Celebrity Style, Social Media, Trends, Μαλλιά

6 hair trends από το TikTok που θα δοκιμάσουμε τώρα

Από τις bubble κοτσίδες μέχρι τις zig-zag χωρίστρες, η Vogue προτείνει τα τοπ trends για καλοκαιρινά χτενίσματα

Το lockdown και η πιο χαλαρή διάθεση μας στο σπίτι, μας έδωσε την ευκαιρία -πιο πολύ από ποτέ- να πειραματιστούμε με τα must hair trends του σήμερα. Η αλήθεια είναι πως με ένα γρήγορο scroll στο TikTok θα δει κανείς χιλιάδες videos από TikTokers να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα στα μαλλιά τους, από buzz κουρέματα και έντονα χρώματα, μέχρι πιο τολμηρά χτενίσματα. Καθώς έχουμε πλέον επιστρέψει στους κανονικούς μας ρυθμούς, ανανεώνουμε τo look μας υιοθετώντας τα μεγαλύτερα hair trends που γνωρίσαμε στο TikTok, από τα κλιπ με φτερά που επέστρεψαν από τα 00s, μέχρι τις bubble κοτσίδες και τις zig-zag χωρίστρες.

Κλιπ με φτερά

Είναι γεγονός ότι τα 00s επέστρεψαν και στο χώρο της ομορφιάς, και τι καλύτερο από το να εμπνευστούμε από style icons όπως οι Paris Hilton και Nicole Richie, με ένα noughties κλασσικό χτένισμα: τα κλιπ με φτερά. Πράγματι, το TikTok έχει ξετρελαθεί με αυτό το trend με τις προβολές να ξεπερνούν τις 666.000. Κάποιοι από τους πιο αγαπημένους TikTokers όπως η Addison Rae και η Victoria Paris έχουν δοκιμάσει ένα συνδυασμό από φυσικά αλλά και τολμηρά πολύχρωμα φτερά, τοποθετώντας κλιπ στα μαλλιά τους. Είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνετε ένα update στο φετινό καλοκαιρινό σας look και είναι πολύ εύκολο να φορεθούν με ένα hair extensiontape η ένα κοκαλάκι και να σας κρατήσουν για εβδομάδες.

“Τα φτερά δείχνουν καλύτερα σε κυματιστά μαλλιά” τονίζει η Jenny Cho, η celebrity hairstylist και μέλος του R+Co Collective, που προσφέρει διαδικτυακές συμβουλές για beauty και hair experts. Η Cho προτείνει να τοποθετήσετε τα φτερά κοντά στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σας είτε από κάτω, για μια απροσδόκητη και cool υφή, με 70s vibes.

Cruella Hair

Εμπνευσμένο από την νέα ταινία της Disney με πρωταγωνίστρια την Emma Stone, και ίσως το επόμενο βήμα για την εξέλιξη του Egirl beauty, το two toned Cruella look είναι εδώ και έχει τεράστια επιρροή. Είναι μια δημοφιλής επιλογή χρώματος κρατώντας τα μισά μαλλιά σε ανοιχτό ξανθό και την άλλη μισή πλευρά μαύρη ή σκούρα καστανή, όμως πολλοί τολμούν και τις αποχρώσεις του ροζ, μπλε, πορτοκαλί και διάφορων pastels.

Το πιο fun κομμάτι αυτού του trend είναι ότι μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε μόνοι σας- αν είστε ήδη ξανθές ή μελαχρινές, αλλάζοντας την άλλη μισή πλευρά των μαλλιών. Αν θέλετε κάτι πιο extreme, μπορείτε επίσης να διαλέξετε δύο αντίθετα χρώματα μεταξύ τους. “Όσον αφορά την επιλογή των χρωμάτων, είναι καλύτερο να ψάχνετε για τόνους που δένουν αρμονικά μαζί και ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός σας’’, συμβουλεύει η Aura Friedman, creative director στο Sally Hershbergers Los Angeles salon.”Είναι σημαντικό να δείξετε στον colorist σας μια φωτογραφία από το look και τις αποχρώσεις έτσι ώστε να είστε πιο συγκεκριμένοι στο τι σας αρέσει και πως το ονειρεύεστε.’’


