανο χωρίς καθόλου χρώμα, για να αποφύγεις ενοχλητικά υπολείμματα σαπουνιού στις τρίχες.

Ξεκίνα βρέχοντας το βουρτσάκι με λίγο νερό ή ακόμα καλύτερα με setting makeup spray για μεγαλύτερη διάρκεια. Πάρε λεπτά στρώματα σαπουνιού με το βουρτσάκι και χτένισε με αυτό τα φρύδια σου με ανοδικές κινήσεις, απλώνοντάς το σε αυτά μέχρι να πετύχεις το αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί. Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με λιγότερο προϊόν και να το “χτίζεις” σταδιακά, ελέγχοντας ακριβώς το εφέ που θέλεις να δημιουργήσεις.

Στη συνέχεια, και σε περίπτωση που έχεις κενά ανάμεσα στα φρύδια σου, ή αν αυτά είναι πολύ λεπτά και με λίγες τρίχες, μπορείς να τα γεμίσεις αν θες με λίγο χρώμα ώστε να δείξουν πιο πλούσια. Η τεχνική αυτή είναι πολύ ευέλικτη και ταιριάζει σε ό, τι τύπο φρυδιών κι αν έχεις.

Ποια η διαφορά της από τα brow gels;

Η μέθοδος με το σαπούνι δίνει πιο σταθερά αποτελέσματα διαρκείας στα φρύδια με πιο δυνατό κράτημα χάρη στην πυκνή σύνθεση της μπάρας σαπουνιού, εν αντιθέσει με τα τζελ φρυδιών και τις πομάδες που εύκολα μπορούν να αλλοιωθούν και να “τρέξουν” εξαιτίας του ιδρώτα ή της λιπαρότητας του δέρματος.

Βέβαια, καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση καθώς η σύνθεση του σαπουνιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα σου, ιδίως αν αυτό είναι ευαίσθητο. Αποτελεί όμως μια καλή λύση αν ξεμείνεις από τζελ φρυδιών.

Αν σ᾽ενδιαφέρει να το δοκιμάσεις κι εσύ, δες το παρακάτω tutorial της Linda Hallberg, δημοφιλούς makeup artist από τη Σουηδία, με πολύ χαρακτηριστικά soap brows:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.missbloom.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.thedenizen.co.nz/