Διατροφή

Tι να αποφύγεις: Οι τροφές που ενισχύουν την πρόωρη γήρανση

Σίγουρα θα το έχετε ακούσει ξανά: Η ποιότητα (άρα και η νεανικότητα) της επιδερμίδας σας ξεκινά εκ των έσω. Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για διατροφή, είναι ξεκάθαρο πως αυτό που δίνετε στο σώμα σας θα στο… επιστρέψει πίσω. Τι πρέπει, λοιπόν, να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα της επιδερμίδας σας;

Αποφύγετε: Τη ζάχαρη και τα μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια

Κάθε φορά που καταναλώνετε ζάχαρη επιδεινώνεται η ακμή, δημιουργούνται ρυτίδες στην επιδερμίδα σας και μειώνεται η ελαστικότητά της. Έτσι, οι επιστήμονες προτείνουν μέλι, σιρόπι σφενδάμνου ή στέβια.

Δεύτερος εφιάλτης είναι τα μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, γνωστά και ως τρανς-λιπαρά οξέα. Πέρα από το κύριο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία σας (σχετίζονται με εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας ή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος), αυτά τα τοξικά παράγωγα των ελαίων που καίγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οι οποίες γερνούν ταχύτερα το δέρμα σας, ενώ κατηγορούνται και για πλήθος άλλων δερματικών ασθενειών.

Ελέγξτε: Πριν βγείτε από το σπίτι

Κατ’ αρχάς, μην ξεκινάτε ποτέ από το σπίτι σας το πρωί χωρίς να έχετε φορέσει αντηλιακό στο πρόσωπό σας. Επίσης, τώρα είναι η εποχή που αρχίζει να διαταράσσεται η μελανίνη της επιδερμίδας.

Για να προστατέψετε το δέρμα σας, πρέπει να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με άφθονη βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και δρα ως φυσικό λευκαντικό.

Αναζητήστε αντηλιακές κρέμες οι οποίες προορίζονται για την πόλη. Οι συγκεκριμένες παντρεύουν τις αντιγηραντικές ιδιότητες με υψηλό SPF και φίλτρα ευρέως φάσματος που προλαμβάνουν το σχηματισμό ρυτίδων και κηλίδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.harpersbazaar.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.uhhospitals.org/