Μαλλιά

Σγουρά μαλλιά: Τα καλύτερα κουρέματα για να αναδείξεις τις μπούκλες σου

Συχνά σας θαυμάζουν για τα πλούσια κυματιστά μαλλιά σας ή τα σφιχτά “δαχτυλίδια” σας, αλλά όταν κάθεστε στην καρέκλα του κομμωτηρίου νιώθετε ανήμπορη γνωρίζοντας πως οι επιλογές για κουρέματα για σγουρά μαλλιά είναι περιορισμένες. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλά κομψά κουρέματα που κολακεύουν το δικό σας τύπο μαλλιών, αναδεικνύοντας τις μπούκλες σας και χαρίζοντάς σας ρετρό, σοφιστικέ ή ακόμα και εξαιρετικά edgy στιλ. Ιδού μερικά από τα πιο κολακευτικά εξ αυτών:

Τα καλύτερα κουρέματα για σγουρά μαλλιά

Long Layers

Long Layers

To φιλάρισμα είναι ο σύμμαχος των κυματιστών μαλλιών, αφού τους χαρίζει δομή. Προτιμήστε layers που ξεκινούν από το πηγούνι και κάτω έτσι ώστε να διατηρηθεί η ελαστικότητα και το σχήμα της μπούκλας.

Shag

Shag

Δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα των τελευταίων χρόνων. Με μήκος που φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων, έντονο φιλάρισμα και ενίοτε με συνδυασμό αφελειών, το shag είναι ο πιο cool girl τρόπος να αγκαλιάσετε τη messy υφή των σγουρών ή σπαστών μαλλιών σας.

Afro

Afro

Αν έχετε afro μαλλιά, εμπιστευτείτε για το κούρεμά σας αποκλειστικά έναν κομμωτή που ειδικεύεται στο δικό σας τύπο μαλλιών και ο οποίος ανάλογα με το πόσο coily είναι οι μπούκλες σας θα μπορέσει να σας προτείνει το κατάλληλο στιλ.

Asymmetrical Bob

Asymmetrical Bob

Το ασύμμετρο καρέ που φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού χαρίζει στα σγουρά ή σπαστά μαλλιά επιπλέον όγκο και κίνηση ενώ παράλληλα κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου. Συνδυάστε το με πλαϊνή φράντζα για ακόμα περισσότερο όγκο και σοφιστικέ χαρακτήρα.

Curly Bangs

Curly Bangs

Ποιος είπε ότι οι αφέλειες δεν ταιριάζουν στα σγουρά μαλλιά; Το μυστικό είναι να κοπούν αρκετά μακριές, έτσι όταν στεγνώσουν να φτάνουν μέχρι το ύψος των φρυδιών, αλλά και το σωστό styling με μια κρέμα για μπούκλες.

Short Bob

Short Bob

Για τις πιο τολμηρές ή απλά για εκείνες που δεν θέλουν να αφιερώνουν πολύ χρόνο στο καθημερινό styling, η επιλογή ενός πολύ κοντού καρέ με έμπνευση από τα supermodels των ’90s είναι η πλέον κατάλληλη.

Perm

Perm

Αν έχετε «σφιχτές» μπούκλες, ζητήστε από τον κομμωτή σας layers που θα ξεκινούν σχετικά ψηλά, έτσι ώστε να τονιστεί ακόμα περισσότερο η υφή των μαλλιών σας. Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, τολμήστε να κάνετε περμανάντ, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για φέτος.

Lob with Curtain Bangs

Lob with Curtain Bangs

Do it like Rihanna και επιλέξτε ένα μακρύ καρέ με έντονο όγκο στην κορυφή. Συνδυάστε το με curtain bangs για να το κάνετε να δείχνει ακόμα πιο σύγχρονο και κομψό.

Πηγή:missbloom.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.beautetinkyriaki.gr/