©Gigi Hadid/Instagram

Bubble braids

Ένα ακόμη τεράστιο hair trend των 00s, που έχει κάνει την εμφάνιση του στο TikTok είναι το bubble braid. Πρόκειται για ponytails ή λεπτά κοτσιδάκια, στα οποία θα τοποθετήσετε πολλά λαστιχάκια κατά μήκος, δημιουργώντας μικρά bubbles. Αποτελεί επίσης ένα celebrity favorite χτένισμα, καθώς η Gigi Hadid επέλεξε το συγκεκριμένο braid για το look των γενεθλίων της τον περασμένο Απρίλιο. Για να είναι πιο εύκολο να υιοθετήσετε αυτό το χτένισμα στην καθημερινότητα, επιλέξτε λαστιχάκια σε απόχρωση κοντινή με το χρώμα των μαλλιών σας και προσπαθήστε να μην δημιουργήσετε έντονα bubbles. “Keep it simple, μην το παρακάνετε- έτσι θα κάνετε το look πιο chic και wearable”, συμβουλεύει η celebrity hairstylist Jenny Cho.


©@vanellimelli

Wolf cut

Αν έχετε όρεξη για κάτι πιο lowkey ή για ένα chic καλοκαιρινό look, τότε σίγουρα το wolf cut είναι ιδανικό για εσάς. Αποτελείται από πολλά διαφορετικά και άνισα layers, πιο κοντά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και πιο μακριά πίσω, με έντονο όγκο στην κορυφή. Το hashtag #wolfcut έχει πάνω από 350 εκατομμύρια προβολές. Δείτε το ως ένα τροποποιημένο mullet που δείχνει πιο μοντέρνο.

«Το κλειδί για να το κρατήσετε φρέσκο είναι να το διατηρήσετε ανάλαφρο και ρομαντικό- χωρίς πολύ gel, ή σπρέι που σταθεροποιεί τα μαλλιά” λέει ο Mark Angelo, stylist και ιδιοκτήτης του New York Wonderland Beauty Parlor. «Κλείστε τα μάτια σας, βγάλτε προς τα έξω τη Joan Jett που κρύβετε μέσα σας, απλώστε ελάχιστο κερί στις παλάμες σας και εφαρμόστε το στις άκρες”.


©Bella Hadid/Instagram

Zig Zag χωρίστρα

Μια ακόμη τάση που επέστρεψε μέσω του TikTok είναι η zig zag χωρίστρα. Οι TikTokers έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα αυτό το look και κάνουν tutorials δοκιμάζοντάς το σε διάφορα patterns. Τα καλά νέα είναι ότι χρειάζεστε μόνο μια πολύ λεπτή χτένα για να τελειοποιήσετε το look. Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο αφήνοντας τα μαλλιά σας κάτω ή πιασμένο σε έναν σφιχτό κότσο όπως η Bella Hadid. Ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα zig-zag, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και δικά σας διαφορετικά στυλ.

‘’Είναι πολύ cool να δημιουργήσετε τη zig zag χωρίστρα στο κέντρο του κεφαλιού, μπορείτε όμως να τη δοκιμάσετε και στο πλάι”, συμβουλεύει η Jenny Cho η οποία επίσης προτείνει να δοκιμάσουμε ένα τζελ λείανσης για να αποφύγουμε το φριζάρισμα.

Farrah Fawcett λουκ

Οι ρετρό τάσεις στα μαλλιά έχουν αγαπηθεί πολύ από όλες τις ηλικίες και μάλιστα πολλοί TikTokers αναδημιουργούν το ‘70s signature voluminous λουκ της ηθοποιού Farrah Fawcett. Πράγματι, το hashtag Farah Fawcett hair έχει πάνω από 1.5 εκατομμύρια προβολές, και οι περισσότεροι δημοσιεύουν TikToks βουρτσίζοντας τις κυματιστές μπούκλες και υποδυόμενοι το iconic hair flip της φημισμένης σταρ.

“ Το Farah λουκ είναι ο ορισμός του ‘ hot girl summer’ και το απόλυτο vibe που χρειαζόμαστε όλοι- τίποτα δεν είναι πιο ανέμελο και σέξι από ένα hot shorts και ένα hair flip”, λέει ο Angelo. “Eίμαστε όλοι έτοιμοι να επιστρέψουμε καλύτερoι από ποτέ και αυτό το λουκ δείχνει ακριβώς αυτή την επιστροφή. Είμαι πιο κλασικός, οπότε προτείνω αν πρόκειται να κάνετε το Farrah Fawcett, να το κάνετε με τον τρόπο που το έκανε και εκείνη. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε hot rollers. Χρησιμοποιήστε τα για να μετακινήσετε τα μαλλιά σας από το μπροστινό μέρος μακριά από το πρόσωπο, ώστε να αποκτήσουν έντονο όγκο. Όταν κάνω αυτό το λουκ σε έναν πελάτη, είναι στο μυαλό μου ένα συνεχές soundtrack, “Lift and bounce ! Lift and bounce! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σίδερα για μπούκλες ή ακόμη και ισιώματος για να το αποκτήσετε- απλώς μην ξεχάσετε να τα κάνετε το flip”.

Πηγή: vogue.gr

Πηγή φωτογραφιών: pinterest