Σώμα, Υγεία, Ψυχολογία

Love Yourself : 10 tips για να αποκτήσεις μία θετική εικόνα του σώματός σου

Δεν αποτελεί εύκολη διαδικασία η αλλαγή της εικόνας που έχουμε για το σώμα μας και για τον εαυτό μας, καθώς είτε αυτή είναι καλά ριζωμένη βαθιά μέσα μας, είτε επειδή οι γύρω μας εξακολουθούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να τη συντηρούν. Μπορεί να μην συμβεί σε μία μέρα ή σε δύο, όμως οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν σιγά σιγά να αρχίσεις να αγαπάς το σώμα σου και να αποκτήσεις μία πιο θετική στάση απέναντι στο ζήτημα.

1. Λίστα προτερημάτων

Πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι και γράψε ποια είναι τα πράγματα που αγαπάς περισσότερο στον εαυτό σου. Διάβαζε τη λίστα αυτή κάθε μέρα και όσο ανακαλύπτεις και νέα χαρακτηριστικά σου που σου αρέσουν, μπορείς να τα προσθέτεις.

2. Αληθινή ομορφιά

Η ομορφιά δεν βρίσκεται μόνο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας. Προσπάθησε να θυμίζεις στον εαυτό σου πως η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και εκπέμπεται μόνο όταν νιώθουμε και είμαστε καλά με τον εαυτό μας.

3. Θετικοί άνθρωποι

Οι αρνητικές σκέψεις είναι αυτές τις οποίες πρέπει να αποφύγεις, συνεπώς έχε στον περίγυρό σου ανθρώπους με θετική ενέργεια, που είναι υποστηρικτικοί και σε αγαπούν όπως ακριβώς είσαι.

4. Εκτίμηση

Συχνά, ξεχνάμε όλα τα υπέροχα πράγματα που το σώμα μας πραγματοποιεί για εμάς. Είτε αυτό ονομάζεται χορός, τρέξιμο, γέλιο,μάς φέρνει ολοένα και πιο κοντά στα όνειρά μας. Οφείλουμε λοιπόν να το ευχαριστήσουμε και να του δείξουμε την εκτίμηση που του αρμόζει.

5. Πραγματικότητα

Σταμάτα να εστιάζεις σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός σου και δες τον εαυτό σου ως έναν ολόκληρο άνθρωπο. Κοίταξε το είδωλο σου στον καθρέφτη και δες το άτομο που θέλεις οι άλλοι να βλέπουν.

6. Άνετα ρούχα

Προτίμησε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και γεμάτη δύναμη. Δες τι σου ταιριάζει και πώς αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτά.

7. Αρνητικές σκέψεις

Πάντα θα υπάρχει ο αντίλογος στο μυαλό σου! Κάθε φορά που μία αρνητική σκέψη απειλεί να κυριεύσει όλο σου το είναι, την ίδια στιγμή προσπάθησε να τη μετατρέψεις σε θετική. Πες από μέσα σου τα πράγματα που σε κάνουν μοναδική και αγαπάς και άφησε πίσω σου ό,τι άσχημο σε κρατά κλειδωμένη.

8. Χρόνος για σένα

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και στο σώμα σου και δείξε του με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή σου. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, πέσε για ύπνο, κλείσε ραντεβού για μασάζ. Κάνε ό,τι ευχαριστεί εσένα και το σώμα σου και βρες την εσωτερική σου ηρεμία.

9. Δυναμισμός & κριτική

Προσπάθησε να γίνεις λίγο πιο πονηρεμένη με τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν τα μέσα και ειδικά τα social media. Αν ακούσεις ή διαβάσεις κάτι που σε προσβάλλει και σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, δες το σαν μια ευκαιρία για να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου.

10. Θετικές πράξεις

Διοχέτευσε όλη την ενέργεια που θα σπαταλούσες για να ανησυχείς αν έχεις παχύνει ή για το αν το φαγητό σου έχει πολλές θερμίδες σε πράξεις καλοσύνης προς τους άλλους. Θα δεις πως το να βοηθάς άλλους ανθρώπους, σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου και αυτό από μόνο του είναι μια θετική αλλαγή για την εικόνα που έχεις για εσένα.

Πηγή: madamefigaro.gr