Μόδα

Alber Elbaz: Ο εκκεντρικός μόδιστρος έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια

Το Σάββατο άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείου του Παρισιού

Σε ηλικία μόλις 59 ετών, έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μόδιστρος Alber Elbaz, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, σε νοσοκομείο του Παρισιού, ενώ τα αίτια θανάτου παραμένουν άγνωστα αλλά τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν πως είχε προσβληθεί από COVID-19. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον Compagnie Financière Richemont, τον συνεργάτη του στο AZ Factory, την τελευταία του επιχείρηση μόδας, η οποία είχε ξεκινήσει το λανσάρισμά της τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Ο επί 15 χρόνια, creative director του οίκου Lanvin –από το 2001 μέχρι το 2015- ήταν ένας εκπληκτικός χαρακτήρας, ο οποίο βραβεύτηκε για την τέχνη του. Μετά την απομάκρυνσή του από τον διάσημο οίκο είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να επιστρέψει το 2020 δεν δίστασε να υστηθεί ξανά σε ένα εντελώς νέο κοινό γυναικών με τη καινούργια του ιδέα το AZ Factory. Μία συλλογή η οποία είχει ως στόχο να δημιουργήσει ρούχα, τα οποία θα κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν υπέροχα όταν τα επιλέγουν αλλά και για κομμάτια που θα αποτελούν την εύκολη και έξυπνη λύση.

jpeg.jpeg

Φημιζόταν για την υψηλή αίσθηση του πνεύματος, για την αγάπη που έχει στα φωτεινά και έντονα χρώματα, για την κομψή αισθητική του αλλά και για την μοναδική αίσθηση που ένιωθαν οι γυναίκες όταν επιλέγουν τις δημιουργίες του.

«Έχασα όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο. Ο Alber είχε μια άξια φήμη ως μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες φιγούρες της βιομηχανίας. Πάντα με ενδιέφερε η ευφυΐα, η ευαισθησία, η γενναιοδωρία και η ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετική ζεστασιά και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν μια ανεξίτηλη εντύπωση. Ήταν ένα μεγάλο προνόμιο να βλέπεις τον Alber στην τελευταία του προσπάθεια καθώς εργάστηκε για να πραγματοποιήσει το όνειρό του έξυπνη μόδα που νοιάζεται. Το περιεκτικό όραμά του για τη μόδα έκανε τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες και άνετες συνδυάζοντας την παραδοσιακή χειροτεχνία με την τεχνολογία – εξαιρετικά καινοτόμα έργα που αναζητούσαν για να επαναπροσδιορίσουμε τη βιομηχανί», ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδρυτής και πρόεδρος του Richemont, Johann Rupert, εκφράζοντας το σοκ και τη λύπη του για τον ξαφνικό χαμό του Elbaz.

alber-elbaz-life-career-11-1.jpeg

Γεννήθηκε στο Μαρόκο αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στο Ισραήλ, ο σχεδιαστής μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Μετά από μια θητεία σε μια εταιρεία νυφικών, εργάστηκε δίπλα στο Geoffrey Beene, ως βοηθός του για 7 ολόκληρα χρόνια.

Ο Elbaz έγινε διεθνώς γνωστός όταν προσλήφθηκε από τον Ralph Toledano στο «τιμόνι» του Guy Laroche στο Παρίσι το 1996. Μετά από τρεις σεζόν, ο Elbaz απολύθηκε μετά την εξαγορά του YSL από τον Gucci Group, με τον Tom Ford να παίρνει τα ηνία του σχεδιασμού. Στη συνέχεια, ο Elbaz έκανε μια σεζόν με την Krizia στο Μιλάνο. Τελικά «προσγειώθηκε» στο Lanvin το 2001 και ο Elbaz αγκάλιασε τη ζεστασιά ενός μικρού, ιδιωτικού brand. Ενώ το 2020, ίδρυσε τον δικό του οίκο με τίτλο AZ Factory και εμπνευσμένα fashion items που έκαναν για ακόμη μια φορά τη διαφορά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:glow.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.businessoffashion.com/