Σώμα

Κυτταρίτιδα: 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Διανύουμε επίσημα την εποχή που η κυτταρίτιδα αποτελεί το μείζον θέμα της καθημερινής περιποίησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διασπείρονται αναλήθειες τόσο κατά τις συζητήσεις μεταξύ γυναικών, όσο και μέσω του διαδικτύου. Πώς εξαφανίζεται η κυτταρίτιδα και σε τι οφείλεται; Ο καθένας έχει τη δική του “θεωρία”. Ακολουθούν 5 από τους πιο δημοφιλείς μύθους που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε:

Μύθος #1: Μόνο οι υπέρβαρες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί τα παραπανίσια κιλά να ευνοούν την εμφάνισή της, καθώς ασκείται πίεση εκ των έσω στην επιφάνεια του δέρματος από την υπερβολική αποθήκευση λίπους, ωστόσο τόσο οι υπέρβαρες, όσο και οι αδύνατες γυναίκες μπορούν να εμφανίσουν όψη φλοιού του πορτοκαλιού. Βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή της είναι η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή.

Μύθος #2:  Το αδυνάτισμα βοηθά με την κυτταρίτιδα

Και ναι και όχι. Μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα επιδείνωσης του προβλήματος, ωστόσο η ήδη υπάρχουσα κυτταρίτιδα δεν μπορεί να εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο, καθώς ο οργανισμός δεν μεταβολίζει εύκολα το λίπος που βρίσκεται ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.

Μύθος #3: Η κυτταρίτιδα είναι “προνόμιο” μόνο των γυναικών

Μπορεί στις γυναίκες να εμφανίζεται πιο συχνά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο φλοιός πορτοκαλιού δεν μπορεί να απασχολεί και τους άνδρες. Για την ακρίβεια, αφορά το 10% του ανδρικού πληθυσμού.

Μύθος #4: Η συχνή γυμναστική καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοχευμένες ασκήσεις που να καίνε τα διογκωμένα λιποκύτταρα. Η συχνή γυμναστική, χάρη στην τόνωση του μυϊκού συστήματος και τη βελτίωση της κυκλοφορίας, μπορεί να μειώσει ωστόσο τις πιθανότητες επιδείνωσης του προβλήματος, αλλά και να χαρίσει μια πιο λεία όψη στην επιδερμίδα.

Μύθος #5: Οι καλλυντικές κρέμες μπορούν να την εξαφανίσουν οριστικά

Η αλήθεια είναι πως οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, δυστυχώς, δεν μπορούν να την εξαφανίσουν πλήρως. Μπορούν όμως να την απαλύνουν αισθητά, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε συστατικά, όπως ο κισσός και η καφεΐνη. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συστήνεται το λεμφικό μασάζ κατά την εφαρμογή των προϊόντων, το οποίο βοηθά την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού, αλλά και εκείνη του αίματος.

Πηγή: harpersbazaar.gr