Πρόσωπο

Αποτρίχωση με κλωστή| Πώς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Η λίστα με τις μεθόδους αποτρίχωσης είναι πλέον τόσο μακροσκελής, που ανάμεσα σε αποτριχωτικές ταινίες, κερί, ξυραφάκι, τσιμπιδάκι και λέιζερ, πολλές φορές δεν ξέρεις τι να επιλέξεις. Όσον αφορά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, οι περισσότερες γυναίκες συμφωνούν ότι η καλύτερη λύση είναι και η πιο παλιά: Η αποτρίχωση με κλωστή. Παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που αναζητάς για αυτήν την εξαιρετικά αποτελεσματική, αλλά λιγότερο γνωστή μέθοδο:

Τι είναι ακριβώς η αποτρίχωση με κλωστή και από πού προέρχεται;

Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που έχει τις ρίζες της στη Μέση Ανατολή. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα μόνο κομμάτι βαμβακερής κλωστής.

Αν και λιγότερο δημοφιλής από το τσιμπιδάκι, προτιμάται από πολλές γυναίκες καθώς χαρίζει ένα πραγματικά αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, κυρίως όταν πρόκειται για ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

 

Αποτρίχωση με κλωστή | Πώς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι και γιατί να την επιλέξεις

Γιατί να επιλέξω την αποτρίχωση με κλωστή;

-Καθώς οι τρίχες βγαίνουν από τη ρίζα, μπορεί να νιώσετε τα μάτια σας να βουρκώνουν, αλλά ο πόνος είναι υποφερτός και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με εκείνον που προκαλεί το κερί.

-Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προκαλεί ερεθισμούς και εγκαύματα, όπως άλλες μέθοδοι.

-Σε αντίθεση με το κερί μπορεί να απομακρύνει ακόμα και το ανεπιθύμητο χνούδι.

-Αφού η τρίχα απομακρύνεται από τη ρίζα της, τα αποτελέσματα διαρκούν για μέχρι και 20 μέρες.

Οι τρίχες ξαναβγαίνουν πιο μαλακές και πιο αδύναμες από πριν, σε αντίθεση με όταν γίνεται αποτρίχωση με ξυράφι.

-Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική μέθοδος, καθώς το μόνο που απαιτεί είναι ένα κομμάτι κλωστής.

Τι να προσέξω;

Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για να καταλάβεις πλήρως την τεχνική. Αν δεν νιώθεις έτοιμη, εμπιστεύσου έναν έμπειρο επαγγελματία, έτσι ώστε να γλιτώσεις από τον κίνδυνο να σπάσει η τρίχα εξωτερικά ή εσωτερικά από το δέρμα.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι το κόστος της υπηρεσίας κυμαίνεται από 5-20€ και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά (για τα φρύδια).

Πώς να κάνω αποτρίχωση με κλωστή;

Ξεκίνησε κόβοντας ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι κλωστής και ένωσε τις δύο άκρες με έναν κόμπο. Αφού καθαρίσεις την περιοχή με οινόπνευμα, κράτησε και με τα δύο χέρια σου την κλωστή και στριφογύρισέ την, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό “λάσο”, το οποίο ανοιγοκλείνεις με τα δάχτυλά σου έτσι ώστε να τραβάει τις ανεπιθύμητες τρίχες από τη ρίζα.

Tip! Αν κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης παρατηρήσεις πως η κλωστή έχει σταματήσει να πιάνει τις τρίχες, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την αλλάξεις, καθώς έχει συσσωρεύσει μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας.

Bonus Tips

Αν παρατηρήσεις ερυθρότητα μετά την αποτρίχωση με κερί, μην ανησυχείς! Είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα. Απλά εφάρμοσε στην περιοχή ένα τζελ με αλόη.

Δες το παρακάτω βίντεο για να μάθεις περισσότερα:

Πηγή:www.missbloom.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://elisabethspoint.gr