Ομορφιά, Πρόσωπο

Τα τρικ των make up artists για λαμπερή επιδερμίδα χωρίς πολλά προϊόντα

Το καλοκαίρι τα must have προϊόντα μέσα σε κάθε νεσεσέρ, λιγοστεύουν αρκετά. Η ζέστη και η υγρασία γίνεται καθημερινότητα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έξτρα λιπαρότητας στην επιδερμίδα και τη χρήση του minimum αριθμού προϊόντων.

Και ενώ λίγη γυαλάδα στη μύτη, τα ζυγωματικά και τα ψηλά σημεία του προσώπου είναι πολλές φορές ζητούμενο στο μακιγιάζ, υπάρχει πάντα το ρίσκο αν δεν λάβουμε υπόψιν τον τύπο της επιδερμίδας, το αποτέλεσμα να φαίνεται περισσότερο λιπαρό παρά λαμπερό.

Η πρώτη και βασική συμβουλή των make-up artists είναι να δουλεύουμε βασιζόμενες στον τύπο της επιδερμίδα μας.

Πως θα πετύχουμε λοιπόν λαμπερό φινίρισμα στο μακιγιάζ, χωρίς πολλά προϊόντα και κάνοντας τον τύπο της επιδερμίδας να δουλεύει υπέρ μας;

Για τις λιπαρές – μικτές επιδερμίδες

Όσες έχουν λιπαρή-μικτή επιδερμίδα έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν περισσότερη λιπαρότητα από ότι οι υπόλοιποι τύποι επιδερμίδας. Αντί όμως η λιπαρότητα αυτή να θεωρείται λάθος, υπάρχει τρόπος να δουλέψει υπέρ δίνοντας στην επιδερμίδα ένα λαμπερό φινίρισμα. Αρκεί μόνο να παρατηρηθούν τα σημεία της επιδερμίδας που η λιπαρότητα τείνει να είναι περισσότερη. Στα σημεία αυτά τα φυσικά έλαια του προσώπου θα δώσουν ένα λαμπερό φινίρισμα χωρίς τη χρήση έξτρα προϊόντων.

Για τις ξηρές επιδερμίδες

Σε αντίθεση με τις λιπαρές επιδερμίδες, η ξηρή επιδερμίδα δεν παράγει πολλά φυσικά έλαια και συνήθως χρειάζεται αρκετή ενυδάτωση μέσα στην ημέρα. Προκειμένου να επιτευχθεί η ισορροπία της πολυπόθητης γυαλάδας, η οποία θα παραμείνει αναλλοίωτη κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν θα εξαφανιστεί τις πρώτες δύο ώρες, οι make-up artists προτείνουν τη χρήση ελαίων ή balms, μετά τη χρήση ενυδατικής στα σημεία που χρειάζονται περισσότερο φως. Η σύστασή τους είναι πιο πλούσια κι έτσι η επιδερμίδα παραμένει ενυδατωμένη διατηρώντας ταυτόχρονα και τη λάμψη της.

Για τις κανονικές επιδερμίδες

Στις κανονικές επιδερμίδες ταιριάζουν αρκετά προϊόντα κι ευτυχώς τα περισσότερα από αυτά θα δώσουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως, σε κανονικές επιδερμίδες είναι περισσότερα τα σημεία που μπορούν να φωτιστούν, χωρίς αυτό να οδηγεί σε λιπαρότητα. Το highlighter εδώ σε στρατηγικά σημεία μπορεί να κάνει υπέροχη δουλειά.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας, το λαμπερό φινίρισμα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί δουλεύοντας πρώτα με την ίδια την επιδερμίδα κι έπειτα με τα προϊόντα. Όπως όμως είναι βασικό να “ακούμε” την επιδερμίδα στο skincare, το ίδιο ισχύει και στο μακιγιάζ.

Πηγή: instyle.gr