Celebrity Style, Trends, Ομορφιά, Πρόσωπο

Naomi Campbell : Το εύκολο skincare tip που τη διατηρεί νέα στα 51 της χρόνια

Γνωστή για την αλαβάστρινη επιδερμίδα, την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της, αλλά και τη συνεργασία της με κορυφαίους beauty experts, η Naomi Campbell είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα άτομα στα οποία αξίζει να στραφείτε όταν πρόκειται για συμβουλές ομορφιάς και αντιγήρανσης.

Πρόσφατα αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά ομορφιάς της στο Architectural Digest, στο οποίο αποδίδει τη διατήρηση της νεανικής όψη της επιδερμίδας της. Καθώς ξεναγούσε το περιοδικό στο σπίτι της στην Kenya, το θρυλικό supermodel των ’90s, είπε: “Αγαπώ αυτό το δωμάτιο. Είναι πολύ δροσερό. Έχουμε κλιματισμό. Προσωπικά δεν κοιμάμαι έχοντας ανοιχτό τον κλιματισμό. Δεν μου αρέσει. Προκαλεί ρυτίδες, το πιστεύω”.

Τι ισχύει τελικά;

Παραδόξως, η συμβουλή της Campbell έχει μία λογική. Ο κλιματισμός μπορεί να μειώσει την υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο, κάνοντας το κλίμα πιο ξηρό. Η πολύωρη έκθεση σε αυτό μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στην επιδερμίδα και μείωση της ελαστικότητάς της, κάτι που σταδιακά θα συμβάλλει στο σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια έρευνα του 2017 ανακάλυψε ότι οι συμμετέχοντες αφού εκτέθηκαν σε κλίμα με χαμηλή υγρασία παρουσίασαν μείωση στην ελαστικότητα της επιδερμίδας τους και αύξηση στο σχηματισμό ρυτίδων, σε σύγκριση με εκείνους που εκτέθηκαν σε κλίμα με υψηλή υγρασία.

Σύμφωνα με την skin expert Priscilla Jiminian, η διατήρηση της υγρασίας σε ένα επίπεδο 30-50% και της θερμοκρασίας στους 23 βαθμούς Κελσίου είναι το κλειδί για μια νεανική επιδερμίδα. Ένας ακόμα εύκολος τρόπος να διατηρήσετε την επιδερμίδας σας ενυδατωμένη και νεανική είναι να φοράτε σε καθημερινή βάση και ανεξαρτήτως εποχής, ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, προκειμένου να προστατευτείτε τόσο από τα εγκαύματα και τον καρκίνο, όσο και από τη φωτογήρανση. Για να αποτρέψετε την αφυδάτωση της επιδερμίδας σας μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε έναν αφυγραντήρα, αλλά και σε προϊόντα περιποίησης, όπως ορούς και κρέμες, με ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Πηγή: harpersbazaar.gr