Προϊόντα, Πρόσωπο

Συνταγές για σπιτική μάσκα προσώπου για ρυτίδες

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, ανομοιόμορφος τόνος και απώλεια λάμψης είναι μερικά από τα skincare issues που ίσως έχουν αρχίσει να σε απασχολούν μετά τα 30. Αν ψάχνεις πώς μπορείς να απαλλύνεις τα σημάδια του χρόνου με μια σπιτική μάσκα προσώπου για ρυτίδες, είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Υπάρχουν πολλά είδη ρυτίδων: Οι ρυτίδες αφυδάτωσης, που οφείλονται στην έλλειψη υγρασίας, οι ρυτίδες γήρανσης, που οφείλονται στη φυσική μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, οι ρυτίδες έκφρασης, που προκύπτουν από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου και οι ρυτίδες ύπνου που δημιουργούνται κυρίως σε γυναίκες που έχουν την τάση να κοιμούνται στο πλάι.

Η αλήθεια είναι ότι καμία DIY μάσκα προσώπου για ρυτίδες δεν πρόκειται να εξαφανίσει τελείως τα σημάδια του χρόνου. Αυτό που μπορεί όμως να κάνει είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και να την ενυδατώσει σε βάθος, απαλύνοντάς τα ελαφρώς. Αν θέλεις να δεις πραγματικά μεγάλη διαφορά στην όψη της επιδερμίδας σου θα σε συμβουλεύαμε να υιοθετήσεις μια ρουτίνα περιποίησης με προϊόντα που περιέχουν δραστικά ενεργά συστατικά, όπως η ρετινόλη και τα AHA.

Όπως και να έχει, αν θέλεις να διοργανώσεις ένα pampering day στο σπίτι και να φτιάξεις τις δικές σου μάσκες προσώπου, οι παρακάτω συνταγές, όχι μόνο είναι πολύ διασκεδαστικές και απολαυστικές, αλλά και ασφαλείς για χρήση στην επιδερμίδα.

Συνταγές για σπιτική μάσκα προσώπου για ρυτίδες

Ρυτίδες; Φτιάξε μία από αυτές τις εύκολες αντιγηραντικές μάσκες προσώπου

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Το καρότο περιέχει μεγάλη ποσότητας βιταμίνης C που χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα. Το συστατικό-αστέρι στη συγκεκριμένη μάσκα ωστόσο είναι το γιαούρτι, το οποίο περιέχει γαλακτικό οξύ. Το συγκεκριμένο ενεργό συστατικό ανήκει στα AHA, τα οποία είναι διάσημα για τις απολεπιστικές τους ικανότητες: Απομακρύνουν λοιπόν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, κάνοντάς την έτσι πιο λεία και λαμπερή.

Τι θα χρειαστείς:

½ καρότο

5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Διαδικασία:

Ξεφλούδισε το καρότο και κόψ’το σε κομμάτια πριν το βάλεις στο μίξερ μαζί με το γιαούρτι. Άφησε τα υλικά να ανακατευθούν καλά μέχρι να γίνουν μια λεία ανοιχτόχρωμη πορτοκαλί κρέμα. Με ένα πινέλο σιλικόλης, εφάρμοσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Άφησέ τη να δράσει για 20 λεπτά και ξέπλυνε καλά.

Μάσκα προσώπου με αγγούρι

Αυτή η μάσκα στοχεύει τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια και στο πόδι της χήνας. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και μαλακτικούς παράγοντες, πράγμα που σημαίνει ότι θα ενυδατώσει σε βάθος την επιδερμίδα, μειώνοντας την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Τι θα χρειαστείς:

½ αγγούρι

2 κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης

Διαδικασία:

Βάλε και τα δύο συστατικά στο μίξερ και ανάμειξέ τα πολύ καλά. Στη συνέχεια βύθισε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ στο μίγμα και τοποθέτησέ τους στα μάτια σου. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε το πρόσωπό σου. Μπορείς να διατηρήσεις το μίγμα που περίσσεψε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:missbloom.gr/Πηγή φωτογραφίας:/tribune.com.pk/