Πρόσωπο

10 συμβουλές περιποίησης και διατροφής για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

Αυτές είναι οι απαραίτητες κινήσεις.

1. Αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι

Και συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι μεγαλώνετε. Αγνοήστε για λίγο τις ατέλειές σας και αναγνωρίστε τα χαρακτηριστικά που σας καθιστούν ξεχωριστή. Μόνο έτσι θα εκτιμήσετε τη μοναδική ομορφιά σας.

2. Χαρίστε στον εαυτό σας την περιποίηση που του αξίζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Κανονίστε το ραντεβού σας με την ειδικό για μανικιούρ, χτενίστε τα μαλλιά σας στο κομμωτήριο ή αγοράστε ένα καινούργιο κραγιόν. Δε συνιστά πολυτέλεια το να “κακομαθαίνετε” τον εαυτό σας πού και πού. Άλλωστε αυτές οι μικρές λεπτομέρειες σας βελτιώνουν τη διάθεση και σας προσφέρουν λάμψη και αναζωογόνηση.

3. Θέστε σε προτεραιότητα τη φροντίδα της επιδερμίδας σας

Δε χρειάζεται να παρουσιάσει προβλήματα το δέρμα σας (ξηρότητα ή ακμή) για να του δώσετε την απαραίτητη προσοχή. Η διαδικασία καθαρισμού του με ένα ευωδιαστό προϊόν και, στη συνέχεια, η ενυδάτωσή του με μια βελούδινη κρέμα ξανανιώνει την επιδερμίδα, ενεργοποιεί τα κύτταρα και δημιουργεί μια αίσθηση γενικής ευφορίας.

4. Καθαρίστε οπωσδήποτε το δέρμα σας πριν κοιμηθείτε, όσο κουρασμένη κι αν είστε

Το μέικ-απ που μένει στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του ύπνου φράζει τους πόρους και δεν της προσφέρει τίποτε άλλο παρά θαμπή και κουρασμένη όψη το επόμενο πρωί.

5. Διώξτε το ξηρό, θαμπό δέρμα

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι η απαλή απολέπιση, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας επιτρέποντας στα νεότερα να αποκαλυφθούν και να της χαρίσουν βελούδινη υφή και όψη.

6. Προσπαθήστε πραγματικά να αποβάλλετε το άγχος από την καθημερινότητά σας

Οι επιστημονικές έρευνες το συνδέουν με την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία μπορεί να προκαλέσει από ακμή μέχρι έκζεμα. Η συστηματική άσκηση, ο καλός ύπνος και η ισορροπημένη διατροφή εξομαλύνουν τις συνέπειες που επιφέρει το στρες στο σώμα και το δέρμα σας.

7. Τέλος στα ενοχλητικά σπυράκια

Καθαρίστε εκείνες τις περιοχές του σώματος στις οποίες συνήθως εμφανίζονται (ώμοι, πλάτη κ.λπ.) με ένα σαπούνι ειδικό για ακμή ή με υγρά μαντιλάκια που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Η τακτική χρήση τους θα διατηρεί την επιδερμίδα σας καθαρή και λεία.

8. Εντοπίστε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας

Εάν παρουσιάζει ευαισθησία, αποφύγετε τα αρωματικά αντιβακτηριδιακά προϊόντα, καθώς και τα deodorant που θα το ερεθίσουν, αναζητώντας μόνο αγνά προϊόντα με τις ενδείξεις “για ευαίσθητο δέρμα” και “χωρίς άρωμα”. Για την αποσμητική σας προστασία, διαλέξτε ένα προϊόν φιλικό στο δέρμα που καταπραΰνει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές “επιθέσεις”.

9. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπαρά οξέα Ω-3

Τα ανοιχτόχρωμα ξινά φρούτα, τα βατόμουρα, τα πορτοκάλια και τα κόκκινα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, ευθύνονται για την καλή ποιότητα της επιδερμίδας. Ο σολομός, ο τόνος και τα καρύδια περιέχουν λιπαρά οξέα που διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και απαλή. Μια υγιεινή διατροφή, που περιλαμβάνει ποικιλία βιταμινών, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά (Ω-3), είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε μεμονωμένο συστατικό.

10. “Χτίστε” τη σχέση με το δερματολόγο σας

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μπορεί να σας γλυτώσει από μια απλή αντιαισθητική κοκκινίλα μέχρι και καρκίνο του δέρματος. Ένας καλός δερματολόγος θα σου συστήσει με απόλυτη ασφάλεια τα κατάλληλα προϊόντα για κάθε περίπτωση και θα σου απαντήσει έγκυρα σε δεκάδες απορίες σας σχετικά με την αντιγήρανση και την υγεία της επιδερμίδας σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.harpersbazaar.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.bovary.gr/