Μαλλιά

6 επαγγελματικά tips για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας

Την περίοδο της πανδημίας, τα περιστατικά τριχόπτωσης αυξήθηκαν λόγω στρες. Τι μπορούμε να κάνουμε για να φροντίσουμε τα μαλλιά μας από τη ρίζα; Οι hairstylists μοιράζονται τις συμβουλές τους.

“Η ημέρα που αποφασίζετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, είναι η ημέρα που πραγματικά αρχίζετε να τα περιποιείστε”, σχολιάζει ο pro hairstylist Mark Townsend. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος για να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αντιθέτως είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συγκεκριμένες μεθόδους. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο του COVID 19, παρατηρήθηκε πως τα συμπτώματα τριχόπτωσης πολλαπλασιάστηκαν. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε; Από το σωστό τρόπο να τα λούζουμε, μέχρι τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, ο Mark Townsend παρουσιάζει έξι τρόπους για να δυναμώσετε και να μακρύνετε φυσικά τα μαλλιά σας.


©Romee Strijd/Instagram

Κόβετε τα μαλλιά σας τακτικά

“Όταν επισκέπτεστε το κομμωτήριο για να κόψετε την ψαλίδα, ζητήστε από τον κομμωτή σας να κόψει μόνο τις φθαρμένες άκρες των μαλλιών σας. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε το μήκος τους και απαλλάσσεστε από τις σπασμένες τρίχες. Εάν όμως αφήνετε την ψαλίδα απεριποίητη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα γίνεται όλο και πιο έντονη, οπότε την επόμενη φροά θα αναγκαστείτε να κόψετε περισσότερα μαλλιά.  Για να κρατήσετε τα μαλλιά σας σε μια υγιή μορφή, οι pro στυλίστες συνιστούν να κόβετε την ψαλίδα 3 φορές τον χρόνο”.

Εφαρμόστε μαλακτική θεραπεία μια φορά την εβδομάδα

Οι επαγγελματίες στυλίστες συμφωνούν ότι μια μαλακτική θεραπεία για τα μαλλιά είναι απαραίτητη ειδικά για ανθρώπους με εύθραυστα, σγουρά, ή βαμμένα μαλλιά. Ο Vernon Francois, συμβουλεύει να προσέχουμε τις άκρες καθώς αυτό είναι το πιο εύθραυστο σημείο της τρίχας. Εκτός από την εβδομαδιαία μάσκα, απλώστε επίσης στα μαλλιά σας συστατικά όπως το έλαιο argan  και το μετάξι.

Πλένετε τα μαλλιά σας συνειδητά

Ο εντατικός καθαρισμός αποτελεί θεμέλιο περιποίησης για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Η επιλογή του σωστού σαμπουάν και της μαλακτικής κρέμας είναι πολύ σημαντική. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέγετε φόρμουλες ‘sulfate free’ που δεν στεγνώνουν τελείως τα μαλλιά, αφήνοντας λίγη υγρασία στην τρίχα. Οι Pro στυλίστες προτείνουν επίσης να κάνετε μασάζ στο κεφάλι έτσι ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να τονωθούν τα θυλάκια της τρίχας, τα οποία με τη σειρά τους προάγουν την ανάπτυξή της.

Εμπλουτίστε την διατροφή σας με τις σωστές τροφές

“Η πιο υγιεινή διατροφή για τα μαλλιά σας είναι και η πιο υγιεινή γενικότερα, καθώς βασίζεται σε φρέσκες τροφές και όχι επεξεργασμένες”, συμβουλεύει η διατροφολόγος Maria Marlowe. Σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες C, Β και ωμέγα 3, είναι συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της τρίχας. Επίσης τροφές όπως, μύδια, στρείδια, φασόλια, αυγά, πιπεριές, πράσινα λαχανικά, φιστίκια και σπόροι, και σολομός, θεωρούνται απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή.

Δοκιμάστε συμπληρώματα

“Η βιοτίνη είναι η βασική βιταμίνη που σκέφτεται κανείς για την ενδυνάμωση των μαλλιών, βέβαια οι περισσότεροι άνθρωποι προσλαμβάνουν αρκετή μέσω της διατροφή τους”, ισχυρίζεται η Marlowe. Ωστόσο συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε περίπτωση που έχετε έλλειψη σε κάποια βιταμίνη.

Χρησιμοποιήστε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Ο Townsend λέει πως οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες απορροφούν όλη την υγρασία από το μαλλιά κατά την διάρκεια της νύχτας, επομένως είναι καλύτερο να επενδύσετε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, η οποία διατηρεί την υγρασία και μειώνει την τριβή και τις φθορές.

Πηγή:vogue.gr