Μόδα

How to: Πώς να κάνετε layering τα κοσμήματά σας

Κάθε σεζόν εμφανίζονται πολλές και διαφορετικές τάσεις στον κόσμο της μόδας, μερικές από τις οποίες υιοθετούμε αφού διαπιστώσουμε ότι ταιριάζουν με το προσωπικό μας στιλ. Υπάρχει όμως και μία κατηγορία που πολλές γυναίκες διστάζουν να δοκιμάσουν. Πρόκειται για το layering στα κοσμήματα, ένα trend τόσο ιδιαίτερο που εάν σκέφτεστε να υιοθετήσετε θα χρειαστεί να είστε προσεκτικές.

Το layering στα κοσμήματα λειτουργεί ακριβώς όπως εκείνο στα ρούχα, δημιουργούμε δηλαδή διαφορετικές “στρώσεις” από κοσμήματα. Ωστόσο, ο κυριότερος στόχος στη δημιουργία ενός outfit είναι να υπάρχει αρμονία, συνεπώς θα χρειαστεί να προσέξετε και να μην υπερβάλλετε υπερφορτώνοντας το σύνολο σας με πολλά κοσμήματα. Μία safe επιλογή είναι να επιλέξετε να κάνετε layering με συγκεκριμένο αξεσουάρ, όπως τα κολιέ, τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια ή τα δαχτυλίδια.

Όσον αφορά στα κολιέ, προτιμήστε σχέδια που είναι σε διαφορετικά μεγέθη ώστε να δημιουργηθούν τα layers και μην το παρακάνετε με τον αριθμό τους. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα σκουλαρίκια, αφού σχετίζεται με το μέγεθος του αυτιού σας. Έτσι, επιλέξτε με βάση αυτό μικρότερα ή μεγαλύτερα σκουλαρίκια. Τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια είναι μία πιο εύκολη υπόθεση και μπορείτε να πειραματιστείτε περισσότερο, ώστε να δημιουργήσετε συνδυασμούς που εκφράζουν το προσωπικό σας στιλ.

Extra Tip

Εάν θέλετε να εξελίξετε ακόμα περισσότερο το στιλ σας, μη διστάσετε να συνδυάσετε κοσμήματα σε διαφορετικούς τόνους. Η άποψη πως το χρυσό δεν ταιριάζει με το ασημί είναι ένα ακόμα κλισέ που θεωρείται ξεπερασμένο. Φορέστε αλυσίδες ή δαχτυλίδια τόσο σε χρυσό όσο και σε ασημί και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Επειδή όμως, πάντα οι εικόνες είναι εκείνες που μας προσφέρουν την περισσότερη έμπνευση, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικούς συνδυασμούς που έχουν δημιουργήσεις fashionistas και σας τους προτείνουμε.

Style Inspo

– Με κολιέ

-Με βραχιόλια

-Με δαχτυλίδια

-Με σκουλαρίκια

Πηγή:www.harpersbazaar.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.youweekly.gr/