Μόδα

Τα μοτίβα που επιστρέφουν και θα επικρατήσουν την Άνοιξη

Αν και όλες περιμένουμε με αγωνία τις νέες τάσεις που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε σεζόν, χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν επιστρέφουν παλαιότερες που έχουμε αγαπήσει και έχουμε επιλέξει αρκετές φορές. Τα μοτίβα είναι ένα μεγάλο «κεφάλαιο» στο χώρο της μόδας, κι όσο περνάει ο καιρός παρατηρούμε ότι η δυναμική και η έντονη παρουσία τους τόσο στις πασαρέλες όσο και στο street style γίνεται ολοένα και πιο σημαντική.

Αν κι έχουμε παρουσιάσει τα μοτίβα που θα κυριαρχήσουν τη φετινή σεζόν, ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε γι΄αυτά που ξεχωρίσαμε τις περασμένες αλλά επιστρέφουν πιο ανανεωμένα από ποτέ και θα αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σύνολα.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, ξεχωρίστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και εντάξτε το στα καθημερινά σας οutfits!

Checkerboard

checkerboard.jpg
Image source: @whowhatwear

Τα σημάδια ότι το print της σκακιέρας επιστρέφει, φάνηκαν σχεδόν από τα τέλη του περασμένου έτους. Όσο όμως προχωράμε όλο και περισσότερο στην «καρδιά» της άνοιξης, η επιστροφή του επιβεβαιώνεται συνεχώς. Οι απλοί και κλασικοί συνδυασμοί χρωμάτων, όπως είναι το black & white εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά παρατηρούμε πως η πολύχρωμη εκδοχή αυτού του μοτίβου θα εντυπωσιάσει. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή άνοιξη αναμένεται να γίνει η «βασίλισσα» των χρωμάτων, γεγονός που μας αρέσει ιδιαίτερα.

Floral

floral.jpg
Image source: @elle@popsugar

Τα μοτίβα με τα λουλούδια κατείχαν ανέκαθεν μία από τις πρώτες θέσεις στην άνοιξη και στο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, κάθε φορά που επιστρέφει εμείς θα το αναφέρουμε. Δεν υπάρχει κάτι πιο summery από ένα floral αέρινο φόρεμα, το οποίο θα μας συνοδεύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε πλήθος εμφανίσεων. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και floral tops, τα οποία θα τα συνδυάσετε με το τζιν παντελόνι σας αλλά και printed trousers που θα χαρίσουν ανανέωση στις εξόδους σας.

Daisy

daisy.jpg
Image source: @instyle

Παραμένοντας στην κατηγορία των λουλουδιών και θέλοντας να κάνουμε τα πράγματα ακόμα πιο συγκεκριμένα, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στο μοτίβο με τις μαργαρίτες. Ιδιαίτερες και ρομαντικές, θα τις συναντήσετε σε όλα τα κομμάτια από μπλούζες μέχρι φούστες και φορέματα. Τις συναντήσαμε τόσο σε high-street όσο και σε high-end συλλογές. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τα σύνολα σας λίγο πιο «παιχνιδιάρικα» και να ανεβάσετε την ψυχολογία σας στα ύψη. Μία από τις top επιλογές μας που είμαστε σίγουρες ότι θα λατρέψετε κι εσείς.

Marble

marble.jpg

Μία διαφορετική εκδοχή του tie dye, το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των fashion experts όσο και των fashion lovers. Καθώς το ψυχεδελικό μοτίβο ήταν μία χαρακτηριστική τάση τους τελευταίους 12 μήνες ήταν δεδομένο ότι δε θα εξαφανιστεί από τη μία μέρα στην άλλη και απλά θα ανανεωθεί. Κι έτσι τελικά έγινε. Το μοτίβο του μαρμάρου, όπως λέγεται στα ελληνικά, είναι ένα από τα σχέδια που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες. Μπορεί για μερικές από εσάς να είναι εκκεντρικό και ιδιαίτερο, αλλά δε φαντάζεστε πόσο stylish θεωρείται ένα total marble look.

Tie dye

tie-dye-1.jpg
Image source: @whowhatwear, @whowhatwear

Το μοτίβο που έχει αγαπήσει κάθε fashion girl ανεξαρτήτως προσωπικού στιλ. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε σταματήσει να το βλέπουμε σε όλες τις εμφανίσεις από τις πιο cool & casual μέχρι της πιο formal & tailored. Όπως όλα τα κομμάτια και τα σχέδια, έτσι κι αυτό όσο hot trend κι αν ήταν χρειαζόταν μία ανανέωση. Τη φετινή άνοιξη κάνει την εμφάνισή του σε πιο έντονες αποχρώσεις, χαρίζοντας αισιοδοξία αλλά και την απολυτή ’90s αισθητική που αυξάνει τη δυναμική της τελευταίους μήνες, κι όπως είδαμε και από την Εβδομάδα Μόδας για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 θα απογειωθεί και την επόμενη σεζόν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:glow.gr/Πηγή φωτογραφίας:Pinterest