Μαλλιά

Hime Cut | Το νέο “it” κούρεμα του 2021

Καλές οι αφέλειες και τα curtain bangs αλλά πλέον έχουν γίνει εξαιρετικά mainstream. Αν ψάχνεις έμπνευση για το επόμενο κούρεμα που θα κάνεις το 2021, θα σου προτείναμε να υιοθετήσεις τη νέα επόμενη μεγάλη τάση, που πιστεύεται ότι θα ζητούν όλοι σε μερικούς μήνες. Ο λόγος για το Hime Cut ή αλλιώς το Corte Hime, το κούρεμα που λάτρευε η Cher τη δεκαετία του 1970 και επανέφερε στη μόδα ο οίκος Prada με το Autumn/Winter 2021 show του.

Hime Cut | Το νέο hot κούρεμα του 2021

Σε αντίθεση με τον αέρινο χαρακτήρα των choppy bangs και curtain bangs, το συγκεκριμένο κούρεμα είναι αρκετά πιο τολμηρό και blunt. Στην ουσία πρόκειται για το edgy “ξαδερφάκι” των curtain bangs, δηλαδή τα πολύ ίσια και αυστηρά cuts στα πλαϊνά του προσώπου.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Rachael Gibson, το συγκεκριμένο κούρεμα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές από το 794-1185 στην ιαπωνική ιστορία. “Τα κοντά αυτά μήκη κόβονταν κατά τη διάρκεια της τελετής Binsogi, κατά την οποία γιορταζόταν η ηλικία με ένα κούρεμα”, εξηγεί. Το 1970 η τάση επέστρεψε χάρη στην τραγουδίστρια Megumi Asaoka, ενώ έγινε mainstream στο δυτικό κόσμο χάρη στην Cher.

Τώρα το εν λόγω στιλ έχει κερδίσει την προσοχή της Gen Z, με το hashtag #himecut να έχει συγκεντρώσει 3.9 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, ενώ το hashtag #hime και #himehaircut 126.6 εκατομμύρια και 394.800 αντίστοιχα. Πολλοί celebrities έχουν αρχίσει επίσης να υιοθετούν την τάση, όπως τα μέλη του group Haim, αλλά και η Lisa των Black Pink. Κάπου εδώ αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η τάση έχει προκαλέσει την οργή πολλών Ιαπώνων, λέγοντας πως πρόκειται για “cultural appropriation”.